Πολιτικη & Οικονομια

Νέο μπρα-ντε-φερ Μαξίμου - Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία

Τι πραγματικά είπε ο Μητσοτάκης τι άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης / © INTIME NEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Νέο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή αυτή τη φορά δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ 100,3, αναλύοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αγοράζονται υπηρεσίες και τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα. «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήγησε ότι το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, αριθμό εξετάσεων. «Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές χώρες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 

Η ανακοίνωση του Μαξίμου σχετικά με τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας

- Μετά την πρόταση για περικοπή του δώρου Χριστουγέννων,

- Μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα,           

- Μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε.

Πέσαμε όμως έξω. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες!

Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί...»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ