Ελλαδα

Μάσκα για τον κορωνοϊό - Τι ισχύει σε καφετέριες και εστιατόρια

Πόσο πρόστιμο θα πληρώσουν όσοι δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο στους κλειστούς χώρους.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καφετέριες και εστιατόρια για τους εργαζόμενους
Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καφετέριες και εστιατόρια για τους εργαζόμενους © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μάσκα για τον κορωνοϊό: Για ποιους είναι υποχρεωτική η χρήση της σε καφετέριες και εστιατόρια - Πόσο είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες

Δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό οι πολίτες από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 σε καφετέριες και εστιατόρια.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ έχει τεθεί εδώ και λίγες ώρες το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη, τα φαινόμενα συνωστισμού σε μαγαζιά και η μη τήρηση των αποστάσεων σε υπαίθριους χώρους οδήγησε την επιτροπή λοιμωξιολόγων να εισηγηθεί την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους. Το μέτρο, πάντως, για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τον κορωνοϊό ΔΕΝ ισχύει για τους πελάτες σε καφετέριες και εστιατόρια. Οι εργαζόμενοι, όμως, στους χώρους εστίασης συνεχίζουν να φορούν προστατευτική μάσκα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη του ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Τετάρτη, 29 Ιουλίου, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εμπορικά καταστήματα και σε δημόσιες υπηρεσίες, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ορίζεται στα 150 ευρώ.

Αναλυτικά, όλοι οι κλειστοί χώροι όπου η χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό γίνεται υποχρεωτική από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020:

  • γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό,
  • ΔΕΚΟ,
  • τράπεζες,
  • ιατρεία,
  • εμπορικά καταστήματα,
  • εμπορικά κέντρα,
  • καταστήματα λιανικής (π.χ. παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας),
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία),
  • κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Οι πελάτες σε εστιατόρια και καφέ δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό
Οι πελάτες σε εστιατόρια και καφέ δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καφετέριες και εστιατόρια για τους πολίτες δεν ισχύει σε ταξί, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ καθώς και ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, όπου καλούνται να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ