Life in Athens

Κουκάκι: Τι έχει αυτή η γειτονιά και δεν ξεκολλάμε;

Φιλοπάππου, Πνύκα, Αστεροσκοπείο, θέα στην Ακρόπολη, φαγητό και ποτό. Τι άλλο θέλεις;

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
ΤΕΥΧΟΣ 736
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουκάκι: Τι έχει αυτή η γειτονιά και δεν ξεκολλάμε;
© Θανάσης Καρατζάς

Τα 10 καλύτερα στέκια για φαγητό και ποτό που αγαπάμε στο Κουκάκι. Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για τη γειτονιά του, την 5η πιο όμορφη του κόσμου.

Το όνομα «Κουκάκι» δεν ηχούσε ευχάριστα στα αυτιά μου. Όταν ήμουν πιτσιρικάς στη Σύρο, ο μεγάλος αδερφός μου για άγνωστους λόγους συνοδευόταν από το παρατσούκλι «Κούκος», οπότε σε εμένα έπεσε ο κλήρος να με φωνάζουν «Κουκάκι» το οποίο δεν ένιωθα σαν τίτλο τιμής. Όταν με το καλό τελείωσα με τις βασικές σπουδές και ήρθα στην Αθήνα για εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο, το εξεταστικό κέντρο ήταν σε σχολείο του Κουκακίου γεγονός που θεώρησα ως προσωπική προσβολή, οπότε για να τους τιμωρήσω δεν έγραψα τα αναμενόμενα. Το κακό ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα. Επιλέγοντας να ταξιδέψω στην Ιταλία για να γίνω επιστήμων, γρήγορα αντικατέστησα την κοσμοπολίτικη χλιδή του αεροπλάνου με ένα πούλμαν με το οποίο έπρεπε να περάσω από Θεσσαλονίκη, να διασχίσω τους καρόδρομους της Γιουγκοσλαβίας και μετά από μόλις δύο μέρες να φτάσω στη Βενετία. Το πούλμαν στεκόταν στο ύψος του ταξιδιού, ήταν παλιό, βρωμούσε τσιγαρίλα, οι θέσεις ήταν στριμωγμένες και δεν λειτουργούσε το ερκοντίσιον. Φυσικά, η αφετηρία βρισκόταν στην παιδική χαρά του Κουκακίου.

Πέρασαν τα χρόνια, κάναμε το πείραμα να ζήσουμε ως οικογένεια στο νησί, δεν μας βγήκε, και μια βραδιά αποφασίσαμε να πάρουμε το στεφάνι μας, το γεράνι μας, τα δυο παιδιά και τη συλλογή από βάζα που μας είχαν δωρίσει στον γάμο και να αναζητήσουμε το μέλλον στην Αθήνα. «Θα μείνουμε για λίγο στο Κουκάκι» ήταν η απόφαση, κι αυτό το «λίγο» ήθελα να το προσδιορίσουμε με ακρίβεια. «Μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα». Πέρασαν τα Χριστούγεννα φιλοξενούμενοι στη Δημητρακοπούλου, τα επόμενα μάς βρήκαν σε νοικιασμένο διαμέρισμα στη Γαληνού, τα μεθεπόμενα πήραμε δάνειο για να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι λίγο πιο πέρα. Από τότε έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια και η αρχική επιθυμία να εγκαταλείψουμε την περιοχή κατέχει σημαντική θέση στο μακρύ κατάλογο των νεανικών ανοησιών.

atk_3487.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο Κουκάκι. Χωρίς πολλά ταρατατζούμ μάς υποδέχθηκε χαρίζοντάς μας μια σειρά από χαλαρές βόλτες που είχαμε ανάγκη. Οι δρόμοι μπορεί να είναι γεμάτοι λακκούβες, η άσφαλτος να έχει φθαρεί, τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο να έχουν διαλυθεί, αλλά δίπλα τους ορθώνονται σπίτια παλιά, αθηναϊκά, με αυλές, κήπους και μπαλκόνια, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στις κεντρικές λεωφόρους νιώθεις βολικά και ο λόγος είναι απλός. Υπόστεγα κάτω από τις πολυκατοικίες. Υπόστεγα με μαγαζιά όπου ο ιδιοκτήτης τους στέκεται μπροστά στην πόρτα, κόβεις φάτσες και κάνεις τις επιλογές σου. Αυτές οι φάτσες δεν έχουν εθνική ταυτότητα. Ο ράφτης ήρθε από την Αρμενία και προφέρει σωστά μόνο το όνομα «Αεκ», η Ειρήνη που τυχαία βρίσκεις στην τράπεζα και ξέρει τα πάντα για τα ATM είναι Ουκρανή, ο Αμπντάλα που υποδύθηκε τον βοσκό στη χριστουγεννιάτικη παράσταση του νηπιαγωγείου είναι από την Αίγυπτο, «buongiorno professore» φωνάζει σαν πρόσταγμα ένας γλωσσομαθής πρώην αξιωματικός του Χότζα, «buongiorno generale» του απαντώ και πάντα η συζήτηση πηγαίνει στα παιδιά. Εδώ και 20 χρόνια με ρωτάει αν πηγαίνουν σχολείο.

Τα σχολεία! Τα παιδιά πήγαν σε δημοτικό που είχε θέα στην Ακρόπολη. Έπαιξαν έξω από το Ηρώδειο, ενίοτε και μέσα. Για το γυμνάσιο περπάτησαν μέχρι την Πλάκα όπου βρήκαν τους ίδιους συμμαθητές και την ίδια σκιά από αρχαίες κολόνες. Πήγαν εκδρομή στου Φιλοπάππου, ντύθηκαν παρανυφάκια στο Λουμπαρδιάρη, έκαναν πικνίκ στην Πνύκα, μέτρησαν τα άστρα μέσα από το Αστεροσκοπείο. Φοβάμαι ότι ελλοχεύει λαϊκισμός, αλλά όλα αυτά αν ήθελες να τα αγοράσεις πόσο θα στοίχιζαν και πού θα τα έβρισκες;

atk_6809.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Στο Κουκάκι βρίσκεις γενικά τα πάντα, όμως ελαφρώς αλλιώτικα. Ο φούρνος δεν προσφέρει μόνο τα προϊόντα του είδους. Είναι stand up comedy, οι ιδιοκτήτες απευθύνουν πειράγματα, οι πελάτες αντιδρούν, τις περισσότερες φορές επιστρέφω στο σπίτι και ανακαλύπτω ότι στις σακούλες βρίσκονται μικρά δωράκια «έτσι, για να μας πεις τη γνώμη σου». Στο κουρείο πίνεις καφέ, ακούς Athens Voice Radio και διαβάζεις ξένα περιοδικά, έρχεται η ώρα να κουρευτείς και σχεδόν λυπάσαι. Ο περιπτεράς ανησυχεί όταν δεν έχεις περάσει να αγοράσεις το Μίκυ Μάους, «ρώτησα ένα γείτονα και μου είπε ότι είσαστε διακοπές και ησύχασα». Οι πεζόδρομοι έχουν μεταμορφωθεί μπροστά στα μάτια μας, εκεί που ήταν σκοτεινοί γέμισαν με πολύχρωμα ρούχα, διεθνείς μυρωδιές και παράξενες γεύσεις.

atk_3481.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Δηλαδή το Κουκάκι είναι ο επίγειος παράδεισος; Όχι, απλώς θεωρείται η 5η πιο όμορφη γειτονιά του κόσμου. Αυτό έφερε πολύ κόσμο που αναζητούσε αέρα, κρεβάτι και μπάνιο, δηλαδή Airbnb. Η γειτονιά άλλαξε χρήση, κάτι που δεν δέχτηκαν με ευχαρίστηση οι υπερσυντηρητικοί και οι υπερεπαναστάτες. Η ανακαίνιση των κτιρίων δεν τους συγκίνησε, η τόνωση της αγοράς τους κάνει εχθρικούς, οι πρώτοι ξινίζουν όταν βλέπουν άλλα χρώματα επιδερμίδας, οι δεύτεροι γράφουν έξω από τα σπίτια ότι οι ξένοι πρέπει να πάρουν δρόμο και τυπώνουν αφίσες όπου μια περήφανη ελληνική μπότα κλωτσάει τους επισκέπτες και τους διώχνει με το σύνθημα «tourists go home».

atk_3535.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Το κίνημα είχε κι άλλες παρεμβάσεις πέρα από τις αφισοκολλήσεις και το σπρέι. Καθαίρεσε την εσωτερική περίφραξη της Πνύκας, προχώρησε σε δενδροφύτευση πάνω στις λαξευμένες κατασκευές στον λόφο των Νυμφών, το ίδιο έγινε και με την «πράσινη παρέμβαση» στο λατομείο Κωνσταντέλου εντός του αρχαιολογικού χώρου, ενώ ό,τι περίσσεψε από μπογιά διακόσμησε με συνθήματα την «πόλη των βράχων».

atk_3554.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Μικρά τραύματα που συνήθως επουλώνονται σε αντίθεση με αυτά που πρόσφατα προκάλεσαν τον θάνατο πολλών σκύλων στου Φιλοπάππου. Δολοφόνοι έσπειραν στα δρομάκια του λόφου απίστευτο αριθμό από φόλες, η περιοχή ερήμωσε από ζώα που έχασαν το τρέξιμο και τις παρέες τους.

atk_6810.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Δηλαδή το Κουκάκι είναι κόλαση; Δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος. Βρίσκεται στον προθάλαμο και των δύο, αλλά μέχρι να ανοίξει η πόρτα περνάμε φίνα.

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη και πανίσχυρη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε καταπατητή στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα, και με 
λίγη καλή θέληση και στο Κουκάκι...»
 -ΚΥΡ

10 στέκια στο Κουκάκι επιλεγμένα από την ομάδα της Athens Voice

Gargaretta 
Ένα all day bistro στην γειτονιά της Ακρόπολης

_mg_9442.gif

_mg_9414.gif

_mg_9502.gif

Το νέο all day bistro με το γαργαριστό όνομα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και σε καλεί να γνωρίσεις τον αρχιτεκτονικά ξεχωριστό χώρο του, το πλούσιο πρωινό του, το ευφάνταστο μενού του και τη μεγάλη λίστα των κρασιών του. Κάθεσαι πίσω από την τεράστια τζαμαρία που σου χαρίζει θέα στην πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας και απολαμβάνεις ένα θρεπτικό πρωινό συνδυασμένο με Gran Caffè Italiano. Εναλλακτικά μπορείς να αράξεις με την παρέα σου και να δοκιμάσετε μερικά από τα προσεγμένα πιάτα που έχουν επιμεληθεί οι Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης, όπως το spicy σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα tinga και γιαούρτι, τον καβουρμά Θράκης με μαγιονέζα γλυκοπατάτας, αυγό και τραγανό ψωμί ή λουκουμάδες με αβοκάντο, αυγά ποσέ, βολάκι Άνδρου και μαγιονέζα λιαστής ντομάτας. Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού, θα ενθουσιαστείς με τις βραδιές οινογευσίας που διοργανώνει κάθε μήνα με διαφορετικούς κάθε φορά έλληνες παραγωγούς - μπορείς να μάθεις περισσότερα στη σελίδα του στο Facebook.

Ροβέρτου Γκάλλι 1, Ακρόπολη, 2109228713


Umami Panda
​Μία μοναδική, πολυασιατική εμπειρία

dsc_3609.gif

dsc_3756.gif

dsc_3677.gif

Ένα ταξίδι στα βάθη της Ασίας, από την άνεση και την υπέροχη ατμόσφαιρα ενός κουκακιώτικου πεζοδρόμου. Το Umami Panda άνοιξε το προηγούμενο καλοκαίρι στην πολυσύχναστη Γεωργάκη Ολυμπίου, με όνομα που σημαίνει «καλή γεύση» και μενού που το επιβεβαιώνει. Χωρίς υπερβολή, κάθε μπουκιά και μυρωδιά προκαλεί μια έκρηξη γεύσεων, αρωμάτων και αισθήσεων, όμοια της οποίας δύσκολα θα συναντήσεις αλλού. Πεντανόστιμο sushi, τρυφερά bao buns, άκρως αρωματικές σούπες και όλα σερβιρισμένα με δημιουργικότητα και εξυπνάδα. Μία επιλογή σε ασιατική κουζίνα που σίγουρα θα θέλεις να επαναλάβεις.

Γ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, 2109218522


24ωρο
Το εστιατόριο που δεν μας άφησε να πεινάσουμε ποτέ

_mg_1237.gif

_dsf4684.gif

dscf4576.gif

Αγαπημένο εστιατόριο για χίλιους δυο λόγους: Γιατί οι άνθρωποί του εδώ και 36 χρόνια προσπαθούν να μας προσφέρουν πάντα τα καλύτερα, γιατί λειτουργεί όλη μέρα κι όλη νύχτα όλο το χρόνο, γιατί τα φαγητά του είναι πεντανόστιμα, σπιτικά, φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες. Στο ανακαινισμένο 24ωρο θα βρείτε δεκάδες υπέροχες γεύσεις, από brunch, ψητά, σουβλάκια, πίτσα, μαγειρευτά, ζυμαρικά, ψάρια, γλυκά, παγωτό, φυσικά καφέ, και πάντα, κάθε μέρα, αγαπημένο πατσά, μαγειρίτσα, αλλά και 5-σούπες για να φτιάχνει το στομάχι, όπως λένε κι αυτοί που ξέρουν. Οι άνθρωποι του 24ωρου είναι φιλικοί και ευγενέστατοι, να τους ρωτήσετε και για τις προσφορές του εστιατορίου και να γνωρίζετε επίσης ότι με παραγγελίες online θα έχετε έκπτωση. Στα μεγάλα συν και το ευρύ ωράριο λειτουργίας του delivery, από τις 11 το πρωί έως και τις 2.30 τη νύχτα.

Λεωφόρος Συγγρού 44, Κουκάκι, 2109221159


Vova Bar
Έχει κάτι ωραίο στην ατμόσφαιρα που θα σε φέρει ξανά

_mg_9535.gif

3.gif

8.gif

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη το Vova Bar, γι’ αυτό και αν λειτουργεί μόλις κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, έχει καταφέρει να κάνει πάρα πολλούς καλούς φίλους. Θα σας ξυπνήσει από τις 7 το πρωί με καλοφτιαγμένο καφέ και θα σας προτείνει ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πρωινό, με ιδιαίτερα σάντουιτς με μοτσαρέλα, σολομό, παστράμι και άλλα ωραία, με healthy σαλάτες, ομελέτες, σπιτικά κέικ, τυρόπιτα και χορτόπιτα, λαχταριστά κρουασάν και cookies, smoothies και χυμούς detox, αλλά και με πολλές vegan και vegetarian επιλογές. Ιδανικό και για ένα κρασί, από την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα του, μία μπίρα ή ένα κοκτέιλ το απόγευμα μετά τη δουλειά, συνοδεία με ένα πλατό τυριών ή αλλαντικών, το Vova μοιάζει λίγο με τη γειτονιά του: Κι εκείνο, όπως και το Κουκάκι, έχει την αύρα που δείχνει ότι κάτι ωραίο συμβαίνει εδώ πέρα. Γι’ αυτό και οι φίλοι γίνονται όλο και περισσότεροι, γι’ αυτό και όλα τα ωραία που προαναφέρθηκαν προτιμούνται πολύ και με το delivery, όπως και τα κοκτέιλ, από το μεσημέρι μάλιστα, αλλά και διαδίδονται από στόμα σε στόμα τα πετυχημένα events που όλο και πιο συχνά διοργανώνει, από dj set με soul και funky μουσικές ή οι live βραδιές με gipsy jazzt από τους dumb & dumber. Εσείς, βέβαια, μην περιμένετε να ακούσετε από κάποιο στόμα για το επόμενο, να γίνετε φίλοι στο Facebook γιατί τα καλύτερα έρχονται. 

Βεΐκου 8, Κουκάκι, 2110130537


Tuk Tuk
H μικρή (και πεντανόστιμη!) Ταϊλάνδη της Βεΐκου

_mg_9141.gif

_mg_9171.gif

Τι είναι μικρό, ροζ και κάνει όλο το Κουκάκι να μοσχοβολάει; Εννοείται το Tuk Tuk με την τρομερή ταϊλανδέζικη κουζίνα του! Εδώ όπου νιώθεις σαν να ανοίγεις την πόρτα στην εξωτική Ταϊλάνδη. Σημαίες, βεντάλιες, λουλουδάτες ταπετσαρίες, δεκάδες κάδρα με χρυσές κορνίζες, ούτε μισό εκατοστό τοίχου δεν έχει μείνει ανεκμετάλλευτο. Όλα είναι εκεί αποτυπώνοντας την κουλτούρα της πολύχρωμης αυτής χώρας. Ως κύριο μεταφορικό μέσο, όμως, για την άλλη άκρη της Γης έχεις τη γεύση. Αν θέλεις όχι μόνο να δοκιμάσεις αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά και να γνωρίσεις όλα τα μυστικά της, δεν έχεις παρά να κάτσεις στα σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και να παρακολουθήσεις (με το στόμα ανοιχτό) όλα όσα μαγειρεύει η Ταϊλανδή σεφ. Μέχρι να φτάσει η παραγγελία σου, οι μυρωδιές σου έχουν ήδη πάρει το μυαλό. Τι να δοκιμάσεις; Με το χέρι στην καρδιά λέμε «ΤΑ ΠΑΝΤΑ!» (αν και έχουμε μια μικρή αδυναμία στη σούπα Tom Ka Khai, την ωραιότερη σούπα που έφτιαξε ποτέ άνθρωπος). 

Βεΐκου 40, Κουκάκι, 2114051947


Monsieur Barbu
Το ατμοσφαιρικό all day στέκι του Κουκακίου

_mg_9331.gif

_mg_9363.gif

Το πολύ ζεστό και όμορφα διακοσμημένο Monsieur Barbu, με τις vintage πινελιές και τον ψηλοτάβανο άνετο χώρο του, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Θα βρεις ποιοτικό καφέ από το πρωί και νόστιμες προτάσεις για brunch, όπως 5 διαφορετικά πιάτα με αυγά, pancakes και χειροποίητα γλυκά, προσεγμένο all day μενού που από τις 6 το απόγευμα εμπλουτίζεται περισσότερο, vegetarian επιλογές, ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Κι ακόμη, ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους και αυτή την όμορφη lounge ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να χαλαρώσεις, να τα πεις με την ησυχία σου, να αφήσεις το βλέμμα σου να χαθεί από τις μεγάλες τζαμαρίες ολόγυρα. Μπορεί εύκολα να γίνει το επόμενο στέκι σου.

Φαλήρου 59, 2109247555


F BY Φ Concept Store 
Ένας ροζ παράδεισος με γλυκά και στιλ

_mg_8985.gif

_mg_8995.gif

Παραμυθένιο ντεκόρ (και πλήρως φωτογραφίσιμο) με ροζ αισθητική και μία αμυγδαλιά που μοιάζει σαν όνειρο. «Ταξιδιάρικες» και vintage λεπτομέρειες που αρμόζουν στην ειρηνική φιλοσοφία των συντελεστών και ένα ακαταμάχητα cozy περιβάλλον. Εδώ μπορείς να χαλαρώσεις, να διαβάσεις, να κάνεις brainstorming ή να απολαύσεις πεντανόστιμα σνακ και ροφήματα (μη φύγεις χωρίς μία κούπα κολασμένης ζεστής σοκολάτας ή εξαιρετικού βιολογικού fairtrade καφέ). Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, αγοράζεις στιλάτα αξεσουάρ, ρούχα και μοναδικά design αντικείμενα από Έλληνες αλλά και ξένους δημιουργούς, που μπορείς να δεις και στο eshop. Το F BY Φ διοργανώνει συχνά bazaar και άλλα υπέροχα events, pop ups, workshops, εκθέσεις και παρουσιάσεις, αλλά και afternoon tea κάθε Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή. Το νέο μας χουχουλιάρικο στέκι στο Κουκάκι. 

Δημητρακοπούλου 65-67, Κουκάκι, 2114124217


Wok Box 
Αυθεντικό ασιατικό street food στις παρυφές της Ακρόπολης

_mg_9381.gif

_dsc0455.gif

Αυθεντικό ασιατικό street food; Δεν χρειάζεται να πάτε σε άλλη ήπειρο, αλλά μέχρι την πλατεία Τσώκρη, στις παρυφές της Ακρόπολης. Εκεί θα βρείτε το Wok Box, που ρίχνοντας φρέσκα ελληνικά λαχανικά και κρέατα στο wok, μαζί με χειροποίητες σάλτσες, μάς μεταφέρει στις υπαίθριες ασιατικές αγορές. Το φαγητό είναι γευστικό και ιδιαίτερα οικονομικό. Με €3,90 απολαμβάνουμε ένα πιάτο με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι, ενώ μεταξύ 17.00 με 19.30 έχει happy hour και με μία παραγγελία μάς χαρίζει ακόμα μία. Αν δεν μπορείς να πας μέχρι εκεί, κάνει delivery σε Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Καλλιθέα, Κουκάκι, Κολωνάκι, Πετράλωνα και στο ιστορικό κέντρο. Θες βοήθεια να επιλέξεις; Σου προτείνουμε την πικάντικη black hoisin pepper sauce του Ντέιβιντ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Λεμπέση 9, Κουκάκι, 2109227722


Αυλή
Ένα χρωματιστό καφενείο που σεγεμίζει χαρά

dsc_3371.gif

dsc_3534.gif

Όταν κάποιος σου μιλάει για το Κουκάκι, ένα από τα πρώτα μαγαζιά στα οποία θα αναφερθεί είναι σίγουρα η Αυλή. Και συνήθως ο λόγος του θα συνοδεύεται από πλατύ χαμόγελο! Γιατί το καφέ με τις πολύχρωμες καρέκλες στον πεζόδρομο της Ολυμπίου σε προσκαλεί να περάσεις όλη σου την ημέρα εκεί, απολαμβάνοντας εξαιρετικό καφέ, ρακομελοκαταστάσεις, υπέροχα εποχιακά κοκτέιλ και πολύ (μα πολύ) νόστιμους μεζέδες. Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα και οι γλυκές στιγμές θα σε παρασύρουν να περάσεις το πρωί και να φύγεις αργά το βράδυ.

Γ. Ολυμπίου 4, Κουκάκι, 2114051412


Νερατζιά
Το νεοκλασικό της γεύσης

_mg_9220.gif

_mg_9256.gif

Στον αριθμό 6 της οδού Ζαν Μωρεάς στο Κουκάκι θα συναντήσεις ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του 1930 που κρύβει πολλές εκπλήξεις στο εσωτερικό του. Πλήρως ανακαινισμένο, διατηρεί κάτι από την αίγλη του παρελθόντος με χαρακτηριστικά όπως η μαρμάρινη μπάρα, οι πέτρινοι τοίχοι, το ψηλό ταβάνι και τα κλασικά πλακάκια. Ανοιχτό από τις 8 το πρωί με καφέ, πρωινό και ονειρεμένο brunch, είναι το ιδανικό στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας. Η αγαπημένη μου ώρα είναι αργά το απόγευμα για ένα light dinner με ένα ποτήρι κρασί και κάποιο από τα λαχταριστά του πιάτα με φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά.

Ζαν Μωρεάς 6 & Βεΐκου, Κουκάκι, 2109243025


Romatella
Αυθεντική πίτσα al Taglio, όπως ακριβώς την απολαμβάνουν στη Ρώμη

Romatella - Pizza al taglio

Πίτσα με προσούτο και καρύδι στο Romatella - Pizza al taglio
Πίτσα με προσούτο και καρύδι

Πίτσα με κολοκύθι και πανσέτα στο Romatella - Pizza al taglio
Πίτσα με κολοκύθι και πανσέτα

Νέα άφιξη στο Κουκάκι και ήδη πολυσυζητημένη, καθώς η Romatella σερβίρει μία από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης και πιο συγκεκριμένα την αυθεντική Pizza al Taglio! Που σημαίνει πίτσα που ψήνεται σε μεγάλο ορθογώνιο δίσκο και ύστερα πωλείται σε μεγάλα κομμάτια των 20 επί 10 εκατοστών, για να καταναλωθεί επιτόπου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Ρώμη. Η Romatella, που έχει πλημμυρίσει τη γειτονιά με την υπέροχη μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας, διεγείροντας όλες μας τις αισθήσεις, ετοιμάζει περισσότερες από 40 διαφορετικές συνταγές, για όλα τα γούστα, και είναι όλες η μία καλύτερη από την άλλη. Υπάρχουν επιλογές για χορτοφάγους, προτάσεις με κρέας ή ψάρι, ακόμα και γλυκές πίτσες με μήλο, αχλάδι ή ακόμα και σοκολάτα. Οι περισσότερες συνταγές προέρχονται από την Ιταλία, αρκετές όμως έχουν προσαρμοστεί στις ελληνικές γεύσεις. Όσο για τη ζύμη, είναι στ’ αλήθεια αξεπέραστη. Ενώ η παραδοσιακή πίτσα (π.χ. η στρογγυλή πίτσα Napolitan) γίνεται με ζύμη που ωριμάζει 8-12 ώρες, η ζύμη της Pizza al Taglio ζυμώνεται πέντε μέρες πριν ψηθεί, κάτι που την κάνη πολύ πιο εύπεπτη. Να θυμάστε, ότι εκτός από τις συνταγές που μπορείτε να βρείτε καθημερινά, ο εξαιρετικός σεφ, ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που θα βρει στην αγορά, αποφασίζει κάθε πρωί ποια νέα πίτσα θα ψήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας! Extra tip: Όλα τα ωραία της Romatella μπορείτε να τα απολαύσετε και με delivery.

Φαλήρου 4, Κουκάκι, 2109239901

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ