Πολιτικη & Οικονομια

«Θερμό» επεισόδιο Βαξεβάνη – Μητσοτάκη

Αφορμή τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Χριστόφια!

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fullsizerender_2.jpg

Η παρατήρηση του Κώστα Βαξεβάνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο πολυβραβευμένος αποκαλυπτικός δημοσιογράφος σ. Κώστας Βαξεβάνης, δεν υπηρετεί μόνο την «Δημοσιογραφία όπως Πρέπει να Είναι», αλλά με τα μπουρλοτιέρικα γραπτά του επιδιώκει να συντρίψει και όλες τις εκφάνσεις του τέρατος του νεοφιλελευθερισμού. Ως γνήσιος επαναστάτης Ποπολάρος, λίγη σημασία δίνει στις αστικές συμπεριφορές και τις ψευτοευγένειες, γι’ αυτό και κάνει πολιτική ακόμα και στις κηδείες. Με αφορμή τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, ανέβασε ένα καταγγελτικό tweet, όπου κάνει αυστηρή παρατήρηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί συλλυπήθηκε την οικογένειά του απελθόντος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια.

fullsizerender.jpg

Αν δεν αντιλαμβάνεστε το απαράδεκτο και προκλητικό για τους αγώνες του λαού μας λεκτικό λάθος με την πρώτη, αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας έχει στουμπώσει από το σανό των μένουμευρωπαίων. Όσοι όμως είναι γνήσια βλαστάρια της Δρακογενιάς και έχουν φάει τα νιάτα τους στη βιοπάλη μαθαίνοντας γράμματα στις κόβες και τις ταβέρνες, αμέσως κατάλαβαν ότι το προσβλητικό ατόπημα κρύβεται στη φράση «θερμά συλλυπητήρια». Σύμφωνα με την άποψη του εναλλακτικού Μπαμπινιώτη της Αριστεράς και της Προόδου, η έκφραση θερμών συναισθημάτων ταυτίζεται αποκλειστικά με την χαρά, γι’ αυτό και υποδεικνύει στον Μητσοτάκη ότι για να περάσει στην επόμενη φάση, έπρεπε να πει «ειλικρινή συλλυπητήρια».

Για να μη μακρηγορούμε, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του σ. Βαξεβάνη είναι σωστή, απλώς την τοποθέτησε σε λάθος χρόνο. Επίσης είμαστε σίγουροι ότι ο σύντροφος ήταν το ίδιο αυστηρός και με τον πρωθυπουργό του, ο όποιος έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές την ίδια έκφραση!

fullsizerender_3.jpg

fullsizerender_4.jpg

fullsizerender_5.jpg

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα tweets που διορθώνουν και τον σ. Τσίπρα υπάρχουν κάπου κρυμμένα, ίσως σε κάποιες από τις κατακόμβες που ανακαλύπτει η «Δημοσιογραφία όπως Πρέπει να Είναι».

ΥΓ 1: Όπως εκτιμούν αντικειμενικοί παρατηρητές της πολιτικής μας ζωής, μετά από αυτό το tweet, αλλάζουν άρδην οι πολιτικές ισορροπίες και κλείνει η ψαλίδα. Να δείτε ότι επιτέλους θα επιβεβαιωθεί το γκάλοπ του Documento που προέβλεπε ότι η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

ΥΓ 2: Το Documento έγραφε για πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Επειδή ο εκδότης του ταυτίζει το «θερμό» με την «χαρά», προφανώς εννοεί ότι πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ