Ταξιδια

Η Σκιάθος της Αλεξίας Έβερτ

Η στάνταρ επίσκεψη που κάνω κάθε καλοκαίρι είναι στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, ένα ιστορικό, φιλόξενο, πανέμορφο μοναστήρι κτισμένο στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, που ιδρύθηκε το 1794

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
me_skiathos_maria.jpg

Η δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ περιγράφει την Σκιάθο, τον μικρό της παράδεισο!

Ο δικός μου μικρός παράδεισος, το καλοκαιρινό μου καταφύγιο κρύβεται πίσω από τις αγαπημένες «Καλαμιές Μου», ένα μικρό κτήμα στη μικρή, πανέμορφη αλλά όχι και τόσο διάσημη παραλία της Καναπίτσας Σκιάθου. Οι χορεύτριες, όπως λέω τις Καλαμιές μου –γιατί λικνίζονται ρυθμικά με κάθε θρόισμα του ανέμου σαν να χορεύουν βαλς–, μας φυλάνε ακούραστα από κάθε αδιάκριτο βλέμμα. Και η βλάστηση εκεί πλούσια, τα νερά παραδεισένια, αυτό το κομμάτι του νησιού θα μπορούσε να θυμίζει ακόμα και τροπικό νησί. 

me_skiathos_portrait2.jpg

Σαν φτάσουμε ρίχνω άγκυρα στον χώρο μας, όσο καιρό και αν περάσουμε εκεί. Σπάνια βγαίνω να πάω στην πόλη ή σε άλλες πιο «κοσμικές» παραλίες, όπως είναι οι Κουκουναριές, ο Βρωμόλιμνος, η Μπανάνα ή η Αγ. Ελένη, ατελείωτη έτσι κι αλλιώς η λίστα από όμορφες παραλίες. Και αν πάω στην πόλη θα πάρω συνήθως το μικρό καΐκι που φτάνει ανά μια ώρα στον ξύλινο προβλήτα μπροστά από την ωραία παραθαλάσσια ταβέρνα Καναπίτσα του φίλου μου του Νίκου. Δύο λεπτά από το σπίτι μας, με τα πόδια και ξυπόλητοι, κατευθείαν από την παραλία, η ταβέρνα αυτή έχει γίνει το στέκι μας είτε για απογευματινό ποτό, είτε για φαγητό. Εκεί μαζεύονται σταθερά και οι φίλοι μας που έχουν σπίτια στο νησί. Το αυτοκίνητο πάντως το «κλειδώνω»… μεγάλη ηδονή για ένα «παιδί» της πόλης που χάνει ώρες στην οδήγηση κάθε μέρα όλο τον χρόνο.

me_skiathos_dog2.jpg


Η στάνταρ επίσκεψη που κάνω κάθε καλοκαίρι είναι στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, ένα ιστορικό, φιλόξενο, πανέμορφο μοναστήρι κτισμένο στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, που ιδρύθηκε το 1794. Πλημμυρίζει τον επισκέπτη με γαλήνη, ιστορία, σεβασμό, αρμονία. 
Η Σκιάθος είναι ένα νησί για όλους – ζευγάρια, οικογένειες, νέους, συνταξιούχους, μοναχικούς ή έντονους ανθρώπους. Διαλέγεις τον χώρο σου και τον χρόνο σου χωρίς άγχος και πίεση. Είναι άχρηστα στη βαλίτσα τα διαμαντένια σκουλαρίκια, τα μεταξωτά, οι ψηλοτάκουνες γόβες στιλέτο. Είναι χαλαρή η ατμόσφαιρα, έτσι όπως πρέπει να είναι για μένα οι διακοπές. Και κάτι τελευταίο. Δεν έχει τους αέρηδες και τα μποφόρια του Νότιου Αιγαίου, που έχουν τη χάρη τους, αλλά εμένα πλέον με έχουν κουράσει. 

*Η Α.Ε. είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Σκιάθου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ