Πολιτικη & Οικονομια

Στη Σάμο ο Βίτσας - Επί ποδός η αστυνομία

Αντιδράσεις κατοίκων, ζητούν τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων σε δομές της ηπειρωτικής χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίσκεψη Βίτσα στη Σάμο - Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας
Επίσκεψη Βίτσα στη Σάμο - Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Στη Σάμο έφθασε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Επί ποδός ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς η ατμόσφαιρα στο νησί είναι τεταμένη λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων. Κάτοικοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεση αποσυμφόρηση του hotspot.

Ο Δημήτρης Βίτσας κατά την πολυήμερη παραμονή του στο νησί θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της υπηρεσίας ασύλου, ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και με τις τοπικές αρχές.

«Δεν ήρθα εδώ ούτε να κάνω δημόσιες σχέσεις, συνάντηση με τις τοπικές αρχές θα κάνω, αλλά ο δικός μας ο στόχος είναι να δούμε πιο συγκεκριμένα, με τις υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, πως θα γίνει πραγματικότητα αυτό που έχω πει "θέλω μέχρι τις δημοτικές εκλογές τα πράγματα να έχουν τακτοποιηθεί".

» Δηλαδή να έχει εκκενωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ΚΥΤ, αυτό έχει για εμένα μεγάλη σημασία, ώστε να απαλυνθεί το νησί, όπως έχουν απαλυνθεί όλα τα άλλα τα νησιά και μόνο εδώ δεν έχουμε καταφέρει. Συγχρόνως να τελειώνουμε με αυτό το ΚΥΤ και να αρχίσει να λειτουργεί, δεν θα γίνει μέχρι τις δημοτικές εκλογές, να αρχίσει να λειτουργεί το άλλο. Γιατί εγώ έχω πει ότι για να λειτουργήσει το άλλο ΚΥΤ για το οποίο συζητάμε, αυτό πρέπει να κλείσει. Κάποιες ώρες πριν; μια μέρα πριν; Αυτό δεν έχει καμία σημασία» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Σημασία έχει ότι θα κλείσει πρώτα αυτό και μετά θα αρχίσει να λειτουργεί το άλλο. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και αυτό έχει μεγάλη σημασία, μαζί με όλες τις αρχές και θα δείτε ότι έχουν έρθει και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Έχουν έρθει και από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας, ανώτατα στελέχη τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη, θα πάρουν όρκο, ώστε αυτό που έχουμε πει και αποφασίσει, να γίνει. Αύριο που θα πάω στο ΚΥΤ, θα έχω δει τα στοιχεία, σίγουρα κάποιοι θα φύγουν αυτή την εβδομάδα, μακάρι να είναι μεγάλος ο αριθμός».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ