Life in Athens

Βόλτα στο Παγκράτι

Πού να φας, πού να πιεις, πού να διασκεδάσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 698
18’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκράτι
© Θανάσης Καρατζάς

Walla Walla 
Η άνοιξη ήρθε στο αγαπημένο wine bistro με... restart!

walla_4.jpg

walla_3.jpg

Η άνοιξη φτάνει μυρωδάτη και ζωηρή και βρίσκει το Walla Walla εντελώς ανανεωμένο! Τα ηχηρά νέα αφορούν στην καινούργια, δυνατή συνεργασία του: η ομάδα του Aleria, ένα από τα καλύτερα κατά γενική ομολογία εστιατόρια της Αθήνας, με επικεφαλής τον Νικηφόρο Κεχαγιαδάκη, αναλαμβάνει την επιμέλεια της οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας που θα προσφέρει στο εξής το ατμοσφαιρικό wine bistro της Αρχελάου. Η αλλαγή γίνεται αισθητή από τις πρώτες στιγμές που θα βρεθείς στον χώρο, με τη διακόσμηση να κινείται σε πιο μίνιμαλ τόνους. Διατηρώντας ταυτόχρονα μια φωτεινή, οικεία αίσθηση που σε κάνει να χαλαρώνεις, είτε έχεις φτάσει μέχρι εδώ για ένα ποτήρι κρασί είτε για να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα. Η ομάδα αποτελείται από εξαιρετικά εκπαιδευμένους σερβιτόρους - sommelier, όλοι τους αγαπούν με πάθος το καλό κρασί και σε κατευθύνουν σωστά ώστε να χαρείς τη μεγάλη, γεμάτη εξαιρετικά κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα λίστα.  

walla_1.jpg

walla_2.jpg

Είναι αλήθεια πως εδώ το κρασί είναι πρωταγωνιστής, την εμπειρία όμως συνοδεύουν και συμπληρώνουν κάτι παραπάνω από ιδανικά τα νέα πιάτα του μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Γκίκας Ξενάκης, συνδυάζοντας το απλό με το αυθεντικό, το comfort με το ευφάνταστο. Όπως η κοτόπιτα με γραβιέρα ωρίμανσης και άγρια βότανα ή το νιόκι πατάτας με κρέμα από αρσενικό Νάξου, άγρια μανιτάρια και μαύρη τρούφα, αλλά και τα χοιρινά μάγουλα bourguignon με πουρέ πατάτας, εσαλότ και καπνιστή πανσέτα. Μια λίστα τυριών με εκλεκτικές επιλογές από όλο τον κόσμο, πάντα με στόχο να απογειώσουν την απόλαυση του κρασιού που συνοδεύουν, συμπληρώνει θαυμάσια τις προτάσεις. Στο πρόγραμμα μπαίνει και μία σειρά από wine dinners, γευσιγνωσίες και θεματικές βραδιές, τις οποίες ήδη προετοιμάζει το νέο, δυναμικό σχήμα του Walla Walla. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 7, τις Κυριακές από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα με έξτρα προτάσεις εκτός καταλόγου, ιδανικές για ένα ελαφρύ brunch. 

● Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107230832, Facebook: Walla Walla Athens, instagram: walla_walla_athens


Pi Athens Suites 
Το βραβευμένο boutique ξενοδοχείο δίπλα στο Καλλιμάρμαρο

286_pi-athens_img_1903.jpg

017_pi-athens_img_0315.jpg

264_pi-athens_img_1854.jpg

Εξαιρετικά καλαίσθητο boutique ξενοδοχείο, ιδανικό κατάλυμα για τις αποδράσεις σας στην Αθήνα. Βραβευμένο ως το καλύτερο ξενοδοχείο πόλης στα Hotel Awards 2017 και ένας από τους χώρους που συμμετείχαν το 2018 στο σπουδαίο διεθνή θεσμό για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής Open House Athens 2018, το Pi Athens Hotel βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από το Καλλιμάρμαρο και πολύ κοντά στον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο. Το μοντέρνο και πολύ ιδιαίτερο design δεσπόζει παντού. Στους κοινόχρηστους χώρους, στην αίθουσα συνεδρίων, στο χώρο του πρωινού, στο roof garden με θέα στην Ακρόπολη, στις 6 σουίτες, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετά άτομα και η καθεμία έχει διαφορετική φιλοσοφία στη διακόσμησή της. Φιλόξενο και ζεστό, με προσωπικό άρτια καταρτισμένο και εξυπηρετικό, το Pi Athens Hotel βρίσκεται σε μια απόλυτα ασφαλή περιοχή, διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ και στα δυόμισι χρόνια της λειτουργίας του έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες πολύ καλές κριτικές από τους επισκέπτες του απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Μια καλή ιδέα για να ανακαλύψουν και οι Αθηναίοι, ίσως για ένα εντελώς διαφορετικό και ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο-έκπληξη.  

● Φωκιανού 4, 2107523142, www.piathens.com


Βύρωνος Πολιτεία Τo ρακομελαδικο
Το Εναλλακτικό Καφενείο του Βύρωνα

politia_1.jpg

politia_3.jpg

politia_2.jpg

Ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως αργά τη νύχτα, το Βύρωνος Πολιτεία είναι μια πόλη μέσα στην πόλη, ένας προορισμός για κάθε διάθεση και γούστο. Όλοι του οι χώροι, όπως επίσης η αυλή και το πεζοδρόμιο, είναι ιδανικοί για καφέ, ποτό και εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα, ενώ ο κάτω χώρος φιλοξενεί live μουσική κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Από την άλλη, αν θες να το ζήσεις πιο «διακοπές σε νησί» υπάρχει ή Άνω Πόλις (η ταράτσα) που μετατρέπεται στο απόλυτο cocktail bar τους ζεστούς μήνες Μάιο με Οκτώβριο. Χαλαρή lounge μουσική, δροσερά cocktail εμπνευσμένα από ελληνικά αποστάγματα όπως ρακί, ούζο, μαστίχα ή τσίπουρο και απογευματινό sunset πάρτι κάθε Κυριακή από τις 19.00. Τέλεια επιλογή αποτελεί και η γραφική αυλή του, ενώ σε λίγο καιρό η γυάλινη εσωτερική οροφή θα ανοίξει φέρνοντας το καλοκαίρι στα τραπέζια όλων των χώρων του. 

● Καραολή Δημητρίου & Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 2107659992, fb: Βύρωνος Πολιτεία Ρακομελάδικο - Εναλλακτικό Καφενείο


Κατσούρμπος
Η κρητική κουζίνα ζει την αναγέννησή της στην πλατεία Προσκόπων

katsourbos_3.jpg

katsourbos_2.jpg

katsourbos_1.jpg

Άνοιξε τον Ιανουάριο του 2005 με όνομα που παραπέμπει στη γνωστή κωμωδία του Γιώργου Χορτάτση και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις. Καθόλου άδικα. Ήταν η πρώτη φορά που σε μια αθηναϊκή γειτονιά δοκιμάσαμε όχι απλά μια αυθεντικά κρητική γεύση, αλλά την αναγέννηση ολόκληρης της κρητικής κουζίνας. Πιάτα που άφησαν εποχή είναι το αρνί με το σταμναγκάθι, οι χειροποίητες πίτες με ξινομυζήθρα και άγρια χόρτα, η μακαρονάδα με απάκι (αλλιώς και… κρητική καρμπονάρα!), η σαλάτα «Κατσούρμπος» με σταμναγκάθι, ρόδι και γραβιέρα και φυσικά οι αξεπέραστοι χοχλιοί μπουμπουριστοί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό επτάζυμο ψωμί, που το φωνάζουν «διαβολόψωμο» και φτιάχνεται καθημερινά εδώ (όπως και όλα τα ζυμαρικά). Στην κουζίνα πρωταγωνιστούν προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, που ταξιδεύουν έως εδώ κάθε εβδομάδα. Ο χώρος, ζεστός και οικείος, με το παλιό ψυγείο να τραβάει όλα τα βλέμματα – μια έμμεση αναφορά στην αλλοτινή χρήση του χώρου. Εδώ, βλέπετε, στεγαζόταν το παντοπωλείο από το οποίο συνήθιζε να κάνει τα ψώνια του ο Μάνος Χατζιδάκις. Τις δικές του μελωδίες θα ακούσετε και στη σάλα, εκτός αν προτιμάτε τα ηλιόλουστα τραπεζάκια απέναντι, πάνω στη νοσταλγική πλατεία Προσκόπων.

● Αμύντα 2, Παγκράτι, 2107222167, www.katsourbos.gr, Fb: Katsourbosgr


Μαγεμένος Αυλός 
Το ιστορικό αθηναϊκό εστιατόριο που μας έχει κλέψει την καρδιά 

avlos_1.jpg

avlos_2.jpg

avlos_3.jpg

Ένας ζωντανός θρύλος που έχει μαγέψει γενιές και γενιές Αθηναίων και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο σαν να μην πέρασε μια μέρα από το μακρινό 1961, όταν έγραψε την πρώτη σελίδα της πλούσιας ιστορίας του. Περνώντας την πόρτα του τα πάντα θα σας συναρπάσουν: η διακόσμηση, με όμορφα έπιπλα αντίκες, που μοιάζουν να βγήκαν από κάποιο αρχοντικό, η αύρα που άφησαν πίσω τους οι διάσημοι θαμώνες του, από τον Χατζιδάκι, τον Χορν, τον Μινωτή, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη μέχρι τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου... Τα πάντα μοιάζουν τέλεια στον Μαγεμένο Αυλό, όπου πρωταγωνιστής, φυσικά, είναι και το φαγητό, με τους σεφ να ετοιμάζουν με μεράκι και αφοσίωση τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, χρησιμοποιώντας πάντα τα πιο φρέσκα και εκλεκτά υλικά, ενώ την καταπληκτική ατμόσφαιρα που γεμίζει το χώρο καθημερινά συμπληρώνει η ζωντανή μουσική από ποιοτικά μικρά μουσικά σχήματα. Να θυμάστε πως κάθε Κυριακή μεσημέρι δεσπόζει ο πλούσιος οικογενειακός μπουφές με ζεστά και κρύα πιάτα και εξαιρετικά επιδόρπια σε πολύ φιλικές τιμές. Επίσης, όταν ο καιρός γλυκάνει ο Μαγεμένος Αυλός θα «βγει» στην πλατεία Προσκόπων, στον καταπράσινο κήπο που είναι σαν όαση στη μέση της πυκνοκατοικημένης πόλης. 
Tip: Δίπλα στον Μαγεμένο Αυλό και η Μαγεμένη Αυλή. Ένα τέλειο μεζεδοπωλείο, επίσης ατμοσφαιρικό, που καθοδηγείται από την Ελένη Ροδά.

● Αμύντα 4, 2107223195, www.magemenosavlos.com, fb: Μαγεμένος Αυλός 


Geppetto The Bar 
Εδώ θα πιεις τα κοκτέιλ  της ζωής σου!

geppeto_1.jpg

geppeto_2.jpg

geppeto_3.jpg

Στιλάτο, ατμοσφαιρικό και κοσμοπολίτικο, με «σπίτι» ένα από τα πλέον εμβληματικά νεοκλασικά της πλατείας Βαρνάβα, του 1920, το Geppetto The Bar έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα και all day προορισμός για κάθε Αθηναίο. Ανοιχτό από το πρωί, με εξαιρετικούς μονοποικιλιακούς καφέδες και προτάσεις για brunch που έχουν γράψει ιστορία, το Geppetto έχει το δικό του τρόπο να ομορφαίνει τα βράδια μας. Με κεφάτες μουσικές απ’ όλες τις δεκαετίες, όμορφη διακόσμηση με κάποια στοιχεία από το διάσημο παραμύθι του Πινόκιο, ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα που κάποιες φορές θα σου θυμίσει πάρτι, αλλά και με κοκτέιλ που έχουν γίνει talk of the town. Πέρα από τα κλασικά, θα ανακαλύψετε 10 εμπνευσμένα signatures κοκτέιλ με βάση τη βότκα, το τζιν, την τεκίλα και το ρούμι, και κάποια από αυτά σίγουρα θα τα ερωτευθείτε. Ανοιχτό καθημερινά έως τις 3 μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευές και Σάββατα λίγο παραπάνω.

● Στίλπωνος 2, 2107525665, fb: Geppetto The Bar


Το ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ του press cafe
Το αγαπημένο ραντεβού όλων στο Παγκράτι

mavro_provato_1.jpg

mavro_provato_2.jpg

mavro_provato_3.jpg

Όσα εστιατόρια κι αν ανοίξουν, το  Μαύρο Πρόβατο θα παραμένει η σταθερή επιλογή όσων κινούνται στα «πέριξ» της πάντα ζωντανής και δραστήριας γειτονιάς. Με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη, με τη χαλαρή, ανεπιτήδευτη και ταυτόχρονα κεφάτη του ατμόσφαιρα, με το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό να εξυπηρετεί κάθε επιθυμία και, φυσικά, με το καλομαγειρεμένο, αληθινό φαγητό του δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι θαμώνες του δείχνουν τέτοια φανατική προσήλωση. Στα πιάτα που αλλάζουν συχνά, ανάλογα με τις εποχές ή απλά για να μη βαριέται ούτε ακόμα και ο πιο πιστός πελάτης, η ελληνική κουζίνα αποθεώνεται. Με αναφορές στην παράδοση αλλά και με πολλές σύγχρονες πινελιές, καθημερινά σερβίρει πιάτα που γίνονται ανάρπαστα από τις παρέες.  Όπως οι γνωστές, ιδιαίτερες σαλάτες –αδυναμία μας η Δήμητρα με την μπρεζάολα και το λάδι τρούφας–, το περίφημο σιγομαγειρεμένο αρνάκι με το γαμοπίλαφο και τις πατάτες φούρνου, το μυρωδάτο χουνκιάρ μπεγεντί, η χοιρινή τηγανιά, το όσο μπούκο με τον πουρέ λαχανικών, ο μουσακάς με την μπεσαμέλ από σπανάκι και κιμά από κοτόπουλο, η μερακλίδικη τηγανιά, τα κοτομπριζολάκια που προτιμούν οι «κομψοί», τα πιάτα θαλασσινών, η εξαιρετική μους ταραμά με τα κρίθινα ντακάκια και τις αλμύρες. Μια σειρά από καλές ελληνικές ετικέτες σε σούπερ τιμές, εξαιρετικά αποστάγματα και τα τέλεια γλυκά -ονειρεμένο το μιλφέιγ με τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια- συμπληρώνουν την απόλαυση. Οι τιμές κάτι από παραπάνω από φιλικές, ένας ακόμη λόγος για να έρχεσαι ξανά και ξανά...

● Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466, www.tomauroprovato.gr, Fb: @TomavroprovatoPagkrati 


La Pinsa
Η αυθεντική pinsa της Ρώμης

la_pinsa_1.jpg

la_pinsa_3.jpg

la_pinsa_2.jpg

Το La Pinsa είναι ένα μικρό Ιταλικό στο οποίο μπορείς να απολαύσεις την αυθεντική pizza της Ρώμης, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση. Ήδη πιάνοντας στα χέρια σου το μενού, διαβάζεις ότι η λέξη pinsa προέρχεται από το λατινικό ρήμα pinsere, που σημαίνει απλώνω και γεννήθηκε στα αρχαία ρωμαϊκά χρόνια. Η ζύμη της προερχόταν από τη μίξη διαφόρων δημητριακών, ψηνόταν πάνω σε πέτρα και συνόδευε γεύματα τυριών κι αλλαντικών. Με τη σημερινή της μορφή εμφανίστηκε το 2001, όταν δημιουργήθηκε ένα μείγμα αλεύρων σίτου, ρυζιού και σόγιας. Μετά από προσθήκες από προζύμι, μικρή ποσότητα ελαιόλαδου, αλάτι, μαγιά και μεγάλη ποσότητα παγωμένου νερού ζυμώνεται για 150 ώρες κι έτσι δημιουργείται το αποτέλεσμα που μπορείτε να γευτείτε. Στο La Pinsa δεν φτιάχνουν απλά ωραίες πίτσες, φτιάχνουν μοναδικές γεύσεις που θα λατρέψεις. Ζυμαρικά, πίτσα ή σαλάτα, ό,τι κι αν τραβάει η όρεξή σου θα το βρεις εδώ.

● Ευφράνορος 21, 2107526944, Παγκράτι, fb: La Pinsa


L’ Arret Du Temps 
Ατμοσφαιρικό μπιστρό με ευρωπαϊκό αέρα

arret_1.jpg

arret_2.jpg

arret_3.jpg

Αέρας ανανέωσης για το πανέμορφο καφέ μπιστρό του Παγκρατίου, το οποίο λειτουργεί με νέα διεύθυνση. Νέοι άνθρωποι, νέες πινελιές και νέες ιδέες, αλλά αυτή η ατμόσφαιρα που θυμίζει ευρωπαϊκό μπιστρό και που μας έκανε να το αγαπήσουμε παραμένει το σήμα-κατατεθέν του. Σε αυτόν τον πολύ ζεστό χώρο λοιπόν, είτε κάτω είτε επάνω, εκεί όπου οδηγεί η εντυπωσιακή ξύλινη στριφογυριστή σκάλα, θα απολαύσετε από νωρίς το πρωί ποιοτικό καφέ και σοκολάτες, αλλά και ένα brunch που έχει γίνει talk of the town, με πιάτα όπως τα αξεπέραστα eggs benedict με σολομό αλλά και τα φανταστικά croquet madame. Να θυμάστε ότι το brunch σερβίρεται από τις 9 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, και τα Σαββατοκύριακα, αλλά η κουζίνα συνεχίζει μέχρι το βράδυ να ετοιμάζει νόστιμα πιάτα, όπως σαλάτες, τάρτες, pasta αλλά και κάποια εξαιρετικά γλυκά. Να σας πω ακόμη ότι το L'arrêt Du Temps, που σημαίνει «παύση του χρόνου», είναι ιδανικό για ένα κρασί ή ένα ποτό μετά τη δουλειά ή και λίγο πιο αργά, με ωραίες τζαζ μουσικές, είτε για να κλείσει είτε για να αρχίσει ωραία η βραδιά.

● Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, 2107253200, fb: L’arrêt du temps - Η παύση του χρόνου


Άλφicon
Δημιουργική ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της

alficon_1.jpg

alficon_2.jpg

alficon_3.jpg

Μια σπουδαία γαστρονομική ιστορία εξελίσσεται εδώ κι ένα χρόνο στο όμορφο νεοκλασικό της Ηρώνδου, ανάμεσα στην πλατεία Προσκόπων και το Καλλιμάρμαρο. Εκεί, όπου δύο νέοι αλλά πολύ ταλαντούχοι σεφ, ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργίας, μετά τις εστιατορικές περιπλανήσεις τους στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο speakeasy εστιατόριο, που συνδυάζει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό. Αλλά να σας μιλήσω πρώτα για το χώρο, το όνομα του οποίου είναι παρμένο από το «άλφι», που σημαίνει κριθάρι, και το icon, που είναι οι εικόνες. Εικόνες που εναλλάσσονται ανά τρεις μήνες, ανάλογα με το project (τώρα θα δείτε ένα χωριό από τα Τζουμέρκα), σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον minimal αισθητικής με vintage στοιχεία, που όταν ο καιρός ανοίγει «μετακομίζει» έξω στον πεζόδρομο. Εδώ, λοιπόν, θα δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να απολαύσει εμπνευσμένα πιάτα, όπως μαρινάτο ψάρι, μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, που γαρνίρεται με φράουλες και τσίλι και είναι ιδανικό ορεκτικό, φέτα σε τρεις διαφορετικές υφές, παναρισμένη σε σουσάμι, χιόνι φέτας και μους φέτας, αλλά και τον εξαιρετικό γιαουρτοταβά, ένα πιάτο της βόρειας Ελλάδας και της νότιας Αλβανίας, ένα πιάτο που ενώνει δυο λαούς, πειραγμένο φυσικά, με αρνίσια γλυκάδια, κατσικίσιο γιαούρτι και ρύζι. Όλα αυτά τα ωραία και ακόμα πιο πολλά, που φτιάχνονται μόνο με ποιοτικά και εποχιακά υλικά (το μενού αλλάζει τέσσερις φορές το χρόνο), συνδυάζονται ιδανικά με μοναδικές ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Ανοιχτά από Τρίτη έως και Σάββατο 18.00 με 01.00.

● Ηρώνδα 8, 2169005059, www.alficonathens.com, fb: Alficon 


Gatsby Chocolate Bar
Η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου, όπως ακριβώς πρέπει να είναι

gatsby_3.jpg

Μέσα από εκπληκτικούς αρωματικούς συνδυασμούς είναι αδύνατον να μη γοητεύσεις όλες σου τις αισθήσεις στο Gatsby Chocolate Bar. Κομμάτια αυθεντικής σοκολάτας Valrhona λιώνουν με υπομονή και αγάπη για σένα που θέλεις να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλυτη στιγμή απόλαυσης. Και φυσικά η εμπειρία δεν σταματά εδώ. Μπορείς να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου ή τον υπέροχο καφέ από την ιστορική ιταλική μηχανή που δεσπόζει μέσα στο μπαρ, μαζί με το πιο τέλειο red velvet cake που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Εκτός αν το Gatsby carrot cake σου κλείσει πονηρά το μάτι.

gatsby_1.jpg

Με ντεκόρ και μουσικές που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές που ξεκινούν κάπου στα 30s, το Gatsby είναι το ιδανικό μέρος που από το πρωί μπορείς να δραπετεύσεις από τη ρουτίνα σου ή να έχεις το meeting point σου για τα σημαντικά ραντεβού σου. Και όταν ο ήλιος πέφτει το μυστικό του Gatsby αποκαλύπτεται μέσα από τα all-star cocktails του Ιάσωνα Κεφαλά (Jason), του ανθρώπου που εμπνεύστηκε το κόνσεπτ μέσα από την πολυετή εμπειρία του πίσω από τις μεγαλύτερες μπάρες της Αθήνας και όχι μόνο. Κλασικά αγαπημένα cocktails αλλά και σοκολατένιες συνταγές είναι από τα must που πρέπει να δοκιμάσεις. 

gatsby_2.jpg

Τις καθημερινές μέχρι τη 01.00 και μέχρι τις 03.00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο, όπου η funk και η soul χαρίζουν τις σπουδαιότερες μελωδίες τους συνοδεύοντας τέλεια το αγαπημένο σου cocktail μέσα από τα decks του Gatsby που φροντίζει ο Super Mario. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη σελίδα του Gatsby Chocolate Bar στο Facebook.

● Μελισσού 6, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 210 7514731, Fb: Gatsby Chocolate Bar


Σαμιαμίδι 
Θα γίνει στέκι σου κάθε μέρα, όλη μέρα

samiamidi_1.jpg

samiamidi_2.jpg

samiamidi_3.jpg

Έχει μια ιδιαίτερη αύρα αυτό το all day μπαράκι, που έχει γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Βύρωνα αλλά και για τις γύρω περιοχές. Είναι οι άνθρωποί του, με τους οποίους μπορείς εύκολα να γίνεις φίλος, είναι η χαλαρότητα της ημέρας και η πάρτι ατμόσφαιρα της νύχτας, η οικειότητα που αποπνέει ο χώρος αλλά και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί, μιας και καλοκαιριάζει και λίγο πολύ αρχίζουμε να σκεφτόμαστε διακοπές, παραλίες και άλλα τέτοια ωραία. Το Σαμιαμίδι θα σας ξυπνήσει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό εσπρέσο, θα σας χορτάσει με νόστιμα κρύα σάντουιτς και πιάτα με τυριά κι αλλαντικά που θα συνοδεύσουν το ποτό σας και το βράδυ θα σας ξενυχτήσει. Τις ωραίες φάνκι, σουίνγκ, τζαζ και σόουλ μουσικές επιλέγουν καθημερινά djs, οι bartenders θα σας προτείνουν δημιουργικά signature κοκτέιλ, οι συζητήσεις, τα γέλια και οι γνωριμίες αρχίζουν να δίνουν και να παίρνουν και το Σαμιαμίδι, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 το χρόνο, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα καλύτερα μπαράκια του κέντρου.

● Καραολή & Δημητρίου 61, Βύρωνας, fb: Σαμιαμίδι coffee bar


Om Shanti Yoga & Pilates Academy
Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

yoga_1.jpg

yoga_3.jpg

yoga_2.jpg

Σε μία γειτονιά του Παγκρατίου τελείως vintage, με αέρα παλιάς Αθήνας και πάνω από ένα πανέμορφο θερινό σινεμά, θα βρεις μία από τις πιο ενημερωμένες Yoga + Pilates Academies της πόλης και θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της εμπειρίας ή του σωματότυπού σου, οι κορυφαίοι δάσκαλοι του παραδοσιακού συστήματος yoga και της σύγχρονης μεθόδου pilates είναι έτοιμοι να σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους, με σκοπό να γυμνάσεις και να δυναμώσεις όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα σου. Με την πάροδο του χρόνου και τα εντατικά μαθήματα, θα ξεκινήσεις να απελευθερώνεσαι από σωματικές και νοητικές εντάσεις, αποκτώντας αυτογνωσία και εσωτερική γαλήνη. Και όλα αυτά σε ένα ήσυχο και φιλικό περιβάλλον, σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλές παροχές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μαθήματα yoga, pilates, aerial και pilates με μηχανήματα, ενώ μπορείς επίσης να παραβρεθείς στα ειδικά events και workshops που συχνά διοργανώνονται στον χώρο. Επίσης, αν σε ενδιαφέρει να φτάσεις τις γνώσεις σου σε άλλο επίπεδο, υπάρχουν και τα τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης δασκάλων (Teacher Trainings). Τι περιμένεις λοιπόν; Κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου.

● Πρατίνου 7, 2107228785, www.omshanti.gr, fb: omshantiacademy


Monsieur cannibale
Brunch και τρομερά cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια της πόλης

cannibale_2.jpg

cannibale_1.jpg

cannibale_3.jpg

Ασπρόμαυρο ρετρό πλακάκι, γαλάζιο ταβάνι σαν ουρανός και μια μπάρα όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το Monsier Cannibale έγινε στέκι. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα all day bar που δεν θα σε απογοητεύσει καμία στιγμή της ημέρας, αλλά και γιατί δημιούργησε ακόμα ένα meeting point σε αυτή την πόλη. Τα πρωινά, από τις μεγάλες τζαμαρίες μπαίνει το φως και λούζει τα μαρμάρινα τραπέζια. Σε αυτό ακριβώς το σημείο χτυπάει η καρδιά του Σαββατοκύριακου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, όταν δηλαδή σερβίρεται το brunch που έχει κάνει το δικό του χαμό. Το νέο μενού σε βάζει ακόμα πιο δυναμικά στο παιχνίδι του brunch με πιάτα όπως το black croque madame με ψωμάκι από ενεργό, οργανικό άνθρακα, τα αυγά ποσέ με σος Hollandaise με πράσινο τσάι και matcha (σερβίρονται σε γέμιση σπανακόπιτας μαζί με ζαμπόν μπούτι), αλλά και οι τρομεροί λουκουμάδες με κρέμα λεμόνι και πραλίνα. Τα βράδια κυλάνε υπέροχα με dj sets κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αλλά και μερικά από τα καλύτερα (όντως) cocktails της Αθήνας. Πιες το Gingerman (Absolut Vodka, mango, ginger syrup, φρέσκο χυμό lime) ή το Caribbean Sun που θα σε μεταφέρει στις καυτές νύχτες της Καραϊβικής. Tip: πολύ σύντομα αυτό το θρυλικό brunch θα το απολαμβάνουμε και τις καθημερινές!

● Βρυαξίδος 24, Παγκράτι, 2107526130, www.monsieurcannibale.gr, Fb: @monCannibale
instagram: mon.cannibale


Πάπυρος Café
Το παρεΐστικο και ζεστό all day στέκι του Βύρωνα

papiros_1.jpg

papiros_2.jpg

Ένα πολύ παρεΐστικο και φιλόξενο all day café bar, που στα 16 χρόνια της ιστορίας του έχει γίνει αγαπητό στον Βύρωνα και όχι μόνο. Η εξυπηρέτηση είναι υποδειγματική, τα παιδιά εδώ θα μπορούσαν να γίνουν και φίλοι σας, το περιβάλλον μοντέρνα καλαίσθητο, ο εξωτερικός χώρος ό,τι πρέπει να απολαμβάνεις τον καφέ σου τις ημέρες με καλό καιρό. Οπωσδήποτε να ρωτήσεις για τις σοκολάτες του και να δοκιμάσεις τα σπιτικά ροφήματα, όπως την ανεπανάληπτη λεμονάδα, να το επιλέξεις για ένα χαλαρωτικό ποτό μετά τη δουλειά ή για ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ στη συνέχεια της βραδιάς. Με ωραίες τζαζ και ροκ μουσικές, αλλά και με κάποια πολύ ιδιαίτερα event, live και bazzar, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από το Facebook.

● Τμώλου 25, Βύρωνας, 2107647503, fb: Papyros CAFÉ


Πλάστης
Για πίτες πιο νόστιμες και από αυτές της γιαγιάς σου

plastis_2.jpg

plastis_1.jpg

Αν ψάχνεις λόγο να συχνάζεις στο Παγκράτι ακόμα και αν μένεις μακριά, μόλις σου βρήκαμε έναν και είναι πεντανόστιμος. Εδώ θα βρεις σπιτικές πίτες με αγνά υλικά που μοσχομυρίζουν από χιλιόμετρα. Η συνταγή του ζυμαριού είναι μαγική, έρχεται κατευθείαν από τη γιαγιά των ιδιοκτητών και μετατρέπεται σε λαχταριστές χειροποίητες πίτες, με best sellers την τυρόπιτα και τη λουκανικόπιτα. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι είναι από τις καλύτερες που έχουν δοκιμάσει σε ολόκληρη την πόλη. Εκτός από τις κλασικές επιλογές, οφείλεις να δώσεις προσοχή στην καταπληκτική κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, για την οποία γίνεται χαμός σε καθημερινή βάση, δύσκολα θα βρεις αλλού και σίγουρα θα σε πείσει να επιστρέψεις για δεύτερη μερίδα. Και για τους γλυκατζήδες της παρέας, υπάρχουν υπέροχα χειροποίητα κέικ καρότου, σοκολατόπιτα, πάστα φλόρα και πολλές ακόμα ζουμερές επιλογές, που μπορείς να συνοδέψεις με ένα ποτήρι σπιτικής λεμονάδας.

● Φορμίωνος 12 & Μονής Σέκου, Παγκράτι, 2155458727


Πάπια 
Όμορφη, χαλαρή και ανεπιτήδευτη, θα γίνει το στέκι σου

papia_1.jpg

papia_2.jpg

Δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο (Ιούλιος ’18), έχει όμως αποκτήσει πολλούς και καλούς φίλους. Θυμάσαι εκείνο το ταξίδι σου στο εξωτερικό, που χάθηκες στους δρόμους και ανακάλυψες ένα μαγαζί που τις επόμενες ημέρες έγινε στέκι σου; Κάτι τέτοιο είναι η Πάπια. Στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, μια ανάσα από το Καλλιμάρμαρο, στιλάτη και πρόσχαρη, θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι στο σπίτι κάποιου αγαπημένου φίλου. Με ποιοτικό καφέ και πολύ νόστιμα σνακ και γλυκάκια, με ωραία κοκτέιλ και ποτά, με τζαζ το πρωί και περισσότερο μαύρες μουσικές όσο περνάει η ώρα, να έρθεις να τα πεις με τους φίλους σου, να δουλέψεις με το laptop σου, να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά ή να εντυπωσιάσεις την παρέα σου πιο αργά για το πανέμορφο μαγαζί με την πιο παρεΐστικη και φιλική αύρα που μόλις ανακάλυψες. Διοργανώνει και κάποια πολύ ιδιαίτερα live και events για τα οποία μπορείς να ενημερώνεσαι από τα social media.

● Αυτομέδοντος 4, 2111119558, fb: ΠΑΠΙΑ, insta: papia.athens


Chalk Of The Town® Athens
Αλλάζει τον κόσμο μας!

chalk_of_the_town_athens_lab_2019-0490-6.jpg

chalk_of_the_town_komodino_pergamon_no_watermark-.jpg

Στην οδό Αμύντα 13, δίπλα στην Πλατεία Προσκόπων, θα βρούμε το Chalk Of The Town® Athens – το χρωματιστό μαγαζάκι που έχει γίνει  πόλος έλξης για όλους εμάς που θέλουμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στα παλιά μας έπιπλα και αντικείμενα, στην ξεχασμένη ροτόντα της γιαγιάς αλλά και στους θησαυρούς που ανακαλύπτουμε στις γωνιές του δρόμου! Με τα ελληνικά και οικολογικά χρώματα κιμωλίας Chalk Of The Town® Paint, που αντλούν έμπνευση από τις μοναδικές τεχνικές βαφής που εφάρμοζαν στην Αρχαία Ελλάδα, θα μεταμορφώσουμε κυριολεκτικά τα πάντα, χωρίς τρίψιμο και χωρίς αστάρι!  Εδώ, μπορούμε επίσης να μάθουμε τις τεχνικές αναπαλαίωσης σε ένα τρίωρο workshop, να πάρουμε συμβουλές και ιδέες για τη διακόσμηση του χώρου μας αλλά και να ανακαλύψουμε vintage συλλογές και πρωτότυπα δώρα από όλο τον κόσμο! 
Και για όσους δεν νιώθουν ακόμα έτοιμοι να πιάσουν μόνοι τους το πινέλο, στο Chalk Of The Town® αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν το χώρο μας, με υψηλή αισθητική και αγάπη για την ξεχωριστή ομορφιά που φέρνει ο χρόνος. 

● Αμύντα 13, 11635, Παγκράτι, 2107295541, www.chalkofthetown.gr,  Fb: ChalkOfTheTownGreece, Insta: ChalkOfTheTownGR , e-mail: chalktownathens@gmail.com


Πίτα Αλλιώς 
Όταν όλος ο κόσμος μπορεί να χωρέσει σε μια πίτα!

pita_2.jpg

pita_1.jpg

Στα έξι χρόνια της λειτουργίας του, εδώ στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, με τα τραπεζάκια στην ωραία δροσιά, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους οι οποίοι έρχονται και ξαναέρχονται για τις πολύ ωραίες του γεύσεις. Το Πίτα Αλλιώς, όπως το λέει και το όνομά του, είναι σουβλατζίδικο. Με τη διαφορά ότι είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς το μεράκι των ανθρώπων του φαίνεται σε κάθε πιάτο. Τα σουβλάκια είναι χειροποίητα, οι τηγανητές πατάτες κόβονται καθημερινά στο χέρι εδώ, τα λαχανικά είναι πάντα ολόφρεσκα, ενώ μπορείτε να διαλέξετε πίτα από καλαμπόκι, ολικής, κυπριακή και σε άλλες εκδοχές. Κι αν θέλετε κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό, να θυμάστε ότι το κοντοσούβλι, χοιρινό και κοτόπουλο, είναι στ’ αλήθεια απολαυστικό, όπως και η αξεπέραστη στραβλίσια μπριζόλα. Για όσους, πάλι, νηστεύουν, κι εδώ οι επιλογές είναι εξαιρετικές: Κεμπάπ σουπιάς που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, πίτα με χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδα, αλλά και πίτα με λαχανικά, κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και φαλάφελ. Το Πίτα Αλλιώς λειτουργεί καθημερινά 12.30 με 01.00 και όλα αυτά τα νόστιμα μπορείτε να τα έχετε και με delivery.

● Παναγή Τσαλδάρη 12 & Ανακρέοντος, Βύρωνας, 2107601005, www.pita-allios.gr
fb: Πίτα αλλιώς


Παλιάκης 
Από το 1999 το αγαπημένο ψητοπωλείο της γειτονιάς

palakis_1.jpg

palakis_2.jpg

Όλοι έχουμε ένα ψητοπωλείο που το λατρεύουμε και δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Στο Παγκράτι υπάρχει το ψητοπωλείο Ποιότητα Παλιάκης. Εδώ και 20 χρόνια οι πιστοί του θαμώνες το εμπιστεύονται για την εξαιρετική ποιότητα σε ό,τι κι αν σερβίρει, αλλά και για τη μεγάλη μαεστρία στο ψήσιμο. Το κρέας το προμηθεύονται από το γειτονικό κρεοπωλείο, που ανήκει στην ίδια οικογένεια και που επίσης έχει μακροχρόνια ιστορία στο Παγκράτι. Εκτός από όλα τα λαχταριστά και αγαπημένα που θα βρεις, να δοκιμάσεις επίσης τα καλαμάκια από μοσχάρι και αρνί, ό,τι πιο νόστιμο έχεις φάει σε σουβλάκι. Οι χορτοφάγοι της παρέας θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με προτάσεις όπως το μπιφτέκι λαχανικών ή το καλαμάκι μανιταριών. Επίσης θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες. Όλα αυτά θα τα απολαύσεις στα ηλιόλουστα τραπεζάκια της πλατείας μαζί με μπίρα ή τσίπουρο. Διαφορετικά, έρχονται σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα ή με online παραγγελία μέσα από το site www.paliakis.gr
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12.00- 00.30.

● Πλ. Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 2107010022, Fb: paliakis, instagram: piotita_paliakis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ