Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος σε Βούτση: Μην προβείς σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τις Πρέσπες

Τι αναφέρει ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kammenos-voutsi.jpg

Για κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος τόσο στο ενδεχόμενο αλλαγής του αριθμού των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όσο και σε αυτό της παράκαμψης της όποιας αρνητικής απόφασης λάβει αυτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθαρίζει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει να κυρωθεί η συμφωνία. Παράλληλα, τον προειδοποιεί ότι αν προχωρήσει σε κάποια από τις προαναφερθείσες ενέργειες θα έχει κάνει «νόθευση», παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Στην επιστολή του επισημαίνει, επίσης, ότι σε περίπτωση που η Επιτροπή απορρίψει το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να αποσυρθεί και να μην εισαχθεί καν προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η επιστολή Καμμένου σε Βούτση
Η επιστολή Καμμένου σε Βούτση

Η επιστολή Καμμένου σε Βούτση
Η επιστολή Καμμένου σε Βούτση

Επικαλούμενος συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ο κ. Καμμένος απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι:

α) ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορεί να αυξηθεί και

β) οι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Ως προς το πρώτο, αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύεται ρητά, εκτός από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Για το δεύτερο, επιμένει ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή του προς ψήφιση στην Ολομέλεια «εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού και Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ