Ελλαδα

Ηλίας Μόσιαλος για μάσκα: Τη φοράμε όπως τα εσώρουχα

Η χιουμοριστική ανάρτηση στο Facebook μετά την απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της από όλους στα σούπερ μάρκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με αφορμή την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί με χιούμορ ότι πρέπει να τη χρησιμοποιούμε όπως τα... εσώρουχα
Με αφορμή την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί με χιούμορ ότι πρέπει να τη χρησιμοποιούμε όπως τα... εσώρουχα © EUROKINISSI | FACEBOOK

Μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Δείτε πώς σχολιάζει ο Ηλίας Μόσιαλος την απόφαση που την κάνει υποχρεωτική για όλους, εργαζόμενους και καταναλωτές.

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση ο Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζει την απόφαση που κάνει υποχρεωτική για όλους τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), από αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι καταναλωτές θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση το τελευταίο χρονικό διάστημα το πόσο σημαντικό είναι να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπου η τήρηση της φυσικής απόστασης είναι δύσκολη. Μάλιστα, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων και το παράδειγμα με το κομμωτήριο στις ΗΠΑ, όπου δύο κομμώτριες βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό ωστόσο δεν μετέδωσαν τον επικίνδυνο ιό σε κανέναν από τους πελάτες που εξυπηρέτησαν παρόλο που υπήρχε στενή επαφή.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους& καταναλωτές». Αυτό είχε αναφέρει νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

 

 

Ηλίας Μόσιαλος: Μάσκα για κορωνοϊό όπως... εσώρουχα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, αφού ξεκαθαρίζει ότι φοράμε τη μάσκα όπως τα... εσώρουχα, δίνει οδηγίες για τη σωστή χρήση της.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, εξηγεί τι κάνουμε και τι ΔΕΝ κάνουμε όταν φοράμε μάσκα. Αναλυτικά:

  • Δεν την ακουμπάμε και δεν προσαρμόζουμε (ειδικά μπροστά σε κόσμο)
  • Δεν την δανείζουμε και δεν την δανειζόμαστε από άλλους
  • Ελέγχουμε πως εφαρμόζει καλά, αλλά και πως δεν μας σφίγγει
  • Ελέγχουμε πως είναι καθαρή πριν την φορέσουμε
  • Ελέγχουμε πως δεν φοράμε το μέσα έξω
  • Εάν βραχεί την αλλάζουμε.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, ακόμα 28 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα έφθασε τους 3.964.

Στους 3.964 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
Στους 3.964 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 © athensvoice.gr/koronoios

Σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια μειώθηκαν κατά δύο. Πλέον, διασωληνωμένοι στην Εντατική είναι 12 συμπολίτες μας.

«Φοράμε τη μάσκα όπως τα εσώρουχα»: Δείτε τη χιουμοριστική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook για την υποχρεωτική χρήση της στα σούπερ μάρκετ...

mosialos-maska.jpg

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ