Ελλαδα

Χαλάνδρι: 25 χρόνια μετά ξεκίνησε η ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου

Στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xalandri.jpg
Το Δημαρχείο Χαλανδρίου

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στο Χαλάνδρι όπου μετά από 25 χρόνια θα πραγματοποιηθεί η ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου.

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου στο Χαλάνδρι μετά από 25 χρόνια από την απόκτηση του οικοπέδου και 21 χρόνια από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, εκεί όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε 36 μήνες.

Το νέο δημαρχιακό μέγαρο, έκτασης περίπου 3.000 τμ, θα στεγάσει τις ενοποιημένες πλέον υπηρεσίες του δήμου, την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, ένα θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, καφέ-αναψυκτήριο και πάρκινγκ, το οποίο θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και των επισκεπτών, ακόμη και στην περίπτωση εκδηλώσεων, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας.

Η αίθουσα εκδηλώσεων με χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων της πόλης, όπως διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά δρώμενα.

Όπως είναι φυσικό, η στέγαση των υπηρεσιών του δήμου σε ένα κτίριο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

«Είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση για όσους από εμάς ζήσαμε την αγωνία για την αξιοποίηση των παλαιών σχεδίων, την επικαιροποίηση των μελετών, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο και για όσους πριν από εμάς το ονειρεύτηκαν, αγόρασαν το οικόπεδο και έκαναν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Το έργο είναι ύψους 11.748.083,13 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η σύμβαση που υπογράφηκε προβλέπει ότι θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023. Η ύπαρξη ιδιόκτητου δημαρχείου θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτιρίων. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 320.000 ευρώ σε ετήσια βάση, το οποίο θα μπορεί στο μέλλον να διατεθεί για την αντιμετώπιση άλλων σημαντικών αναγκών της πόλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ