Θεματα

Ποια είναι η Έφη Κότσαπα που έχει το μπουτίκ ρεστό Chefi στο Χαλάνδρι;

Και γιατί όλη η Αθήνα τρέχει να τσεκάρει τι πάει να πει «We have the best food in the world»;

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 719
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chefi Boutique Restaurant

Συνέντευξη με την Έφη Κότσαπα, ιδιοκτήτρια του μπουτίκ ρεστό Chefi στο Χαλάνδρι.

Ποιο ήταν το μότο της προηγούμενης ζωή σου; Ξέρω πως, πριν το σλόγκαν «Chefi: we have the best food in the world», «μαγείρευες» αριθμούς και ταξίδευες…
Το μότο μου ήταν «One life - live it». Και ως οικονομολόγος και ως «Chefi», η ζωή μου είναι τα ταξίδια. Είναι η απόλυτη εμπειρία χαράς και χαρούμενης ζωής για μένα. Εξάλλου, travel is the only thing you can buy that makes you richer... (είμαι η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου).

Έφη Κότσαπα / Chefi
H Έφη Κότσαπα

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις στροφή και να στήσεις μια νέα ζωή στο Χαλάνδρι;
Ο καθαρός αέρας στα 5.300 μέτρα. Είχα πάει στο πρώτο base camp στο Έβερεστ και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατάλαβα ξεκάθαρα ότι πρέπει να ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ πολύ.

Τρία ταξίδια σου που η επαφή με την κουζίνα του τόπου σού άλλαξε την κοσμοθεωρία σου περί γεύσης και σε ενέπνευσε να φέρεις κομμάτι της φιλοσοφίας τους στο «Chefi»;
Ταξίδι στο Τιμπουκτού, σε προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινίων και σε φαβέλα στη Βραζιλία. Είμαστε τόσο ευλογημένοι, που έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε νόστιμο και φρέσκο φαγητό κάθε ημέρα. Μετά από επισκέψεις σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αποφάσισα ότι το κάθε γεύμα είναι δώρο που πρέπει να απολαμβάνουμε και να γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Chefi Boutique Restaurant

Πόσο Αθηναία είσαι; Απόλυτα ή έχεις και κάποια άλλη ρίζα;
Επιλέγω να ζω στην Αθήνα διότι την αγαπώ. Πιστεύω ότι οι γονείς είναι καλό να δίνουν στα παιδιά τους δύο πράγματα: ρίζες και φτερά. Στη δική μου περίπτωση μου έδωσαν μόνο φτερά...

Εκτός από τη θεσπέσια κουζίνα σου, μ’ αρέσει η μουσική του Chefi –από Σινάτρα και Μπόουι έως Τζιλμπέρτο και Last Shadow Puppets–, είδα και μια φορά τον Γιάννη Πετρίδη σε ένα από τα τραπέζια σου, οπότε είμαι σίγουρος πως κάτι παίζει με σένα και πως το σάουντρακ δεν είναι καθόλου τυχαίο...
Η μουσική (και η σοκολάτα) είναι το πάθος μου. Ακούω την εκπομπή του Γιάννη με μανία πάνω από 40 χρόνια και είναι o ΔΑΣΚΑΛΟΣ μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι μου έχει μάθει να αγαπώ όλα τα είδη μουσικής. Μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου είναι όταν ο Μάκης Προβατάς έφερε τον Γιάννη στο «Chefi» για να τον γνωρίσω. I met Γιάννης Πετρίδης! Wow. Και βεβαίως στο «Chefi» ακούμε αποκλειστικά μουσικές από το Athens Voice Radio 102.5.

Chefi / Athens Voice Radio 102.5

Βγαίνεις, δοκιμάζεις, αγχώνεσαι για την τάση της κάθε σεζόν ή έχεις κάποιο όραμα που πάνω του βαδίζει το μενού;
Το μενού στο «Chefi» είναι το σάουντρακ της ζωής μου – με τα greatest hits των αγαπημένων μου πιάτων από όλο τον κόσμο. Η δημιουργία των πιάτων μας βγαίνει ξεκάθαρα και με χαρά, και είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στο «Chefi». Δεν παρακολουθώ τον ανταγωνισμό.

Πού σύχναζες πριν το Chefi;
Παλιά έτρωγα έξω σχεδόν κάθε ημέρα και ήξερα όλα τα εστιατόρια στην Αθήνα. Δεν φαντάζεσαι πόσο λατρεύω το φαγητό.

Chefi Boutique Restaurant

Πες μου τα πιάτα για τα οποία καμαρώνεις…
Είναι σαν να ρωτάς τον Πικάσο ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα. Τώρα δημιουργούμε τα νέα χειμωνιάτικα πιάτα. Ποντάρω στο yummy!

Ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης του «Chefi»;
Αυτός που έρχεται στο «Chefi» ως πελάτης και φεύγει ως φίλος.

Chefi Boutique Restaurant

Αν είχες πρόταση να ανοίξεις το «Chefi» αλλού, σε ποιο σημείο θα διάλεγες;
Το «Chefi» είναι το πρώτο μου εστιατόριο και το τελευταίο. Viva Χαλάνδρι.


Chefi, Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774, chefi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ