Πολιτικη & Οικονομια

Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου

Τι απαντούν οι δύο πλευρές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gerobasili-arta
Τζένη Ταπρατζή - Κοίλια και Όλγα Γεροβασίλη

Μαλλιά κουβάρια στην Άρτα με την υποψήφια δήμαρχο, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τζένη Ταπρατζή - Κοίλια να επιτίθεται στην Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Άγριο επεισόδιο μεταξύ της υποψήφιας δημάρχου Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, στην Άρτα το βράδυ της Κυριακής.

Ο τσακωμός μεταξύ των δύο γυναικών ξεκίνησε, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όταν κατά τα εκλογικά αποτελέσματα και ενώ η υποψήφια στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια έβλεπε να χάνει, επιτέθηκε στην κ. Γεροβασίλη, η οποία επισκέφτηκε το εκλογικό της κέντρο. Η κ. Ταπρατζή-Κοίλια μόλις την είδε, άρχισε να φωνάζει ότι η υπουργός δεν την στήριξε με το κλίμα να είναι έντονο, παρουσία πολιτών.

Μαρτυρίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η υποψήφια δήμαρχος εκτόξευσε τασάκι κατά της υπουργού ενώ άλλοι αναφέρουν ότι ο σύζυγός της, γνωστός γιατρός της Άρτας, πέταξε επίσης αντικείμενα στην κ. Γεροβασίλη, μεταξύ των οποίων και ποτήρι με νερό. Η υπουργός φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς της στο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ανάλογο άγριο περιστατικό μεταξύ των δύο γυναικών συνέβη και την περασμένη Δευτέρα, μετά τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε συμμετοχή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη ή άλλων πολιτικών προσώπων σε περιστατικό «έντασης» μεταξύ υποψηφίων του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» της Άρτας. 

Συγκεκριμένα, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισήμαναν: «To δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος είναι ανακριβές. Υπήρξε πράγματι ένταση μεταξύ υποψηφίων του συνδυασμού Δημοτική Αναγέννηση της Άρτας, χωρίς όμως τη συμμετοχή σε αυτή της υπουργού ή άλλων πολιτικών προσώπων».

Στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, και με τίτλο «Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας - Επιτέθηκαν στη Γεροβασίλη» είχε αναφερθεί το εξής: «Επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της υποψήφιας δημάρχου Αρταίων που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ - Η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια κατηγόρησε την Όλγα Γεροβασίλη ότι σιωπηρά στήριξε τον αντίπαλό της που επανεξελέγη δήμαρχος».

 

 

Τι απαντά η υποψήφια Δήμαρχος για το περιστατικό

Για «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενταγμένο στην "παραπολιτική" των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών..» κάνει λόγο, με ανάρτηση της στο facebook, η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής "Δημοτικής Αναγέννησης" Άρτας, με αφορμή δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο «Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας - Επιτέθηκαν στη Γεροβασίλη»

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το εκλογικό αποτέλεσμα, και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, αποτελεί για εμάς μια ουσιαστική αυτοδιοικητική νίκη. Εκεί ακριβώς στοχεύει όλη αυτή η επίθεση, που με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αρθρώνεται εναντίον όλων μας.

Η απλή, λοιπόν, αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εκφράστηκε καμιά κριτική, ούτε δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της Υπουργού κας Γεροβασίλη, η οποία μαζί με τον βουλευτή κο Τσίρκα, στάθηκαν δίπλα σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Υπήρξε ένα φραστικό επεισόδιο, χωρίς την παρουσία εκλεγμένων πολιτικών προσώπων, με μια υποψήφια σύμβουλο, συχνό αποτέλεσμα αυτοδιοικητικής διαδικασίας.

Όσο, λοιπόν, και η παραπληροφόρηση να προσπαθεί, δεν θα μπορέσει να σβήσει το εξαιρετικό και αισιόδοξο κλίμα, που επικράτησε όλο το βράδυ των εκλογών, και που με σαφήνεια καταγράφηκε σε απευθείας μετάδοση με εικόνα από το τοπικό κανάλι και από άλλα μέσα τοπικής επικοινωνίας.

Με αυτή την απλή λογική, κι επειδή στην ζωή το να αποδεικνύεις ότι "δεν είσαι ελέφαντας" είναι μια μάχη που δεν αξίζει να ακολουθήσεις, μένουμε στην πολιτική ουσία, ότι και στους δύο γύρους των εκλογών καταγράφηκε η ισχυρή αυτοδιοικητική παρέμβαση που άγγιξε το 41% του εκλογικού σώματος. Προχωρούμε μπροστά!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ