Πολιτικη & Οικονομια

Έγγραφα διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την επταήμερη εργασία

Προσπάθεια να λήξει η κλιμακούμενη επικοινωνιακή επίθεση απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nd
ΝΔ / © INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έγγραφα που παρουσιάστηκαν στη Βουλή και φέρονται να έχουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδουν την κυβέρνηση για την επταήμερη εργασία.

Προσπάθεια να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για την 7ήμερη εργασία στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε στη Βουλή σειρά επίσημων εγγράφων που, όπως ειπώθηκε, φέρουν τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρονται ευθέως στη δυνατότητα επταήμερης εργασίας σε ορισμένους τομείς.

Συγκεκριμένα, αρχικά παρουσιάστηκε η μετατροπή συλλογικής σύμβασης εργασίας, που προβλέπει εργασία στον τουρισμό και σε ημέρες πέραν των πέντε, σε κλαδική που φέρει την υπογραφή της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στην Ολομέλεια ΣΣΕ προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία, όπως είπε, αναφέρεται ότι «οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργασθούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον ημέρες – επτά συνεχόμενες ημέρες».

Στη συνέχεια , ο Γ. Βρούτσης μιλούσε για την υποκρισία της κυβέρνησης επικαλούμενος και τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που εισήχθη προς ψήφιση σήμερα, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, και στην οποία γίνεται λόγος για υποχρεωτική –με απόφαση υπουργού– εργασία υπαλλήλων «κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες» (πρόκειται για τις υπό σύσταση «ομάδες εργασίας», αντικείμενο των οποίων θα είναι η επιτάχυνση απόδοσης συντάξεων του Δημοσίου). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ