Ελλαδα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Λαχτάρησαν στον Δήμο Χανδρινού

Η φωτιά απείλησε κατοικίες, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα - Δείτε εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στη Μεσσηνία: Αναστάτωση στον Δήμου Χανδρινού από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικίες
Πυρκαγιά στη Μεσσηνία: Αναστάτωση στον Δήμου Χανδρινού από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικίες © tharrosnews.gr

Πυρκαγιά στη Μεσσηνία: Αναστάτωση προκάλεσε η φωτιά στον Δήμο Χανδρινού - Απειλήθηκαν σπίτια - Κάηκαν δάσος και ελιές

Τα χειρότερα απέτρεψαν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά στη Μεσσηνία, η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στον Δήμο Χανδρινού Πυλίας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι στον Χανδρινό και σε άλλους κοντινούς οικισμούς, όπως Σουληνάρι, Χαραυγή και Καζάρμα, βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους. Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν γεμάτη βλάστηση και σε κοντινή απόσταση υπήρχαν κατοικίες.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την αποστολή ισχυρών επίγειων δυνάμεων που είχαν συνεχώς υποστήριξη από ενάερια μέσα, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά στη Μεσσηνία, στην περιοχή του Δήμου Χανδρινού Πυλίας, να τεθεί υπό έλεγχο λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

Στην περιοχή παρέμειναν πυροσβέστες για τον φόβο αναζωπυρώσεων. Η πυρκαγιά στη Μεσσηνία, στην περιοχή του Δήμου Χανδρινού Πυλίας, έκαψε περίπου 50 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Καπέλιος, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στη Μεσσηνία Παναγιώτης Τζαβάρας καθώς και αυτιδιοικητικοί από τους δήμου Πύλου - Νέστορος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 48 πυροσβέστες, με 13 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δείτε τις εικόνες από την πυρκαγιά στη Μεσσηνία, στην περιοχή του Δήμου Χανδρινού Πυλίας

Πυρκαγιά στη Μεσσηνία, στην περιοχή του Δήμου Χανδρινού Πυλίας: Κομβική η συνδρομή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της φωτιάς
Πυρκαγιά στη Μεσσηνία, στην περιοχή του Δήμου Χανδρινού Πυλίας: Κομβική η συνδρομή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της φωτιάς © tharrosnews.gr

Η πυρκαγιά στη Μεσσηνία απείλησε σπίτια στον Δήμο Χανδρινού Πυλίας
Η πυρκαγιά στη Μεσσηνία απείλησε σπίτια στον Δήμο Χανδρινού Πυλίας © tharrosnews.gr

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ