Life in Athens

Νέα Ερυθραία: Το προάστιο που έγινε hot spot

Τα καλύτερα στέκια για να αρχίσεις και να τελειώσεις τη βόλτα σου στα ΒΠ

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
ΤΕΥΧΟΣ 676
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_ckk0570.jpg

Η Νέα Ερυθραία είναι μία περίεργη περίπτωση. Αν δεν μένεις στα ΒΠ, το μόνο πράγμα που ακούς τα τελευταία χρόνια για εκείνη είναι πως κάπου μετά την Κηφισιά γίνεται χαμός. Αν δεν έτυχε να περάσεις ποτέ από εκεί για να αράξεις, να πιεις καφέ, να πας για παγωτό και brunch και φαγητό, να γυμναστείς, να ξενυχτήσεις, εσύ χάνεις. Στην επόμενη εκδρομή σου προς Κηφισιά, λοιπόν, συνέχισε ευθεία! 

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι με το που φτάσεις στη Νέα Ερυθραία είναι πως ίσως έχεις ταξιδέψει πιο μακριά από ό,τι νόμιζες γιατί ξαφνικά έχεις επιστρέψει στις καλοκαιρινές διακοπές και στα νησιώτικα βράδια, έτσι στα καλά καθούμενα. 

Κάνοντας τα πρώτα βήματα σε δρόμους όπως η Χαριλάου Τρικούπη, η Ελευθερίου Βενιζέλου, η Στροφυλίου και τα γύρω στενά, οι ιδέες σου περί δορυφόρου της Κηφισιάς εξατμίζονται με τη μία. Παντού υπάρχουν μαγαζιά με όμορφα ρούχα, street food spots πολλά υποσχόμενα για τους πεινασμένους (και εγώ μαζί, που μονίμως πεινάω), ευχάριστα καφέ, μπαράκια γεμάτα κόσμο και κέφι, μέχρι το high tech σούπερ μάρκετ του Θανόπουλου. Eίναι τόσο πολλά που δεν θα σου φτάσει μία μόνο βόλτα για να τα ανακαλύψεις όλα.
Μπορείς να περάσεις όλη τη μέρα σου εδώ. Για όσους προτιμούν τα αλμυρά υπάρχουν άπειρες επιλογές, ανάλογα με τα γούστα. Μπορείς να βρεις τα πάντα από κρέπα μέχρι αυθεντικά ινδικά πιάτα ή απλά μπορείς να φας λίγο από όλα. Η απαραίτητη στάση για γλυκά και παγωτό θα γίνει σε ένα από πολλά γλυκά στέκια της γειτονιάς (δεν είμαι η μόνη γλυκατζού της παρέας, δικαίωση!), ενώ καθώς βραδιάζει θα πας σε ένα από τα υπέροχα μπαρ της περιοχής και θα βρεθείς με ένα ποτό στο χέρι, μπλεγμένες μουσικές στ’ αυτιά σου και την αίσθηση πως είναι όλοι μια μεγάλη παρέα. Από τις «παλιές καραβάνες» μέχρι τις τελευταίες αφίξεις, δεν θέλει και πολύ για να βρεθείς πίσω από τη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Στροφυλίου, στο μικροσκοπικό πεζόδρομο να πίνεις μέχρι πρωίας, παρέα με τον πανέμορφο κόσμο που μαζεύεται εκεί και να αναρωτιέσαι πόσα μπαράκια ακόμα μπορούν να χωρέσουν σ’ ένα τόσο δα μικρό δρομάκι! Και μιας και το θίξαμε το θέμα, είχα να δω τόσο ωραίες υπάρξεις συγκεντρωμένες στο ίδιο σημείο από το Άμστερνταμ και στην Νέα Ερυθραία μιλούσαμε την ίδια γλώσσα! Με βλέπω να την κάνω στέκι. 

Θα φύγεις από τη Νέα Ερυθραία κουβαλώντας μια γλύκα και μία ευχάριστη ζαλάδα που σίγουρα θυμίζει καλοκαιρινό έρωτα. Και σαν καλοκαιρινό έρωτα θα τη σκέφτεσαι μέχρι να ξαναπάς. 

Πού θα κάνεις βόλτες

Το πρωί στους δρόμους πάνω από τη Βενιζέλου, προς Καστρί και Εκάλη. Οι ποδηλάτες θα κάνουν βόλτες, η Πολιτεία θα φαίνεται καταπράσινη στο βάθος, στη Ρωμυλίας το σπίτι όπου ο Γ. Παπανδρέου τέθηκε υπό περιορισμό θα είναι στη θέση του και στη Λουκή Ακρίτα το πνευματικό κέντρο της Βίλλας Κώνστα όλο και κάτι ενδιαφέρον θα φιλοξενεί.

Το απόγευμα στα δρομάκια πίσω από την Ευαγγελίστρια. Τα παιδιά θα παίζουν στο προαύλιο της ιστορικής εκκλησίας, στην Κρήνης όλο και κάποιο πουλάκι θα κελαηδάει μέσα από το κλουβί, στις αυλές της οδού Μικράς Ασίας θα κάθονται γιαγιάδες, το ρολόι θα κάνει δυο στροφές ανάποδα κι εσύ θα προσγειωθείς σε σκηνικό από έργο του Καμπανέλλη.

Το βράδυ, τα είπαμε, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων», Χαριλάου Τρικούπη και Στροφυλίου, για μουσική, ποτό, κουβεντούλα και φλερτ.


Buffalo Wings & Rings
Επιτέλους, μπορείς να τα έχεις όλα

buffalo_1.jpg
buffalo_2.jpg

Το πρώτο American Sports & Lifestyle Restaurant στην Ελλάδα λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στη Νέα Ερυθραία και μας έχει κλέψει τις καρδιές. 32 οθόνες, η μία εκ των οποίων 81 ιντσών, μεταδίδουν κάθε αθλητικό γεγονός που συμβαίνει στον πλανήτη, για να απολαμβάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που θες! Το θέαμα συνδυάζεται άψογα με την εξαιρετική του κουζίνα, η οποία αγαπάει τις κλασικές αμερικάνικες και μεξικάνικες συνταγές. Τα wings και τα onion rings του φημίζονται παγκοσμίως. Tα burgers χορταστικά όπως τα ονειρεύεσαι, το μενού φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια με έμφαση στα φρέσκα ποιοτικά υλικά και με πληθώρα επιλογών. Μαζί με αυτά σας περιμένουν καθημερινά στον χώρο του μπαρ μοναδικά κοκτέιλς από τους βραβευμένους bartenders του Buffalo Wings & Rings. Όλα αυτά σε ένα χώρο που είναι φιλικός για την οικογένεια, με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, ιδιαίτερα τα μεσημέρια της Κυριακής.  

● Χαριλάου Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία, 2106206625, www.buffalowingsandrings.gr, fb: Buffalo Wings & Rings Athens 


Πικ νικ bar
Multi ethnic κουζίνα και τα καλύτερα κοκτέιλ

pik_nik_1.jpg
pik_nik_2.jpg
pik_nik_3.jpg

Λόγος από μόνος του να ανέβεις στα βόρεια προάστια το ΠΙΚ ΝΙΚ, ένας πολύ ζεστός και φιλόξενος χώρος, διακοσμημένος με πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φαντασία. Το ΠΙΚ ΝΙΚ, λοιπόν, είναι διάσημο για τα κοκτέιλ του και τη multi ethnic κουζίνα του, η οποία αγαπάει τις ανατολίτικες και ασιατικές γεύσεις. Θα ανακαλύψετε αυθεντικές συνταγές από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Τουρκία και αλλού (οπωσδήποτε δοκιμάστε το φανταστικό γιαπωνέζικο πιάτο σολομό τεριγιάκι και θα μας θυμηθείτε!), τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα καλό κρασί, σε φιάλη ή ποτήρι, ή με ένα κοκτέιλ. Classic, modern,house κοκτέιλ, όλα τους θα σας πάρουν το μυαλό και δεν είναι απαραίτητο να τα συνδυάσετε με γεύμα, μπορείτε να τα απολαύσετε και στο μπαρ. Το ΠΙΚ ΝΙΚ αρχίζει τις επόμενες ημέρες και τις βραδιές live, παράλληλα με την καθημερινή επιλογή μουσικών από djs. Τι μουσικές; Οτιδήποτε alternative, που μπορεί να είναι ροκ, τζαζ, φάνκι κ.λπ. και σίγουρα θα σας αρέσει Να γίνετε φίλοι στο Facebook να τα μαθαίνετε όλα αυτά τα ωραία που θα γίνονται. Κάθε Δευτέρα κλειστά.

● Πλατεία Ν. Πλαστήρα 1, Νέα Ερυθραία, 2108077501, fb: ΠΙΚ ΝΙΚ eat & swing bar


SAKANA
Το εστιατόριο που έκανε το sushi προσιτό 

sakana_1.jpg
sakana_2.jpg
sakana_3.jpg
sakana_4.jpg

Στα Ιαπωνικά “Sakana” σημαίνει ωμό ψάρι. Είναι η μόνιμη λέξη που ψιθυρίζουν οι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας από τον Ιούλιο του 2015, όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα. Ο χώρος του εστιατορίου είναι minimal, εμπνευσμένος από την Ιαπωνική αρχιτεκτονική, ενώ η διακόσμηση παραπέμπει στο origami, στην αρχαία τεχνική διπλώματος του χαρτιού. Ο απαλός φωτισμός, η χαμηλή μουσική και ο γυάλινος κήπος συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις τα καλύτερα της Ιαπωνικής κουζίνας. 
Η ιδέα για το SΑΚΑΝΑ προέκυψε μετά από ένα ταξίδι των ιδιοκτητών στην Ιαπωνία. Εκεί αναρωτήθηκαν γιατί να μην υπάρχει στην Ελλάδα οικονομικό και ποιοτικό sushi. Έτσι, όταν επέστρεψαν, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτό το εστιατόριο. Μέσα σε λίγους μήνες το SΑΚΑΝΑ κατάφερε να γίνει το Νο1 value for money  στα βόρεια προάστια! Ο λόγος; Για πρώτη φορά, ένα εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας προσφέρει τόσο ποιοτικό sushi σε τόσο καλές τιμές, γεγονός που σε βάζει στον πειρασμό της δοκιμής, ακόμα και αν δεν είσαι φαν της Ιαπωνικής κουζίνας. Ευτυχώς, γιατί οι δημιουργίες των έμπειρων σεφ του SΑΚΑΝΑ είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Η απόλυτη σπεσιαλιτέ είναι το salmon teriyaki roll, ένα signature πιάτο με ρολάκια που περιέχουν γαρίδα tempura και σολομό teriyaki, περασμένο από το φλόγιστρο. Μη μείνεις μόνο σε αυτό. Την προσοχή σου σίγουρα αξίζει το Kani Roll με γαρίδα tempura, ψίχα καβουριού και tempura flakes, αλλά και τα fried rolls, πιθανότατα τα πιο νόστιμα ρολάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Κι επειδή το SAKANA δεν σταματά να πρωτοπορεί, δοκίμασε τα soya paper rolls, δύο διαφορετικά rolls με ροζ και κίτρινο φύκι!  Όλα αυτά μπορείς να τα συνοδέψεις με sake, κρασί και εκ-πλη-κτι-κά signature cocktails. 

● Χ. Τρικούπη 146& Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, 210 6200017/ Fb: SakanaSushi


Bistrot des Pantones
Ατμοσφαιρικό και φιλόξενο, θα σου προσφέρει τα καλύτερα

pantone_1.jpg
pantone_3.jpg
pantone_2.jpg

Φαντάσου να είχες μια μεγάλη καρδιά και κάποια στιγμή αποφάσισες να ανοίξεις το σαλόνι του σπιτιού σου για όλους!  Να το στολίσεις με όμορφα έπιπλα και πολλά χρώματα, να το κάνεις ζεστό, οικείο και φιλόξενο, να προσφέρεις στους καλεσμένους σου τα καλύτερα.  Αυτό είναι το πολύ ιδιαίτερο Bistrot Des Pantones, το οποίο, εκτός των άλλων, έχει διακοσμηθεί με ιστορικής αξίας εκτυπώσεις της εταιρείας Ασπιώτη, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από το 1873! Σε αυτό τον all day χώρο, ο οποίος ακούει jazz, κλασική μουσική, blues, soul, ethnic, latin, funky, rock, ρετρό ελληνικά, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων για vegan και vegeterian (και όχι μόνο) από τα βιολογικά ροφήματα και καφέ, τα πεντανόστιμα σπιτικά γλυκά ως τα φανταστικά ζεστά finger foods, burgers για όλα τα γούστα με ψωμί ζυμωμένο στο χέρι, αλμυρές τάρτες και μπρουσκέτες μαζί με apéritif εμπνευσμένα και από τις πέντε ηπείρους, ελληνικά κρασιά και μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μοναδικά coctails εμπνευσμένα από τη χρωματική παλέτα (pantone)! Να θυμάστε ότι κάθε Πέμπτη έχει live jazz και κάθε δεύτερο Σάββατο μουσικά σχήματα με μοναδικές διασκευές σε αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Θα το λατρέψετε και είναι σίγουρο ότι θα γίνει το σαλόνι σας! 

● Στροφιλίου & Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, 2130904040, fb: Bistrot des Pantones

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ