Θεματα

Τριήμερο με εκδρομή και τσίπουρα στο καζάνι του Σαγιά στη Δίρφη

Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά διοργανώνει την 1η Γιορτή Τσίπουρου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ts-anoigma.jpg

1η Γιορτή Τσίπουρου στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς

Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών το Σεπτέμβριο ήρθε η ώρα να γίνει το μικρό θαύμα που το λένε τσίπουρο. Τώρα είναι η εποχή που τα καζάνια σε όλη την Ελλάδα σιγοβράζουν και στα χωριά γιορτάζουν τη γέννηση του τσίπουρου. Μια τέτοια γιορτή θα γίνει το τριήμερο 26,27 και 28 Οκτωβρίου. Μόνο που αυτή δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.

thumbnail_3.jpg

Στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης-Κύμης υπάρχει το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Φέτος συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και για να το γιορτάσει, αλλά και για να καλωσορίσει τη νέα αποστακτική περίοδο διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή τσίπουρου. Σε αυτή τη γιορτή, που θα κρατήσει τρεις μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την τέχνη της απόσταξης του τσίπουρου, να δοκιμάσουν cocktails και ζεστά ροφήματα με βάση το τσίπουρο (αλλά και διάφορες νοστιμιές που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ των μανιταριών Δίρφυς), να πάρουν μέρος σε πεζοπορίες, αλλά και σε μια μοναδική…. μανιταροεξερεύνηση!

Η πεζοπορία θα γίνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (ώρα 11.00 και 15.00) ξεκινώντας από το Αποστακτήριο ΣΑΓΙΑ δίπλα στον πανέμορφο ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Για 3,4 χιλιόμετρα θα ακολουθήσει ένα δρόμο γεμάτο πεύκα και θα φτάσει στα ΕΡΙΑ, έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ποτάμι και καταρράκτες στη δροσερή σκιά ενός πλατανόδασους.

thumbnail_4.jpg

Η μανιταροεξερεύνηση από την άλλη θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10:15. Εδώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους θαλάμους των μανιταριών από τον γεωπόνο των μανιταριών Δίρφυς και έπειτα θα πάνε μια βόλτα στο δάσος για να δουν πως είναι τα άγρια μανιτάρια και να μαζέψουν τα δικά τους. Και τις τρεις μέρες (26,27,28/10) από τη 13.00 έως τις 14.00 το ελαιοτριβείο του κου Αλαφάκη θα είναι επισκέψιμο για όποιον θέλει να δει τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο 6945186841. Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.

8ο χλμ επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης - Κύμης, Καθενοί Ευβοίας (μια ώρα από την έξοδο Βαρυμπόμπη Αθήνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ