Ελλαδα

Ο «Τηλέμαχος» φέρνει χιόνια στην Αθήνα

Ο καιρός σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια
Χιόνια/©INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Χαλάει εκ νέου ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» θα σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια αναμένονται και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά:

  • τις χαμηλές θερμοκρασίες,
  • τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις,
  • τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και
  • τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη.

Πυκνή χιονόπτωση αναμένεται μεταξύ άλλων σε πεδινές περιοχές στην Εύβοια, στο Πήλιο, στις Σποράδες, στη Βοιωτία, στην ανατολική Φθιώτιδα, στην Πελοπόννησο αλλά και αργότερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Το κρύο θα είναι τσουχτερό και αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και -18 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Α) Πολύ ισχυρός παγετός σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο oποίος σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β) Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι σήμερα σε Χαλκιδική, Σποράδες, Εύβοια και από το βράδυ στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως Ανατολικής και Βόρειας), καθώς και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες αύριο, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ