Ελλαδα

Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λέρο μετά την κακοκαιρία

Οι κάτοικοι του νησιού μετρούν τις πληγές τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέρος μετά την κακοκαιρία/
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέρος μετά την κακοκαιρία/© lerosnews.gr

Πλημμύρες και καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Λέρο - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημάρχου του νησιού Μιχάλη Κόλια, η Λέρος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Λέρου, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές καταστροφές. 

Σκοπός της απόφασης που πήρε η ΓΓΠΠ για τη Λέρο είναι να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες της 1η Ιουνίου 2020 στην περιοχή. Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει διάρκεια 6 μηνών.

Καταστροφές από την κακοκαιρία στη Λέρο
Καταστροφές από την κακοκαιρία στη Λέρο/© lerosnews.gr

«Σήμερα, 2 Ιουνίου, ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του Δήμου μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν οι καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία παρεμπιπτόντως λόγω της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19 αναμένεται να μην είναι καλή για την οικονομία του νησιού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ