Ταξιδια

8 undiscovered spots της Σύρου που πρέπει να μάθεις

Φωτογραφίζοντας όλα τα μυστικά του μαγικού νησιού με το Ηuawei P30 Pro

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syrosmain.jpg

Η Σύρος είναι γεμάτη μυστικά. Εμείς σου αποκαλύπτουμε οχτώ από αυτά, φωτογραφίζοντάς τα με το Huawei P30 Pro

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει να κάνει τις ημέρες μας χρυσαφένιες και η υπόσχεση των διακοπών είναι αρκετή για να μετατρέψει ακόμα και την πιο μουντή ημέρα στην δουλειά σε υποφερτή, ακόμα και ωραία. Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει το νησί της Σύρου για τις φετινές σου βουτιές και κυκλαδίτικες βόλτες, καταρχάς έχουμε να σου πούμε ένα μπράβο για την σοφή επιλογή. Δεύτερον, ίσως στην αναζήτησή σου για τα πιο όμορφα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς, παραλείψεις κάποια μυστικά καλά κρατημένα από τους ντόπιους και τους συχνούς θαμώνες, που θα σου χαρίσουν ξεχωριστές συριανές εμπειρίες και θα βάλουν το αλατοπίπερο στο ταξίδι σου. Μην σε νοιάζει! Εμείς είμαστε εδώ!

Κάνοντας μία μεγάλη βόλτα στην αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων μαζί με το Ηuawei P30 Pro, φωτογραφίσαμε 8 undiscovered μέρη της που αξίζει να ανακαλύψεις και είμαστε έτοιμοι να στα παρουσιάσουμε, έτσι όπως θα έπρεπε να τα δεις. 
Ακολούθησέ μας για την εξερεύνηση!

1. Η παραλία «Αχλάδι»

axladimain1.jpg
Το Αχλάδι αποκτάει επιπλέον γοητεία όταν βραδιάζει. Εξαιτίας της ρύθμισης Night Mode του Ηuawei P30 Pro, μπορείς να απαθανατίσεις την μαγεία του ξεκάθαρα στις φωτογραφίες σου.


Το Αχλάδι αποκτάει επιπλέον γοητεία όταν βραδιάζει. Εξαιτίας της ρύθμισης Night Mode του Ηuawei P30 Pro, μπορείς να απαθανατίσεις την μαγεία του ξεκάθαρα στις φωτογραφίες σου. 


Ακριβώς δίπλα από την παραλία της Βάρης βρίσκεται το μικρό αδερφάκι της, το Αχλάδι, με καταγάλανα νερά, βαρκούλες και βελούδινη άμμο που καίει τα πόδια. Πολύ όμορφη επιλογή για πρωινό μπάνιο αλλά εξαιρετική για βραδινό φαγητό στο υπέροχο εστιατόριο με το ίδιο όνομα.

axladimain2.jpg


Εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του ήλιου όσο βουτάει στην θάλασσα, ενώ απολαμβάνεις φρέσκο ψάρι ακριβώς δίπλα στο κύμα και τα μικρότερα μέλη της παρέας τρέχουν και παίζουν στην άμμο ή διαβάζουν τα ονόματα της κάθε βάρκας. Νησιώτικο καλοκαίρι στα καλύτερά του.

2. Το Κοκκινόσπιτο

kokkinomain1.jpg


 Στην Σύρο λοιπόν υπάρχει ένα σπίτι στοιχειωμένο. Αιματοβαμένο, καταραμένο, spooky και κατακόκκινο. Στέκεται ριμαγμένο στην περιοχή του Επισκοπείου, μόλις λίγα λεπτά από την Ερμούπολη, και η περίεργή του αύρα σε ανατριχιάζει πριν ακόμα φτάσεις. Το παλιό αρχοντικό λένε ότι έδωσε έμπνευση στον Καραγάτση για το εκπληκτικό του μυθιστόρημα «Η Μεγάλη Χίμαιρα», ενώ η ονομασία «κοκκινόσπιτο» μάλλον δόθηκε από τους παλιούς Συριανούς για να δώσει έμφαση στο χρώμα του σπιτιού αλλά και στο γεγονός ότι βάφτηκε κόκκινο από το αίμα των Ρεΐζηδων. Παλιότερα υπήρχε ο μύθος πως τα βράδια ακούγονταν λυγμοί, φωνές και παιδικά γέλια.


Πλέον το κοκκινόσπιτο είναι σχεδόν γκρεμισμένο, επομένως δεν είναι η πιο σοφή κίνηση να μπεις στο εσωτερικό του. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το zoom του Ηuawei P30 Pro και από ασφαλή απόσταση. 

kokkinomain2.jpg
Πλέον το κοκκινόσπιτο είναι σχεδόν γκρεμισμένο, επομένως δεν είναι η πιο σοφή κίνηση να μπεις στο εσωτερικό του. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το zoom του Ηuawei P30 Pro και από ασφαλή απόσταση.


3. Kosmos

kosmosmain.jpg


Σε ένα γουστόζικο μαγαζί της Ερμούπολης μπορείς να βρεις εκπληκτικά κιμονό και μεταξωτά ρούχα σε τρομερά χαμηλές τιμές. Γενικότερα τα ψώνια στο νησί ίσως να μην γοητεύουν σαν ιδέα τους περισσότερους ταξιδιώτες, όμως αν θέλεις να αγοράσεις κάτι όμορφο και καλοκαιρινό, το Kosmos είναι ο πιο ιδανικός προορισμός.  Κοσμήματα που τραβούν την προσοχή, φουλάρια και καπέλα για κοσμοπολίτικες βόλτες μπροστά στα νεοκλασικά της Σύρου και ανάλαφρα φορέματα που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν πλούσια αριστοκράτισσα, ακόμα και αν το μεσημεριανό σου ήταν ένας ντάκος που μοιράστηκες με την κολλητή σου.

4. Η «παραλία» των Αστεριών

asteriamain1.jpg


Μερικοί θεωρούν πως πρόκειται για το πιο όμορφο μέρος ολόκληρης της Σύρου (εγώ). Θα κολυμπάς στο ανοιχτό πέλαγος και θα θέλεις να βουλιάξεις στην ομορφιά που σε περικυκλώνει. Νεοκλασικά κτίρια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από Βενετία και γίνονται ένα με το νερό, ο Άγιος Νικόλας τόσο κοντά που οι καμπάνες θα ακουστούν σαν τους χτύπους της καρδιάς σου και τα πλοία θα περνούν ξυστά από δίπλα σου όσο κάνεις μακροβούτια.

asteriamain2.jpg

Πριν μόλις λίγες ημέρες άνοιξε ένα υπέροχο beach bar πάνω από την προβλήτα, για να χαλαρώσεις σε μία ξαπλώστρα από το πρωί εώς το απόγευμα, παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Το CIEL είναι η δροσερή γωνία του νησιού, με εξαιρετική ατμόσφαιρα, νόστιμο φαγητό για όλες τις ώρες και μία κερκίδα με θέα το απέραντο γαλάζιο.

5. Παγωτό bubble waffle με θέα το δημαρχείο

gelatomain.jpg
Η ρύθμιση vivid colors του Ηuawei P30 Pro κάνει τα χρώματα της φωτογραφίας ακόμα πιο χαρούμενα. Σχεδόν όσο χαρούμενη ήμουν εγώ πριν καταβροχθίσω το παγωτό.


Η ρύθμιση vivid colors του Ηuawei P30 Pro κάνει τα χρώματα της φωτογραφίας ακόμα πιο χαρούμενα. Σχεδόν όσο χαρούμενη ήμουν εγώ πριν καταβροχθίσω το παγωτό. 


Εδώ στο νησί μας υπάρχουν αρκετά μέρη για να φας πραγματικά υπέροχο παγωτό και με τίποτα δεν πρέπει να προσπεράσεις το Grand Gelato Family της οδού Ερμού. Εδώ οι κολασμένες γεύσεις τυλίγονται σε βάφλα και πασπαλίζονται με σοκολάτα και smarties, για την πιο νόστιμη καλοκαιρινή κραιπάλη. Αν όλο αυτό σου φαίνεται βαρύ, έχω απλώς να σου πω πως εγώ που βαριστομαχιάζω εύκολα το έφαγα ολόκληρο (και θα έτρωγα και δεύτερο). 

Να ένα βίντεο με την ρύθμιση dual view του Huawei P30 Pro, για κοντινό στην βάφλα που ψήνεται πριν εξαφανιστεί για πάντα στο στομάχι μου. 



Το ζυμάρι είναι ελαφρύ και σχετικά άγλυκο, συμπληρώνοντας έτσι τις μπάλες παγωτού (μπουένο, lila pause και φράουλα) με λαχταριστό τρόπο.

6. Η αγορά

agoramain1.jpg


Στη μονίμως σκιερή αγορά της Ερμούπολης θα εντοπίσεις όλα τα ξακουστά συριανά προϊόντα. Μπορείς να γλυκαθείς με λουκούμια και χαλβαδόπιτες, να δοκιμάσεις λούζα (ένα αλλαντικό του νησιού μάλλον θα σε κάνει να διψάσεις αλλά δεν θα το χορτάσεις με τίποτα) και να αναρωτηθείς πώς μπόρεσες να περάσεις όλα αυτά τα χρόνια της ζωής σου χωρίς να έχεις γευτεί τυρί Σαν Μιχάλη.

agoramain2.jpg

Οπωσδήποτε μπες στο μαγαζί του Πρέκα. Ένα μαγικό παντοπωλείο όπου μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, όσο περίεργο και να είναι. Οι μυρωδιές και τα ζωηρά χρώματα δεν περιορίζονται στα κουτάκια και τα μπουκάλια ενώ με το που διαβείς το κατώφλι θα αισθανθείς σαν να έχεις μπει σε μία περίεργη μηχανή του χρόνου, όπου το παλιό βασιλεύει αλλά ταυτόχρονα ζει σε πλήρη αρμονία με το σύγχρονο. Εμείς οι γλυκατζήδες έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στη βυσσινάδα της γιαγιάς (της κανονικής γιαγιάς του κυρίου Κώστα), στις πεντανόστιμες μαρμελάδες, στα κλασσικά και αξεπέραστα λουκούμια του Κορρέ, ενώ μία νέα ιδέα με όνομα «συριανά γλυκοπαντρέματα» είναι ο λόγος που δεν κοιμάμαι τα βράδια. Πρόκειται για την ένωση δύο παραδοσιακών γλυκών της Σύρου σε ένα καινούριο «υβρίδιο» που συνδυάζει τις γεύσεις με τρόπο τέτοιο ώστε ο ουρανίσκος σου να γεύεται κάτι τελείως πρωτόγνωρο, ακόμα και αν έχεις φάει χαλβαδόπιτα εκατοντάδες φορές στο παρελθόν.

7. Ηλιοβασίλεμα στην «Απάνω Μεριά»

hliosmain1.jpg
Night mode στο Ηuawei p30 Pro για να μην χάσουμε καμία λεπτομέρεια του ηλιοβασιλέματος. Ρύθμιση portrait που σε κάνει να φαίνεσαι όμορφη ακόμα και όταν είσαι κουρασμένη από την ζέστη και αγουροξυπνημένη.


Night mode στο Ηuawei p30 Pro για να μην χάσουμε καμία λεπτομέρεια του ηλιοβασιλέματος.  Ρύθμιση portrait που σε κάνει να φαίνεσαι presentable ακόμα και όταν είσαι κουρασμένη από την ζέστη και αγουροξυπνημένη. 


Θα προσπεράσεις τον Οικισμό της Άνω Σύρου και θα πάρεις ένα δρόμο στενό, με κάμποσες στροφές, δύσκολες κάποιες φορές, αλλά θα βρεθείς σε μια άλλη Σύρο από αυτήν της αρχοντικής Ερμούπολης, εξίσου μαγευτική. Εδώ είναι το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα των διακοπών σου, καθισμένος στο εστιατόριο «Σαν Μιχάλη Ελληνική Κουζίνα» ενώ εκτιμάς πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η ζωή.

hliosmain2.jpg

Θα μυρίζει θυμάρι βουνίσιο και θαλασσινό αλάτι ταυτόχρονα, στην κουζίνα θα ετοιμάζονται νοστιμιές του Chef Αλέξανδρου Καρακατσάνη και εσύ θα ζαλίζεσαι ευχάριστα με ένα μπουκάλι κρασί.

8. Ο δρόμος προς τον Άγιο Δημήτριο

agiosmain1.jpg


Οι εκκλησίες της Σύρου είναι πολλές και αξίζει να επισκεφτείς αρκετές από αυτές. Κυρίως τον Άγιο Νικόλαο στην Ερμούπολη και τον Σαν Ζώρζη (καθολική) στην Άνω Σύρο. Την Ανάσταση για την υπέροχη θέα από ψηλά.
Ο Άγιος Δημήτριος θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο για την διαδρομή μέχρι εκεί, η οποία είναι γεμάτη με δέντρα, λουλούδια, θέα την θάλασσα και πολλά (πολλάάάάά) γατάκια έτοιμα για χάδια. Είναι μία τοποθεσία διάσημη ανάμεσα στους πιο fit κατοίκους του νησιού, οι οποίοι την επιλέγουν για τρέξιμο και πεζοπορεία.

Αν και εσένα σου αρέσει λοιπόν να φωτογραφίζεις όμορφα σημεία του τόπου σου, είσαι τυχερός! Τώρα μπορείς να το κάνεις και να κερδίσεις και επικά δώρα.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας Huawei InFocus Awards της Huawei ανεβάζοντας τη δική σου αγαπημένη φωτογραφία και ίσως είσαι εσύ ένας από τους μεγάλους νικητές. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από καταξιωμένους και παγκοσμίου φήμης φωτογράφους.Τα Huawei InFocus Awards είναι ένας διαγωνισμός που θεσμοθετήθηκε από την HUAWEI. Έχει ως σκοπό να επικεντρωθεί στις δυνατότητες της νέας γενιάς, στον Πολιτισμό, καθώς και στους χρήστες κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Τι μπορείς να κερδίσεις;

Για τον μεγάλο νικητή του Grand Prix, τα δώρα είναι ένα HUAWEI MateBook 13, ένα Watch GT, το ποσό των 10.000 EUR, ένα κουπόνι αξίας $250 για το Trip Advisor και  δημοσίευση της φωτογραφίας του για μία εβδομάδα ως ταπετσαρία στις κεντρικές σελίδες της TripAdvisor στις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία.

Για τους Νικητές της πρώτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI MateBook 13, ένα Watch GT, ένα HUAWEI P30 Pro, ποσό 2.000 EUR και έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor.

Για τους Νικητές της δεύτερης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30 Pro.

Για τους Νικητές της τρίτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30.

Ο Νικητής του Βραβείου του Κοινού θα λάβει ένα HUAWEI P30 Pro και ένα Watch GT.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ