Θεματα

Brio: H πρώτη briocherie της Αθήνας άνοιξε στο Ψυχικό

Και έχει τα πιο νόστιμα γλυκά και αλμυρά μπριός

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_6733.jpg_1.jpg

Brio: η πρώτη briocherie της Αθήνας από τον σεφ Jean-Charles Metayer βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό

Αν είσαι παιδί του κέντρου και σου αρέσει να τρως εκτός σπιτιού, οι επιλογές νοστιμιάς που σου προσφέρονται είναι αμέτρητες. Τα καλά εστιατόρια, στριτφουντάδικα, γλυκατζίδικα, μπιστρό και καφέ αυξάνονται πιο γρήγορα από την όρεξή σου και όλα μοσχοβολάνε μυρωδιές που πρέπει να γίνουν γεύσεις εδώ και τώρα. Μην επαναπαυτείς όμως στις κοντινές σου περιοχές, χωρίς να εξερευνήσεις οτιδήποτε βρίσκεται λίγο πιο μακριά. Μεγάλο σφάλμα. Λίγο παραδίπλα σου υπάρχει ένας νοστιμότατος κόσμος!

img_7343.jpg_1.jpg

Το Νέο Ψυχικό λοιπόν αποτελεί σίγουρη στάση στην βόλτα σου, αποκλειστικά και μόνο για να δοκιμάσεις τις τρομερές λιχουδιές του Brio. Το νέο μαγαζί του σεφ Jean-Charles Metayer έχει γεμίσει την οδό Σολωμού με ακαταμάχητες μυρωδιές, με το φρέσκο ζυμάρι που ψήνεται να αποτελεί την πιο δυνατή και οικεία. Τα βήματά σου σε κατευθύνουν σχεδόν από μόνα τους στην πόρτα της εξαιρετικής αυτής briocherie (η πρώτη της Αθήνας) αλλά μην νομίζεις ότι θα φύγεις από εκεί εύκολα. Θα σου πάρει αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσεις ποια λαχταριστή γέμιση αξίζει να γεμίσει το μπριός σου.

img_6565.jpg_1.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τι στο καλό είναι το μπριός;! Πρόκειται για ένα στρογγυλό ψωμάκι γαλλικής προέλευσης, στρουμπουλό και αφράτο, το οποίο ΦΥΣΙΚΑ τρώγεται και σκέτο, αλλά κυρίως αποτελεί την πιο ωραία βάση για σάντουιτς και διάφορες άλλες αμαρτίες. Ο Jean Charles Métayer μεγάλωσε δίπλα σε ένα μαγαζί της Γαλλίας που πουλούσε τέτοια υπέροχα ψωμάκια και τελικά αποφάσισε να συλλέξει τις μνήμες του και να τις τοποθετήσει μέσα στους τοίχους του Brio. Με τον ίδιο να έχει αναλάβει τις συνταγές και τους γευστικούς συνδυασμούς των μπριός και τον αρτοποιό αδερφό του να ψήνει τις βάσεις, το αποτέλεσμα είναι τρομερά γευστικό και πρωτότυπο.

image1_4.jpg

Υπάρχουν συνολικά 14 γεύσεις (7 αλμυρές και 7 γλυκές) και θα θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες. Εμείς ξεχωρίσαμε το μπριός που θυμίζει σε όψη βρετανικό Scotch egg και στην γέμισή του κρύβει σπανάκι, μανιτάρια και ένα αβγό ποσέ. Συνεχίσαμε με ένα τρομερό τοστ (από μπριοσένια ζύμη φυσικά) με γαλοπούλα, γραβιέρα Κρήτης και λάδι τρούφας. Και τα πράγματα απογειώθηκαν όταν αντικρίσαμε το pain au lait, που κάτι θυμίζει από hot dog και γεμίζει από καβούρι, σπαράγγια και σος μουστάρδας. Δεν θα αναφέρουμε σε πόσες μπουκιές εξαφανίστηκε, αλλά ήταν πολύ λίγες. Υπάρχει ακόμα και ελληνικό τσουρεκάκι σκέτο ή με ξηρούς καρπούς, ανατολίτικα bao ψωμάκια ψημένα στον ατμό και γεμιστά με σπιτική μερέντα που φτιάχνεται επί τόπου, ένα τύπου burger με μπιφτέκι εξαιρετικής ποιότητας.

img_6733.jpg_1.jpg

Αν τύχει και βρεθείς στο Brio και είναι Παρασκευή, τότε είσαι έξτρα τυχερός. Μόνο εκείνη την ημέρα ετοιμάζεται ένα αριστούργημα με γέμιση από pulled pork (το οποίο ψήνεται για 18 ώρες σε κόκκινο κρασί), τσιπς κρεμμυδιού και αγγουράκια τουρσί. Είναι διαθέσιμο μέχρι τις 6:30 επομένως τρέξε. 

brio.1_1.jpg

Και φυσικά το πιο σημαντικό όλων... τα γλυκά. Υπάρχουν πολλά και θα κάνουν το ματάκι σου να γυαλίσει επικίνδυνα. Cinnamon rolls με κανέλα και σταφίδες. Μπριός στον ατμό με πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα φράουλα. Μπριός «μάρμαρο» για την απόλυτη σοκολατένια εμπειρία (78% σοκολάτα και όλα καλά). Για όσους αγαπάνε τα γευστικά υβρίδια, υπάρχει το μπριοσάν: o συνδυασμός δηλαδή του κρουασάν και του μπριός, που απέξω κάνει κραντς και στην συνέχεια λιώνει στο στόμα. Κι όλα αυτά μπορείς να τα πάρεις σε ατομικές ή οικογενειακές μερίδες των 700 γραμμαρίων (δηλαδή για να τις φας μόνος σου μέσα στην ημέρα). Το μπριός του Δεκέμβρη είναι εμπνευσμένο από το ιταλικό πανετόνε
ενώ τον Ιανουάριο την τιμητική της θα έχει μία πρωτότυπη εκδοχή της βασιλόπιτας.

brio.3_1.jpg

Το Brio μέχρι στιγμής προσφέρει μόνο takeaway απολαύσεις, όμως σύντομα θα προσθέσει τραπεζάκια και την επιλογή του delivery. Ανοίγει κάθε μέρα από τις 7 το πρωί με εκλεκτό καφέ από βραβευμένη για την ποιότητά της φάρμα της Βραζιλίας, υπάρχουν και δυναμωτικά «ποτά» αλλά και ροφήματα που παίρνουν πόντους χάρη σε τρομερά μέλια που προμηθεύεται το Brio από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Καλές δοκιμές!


Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό
Aνοιχτά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10 εώς τις 6.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ