Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου λόγω κορωνοϊού

Για 14 ημέρες - Τα νεότερα για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και τη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς: Νέοι περιορισμοί στην κίνηση πολιτών σε Βόλο και Πάτρα
Νίκος Χαρδαλιάς: Νέοι περιορισμοί στην κίνηση πολιτών σε Βόλο και Πάτρα/© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση πολιτών λόγω κορωνοϊού: Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου.

Ανακοινώθηκε ότι κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου λόγω κορωνοϊού. Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου 2020 κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα 6 Απριλίου από τις 12.00 έως τις 8 το πρωί. Κλειστή θα είναι και όλο το Σαββατοκύριακο.

Αφού ξεκαθάρισε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού αποτελεί «κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη», ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Όπως είπε, έγιναν ιχνηλατήσεις και αρκετά τεστ σε επαφές της εγκύου με κορωνοϊό που γέννησε σε νοσοκομείο της Αττικής. «Έχουμε ολοκληρώσει ιχνηλάτηση σε 90 δείγματα περίπου» τόνισε.

Για το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι 216 επιβάτες ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ