Θεματα

LOT 51, το στέκι στα Ιλίσια που τα έχει όλα

Το τρίπτυχο «καφές, φαγητό, ποτό» σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του

img_3111.jpg

Το LOT 51 στα Ιλίσια είναι το all day στέκι που θες

Υπάρχουν άπειρες γειτονιές στην πόλη σου με δρόμους «αφανείς» που όμως με μια δεύτερη ματιά, κάτω από το φως μιας μεγάλης κόκκινης επιγραφής, για παράδειγμα, σου αποκαλύπτουν τα στολίδια τους. Έτσι γίνεται και με τη χιλιοπερπατημένη Παπαδιαμαντοπούλου, τη φαινομενικά ουδέτερη ζώνη των Ιλισίων. LOT 51 και δυο φοίνικες στο πλάι. Αυτό που κοίταζες και δεν έβλεπες. Η κόκκινη αντανάκλαση φρενάρει ακαριαία τη ρουτίνα της μέρας σου ακριβώς μπροστά της.

Τρεις καλοί φίλοι και «δοκιμασμένοι» baristas της πόλης, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Σπύρος Λάππας και ο Παναγιώτης Ζωτιάδης, βρήκαν κοινή στέγη για να επανασυστήσουν στους αθηναίους το τρίπτυχο «καφές, φαγητό, ποτό» ως τη μετουσίωση της all day καλοπέρασης. Εδώ θα μείνεις.

Το LOT 51 είναι το αγαπημένο all day στέκι στα Ιλίσια
Στο LOT 51 θα βρεις χαρμάνια από τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ινδία, την Αιθιοπία, την Κένυα

Υψηλή αισθητική και σύγχρονο ντιζάιν, όμως minimal και «αθόρυβο», με την υπογραφή δυο νέων αρχιτεκτόνων, της Ρένας Ρούσσου και του Δημήτρη Παναγόπουλου. Το κυρίαρχο λευκό, με ενδιαφέρουσα αντίθεση τις πρασινάδες που δραπετεύουν από μεταλλικά λευκά πλέγματα στο ταβάνι, αναδεικνύει την ομορφιά των φυσικών υλικών. Οι μεγάλες τζαμαρίες αφήνουν το φως της μέρας να περάσει ανεμπόδιστα μέσα, ενώ η φαρδιά σκάλα που οδηγεί σε ένα εξίσου φωτεινό πατάρι, ισορροπεί αρμονικά τον όγκο της στο μακρόστενο σκηνικό. 

lot51athens-travelfoodpeople_2.jpg
Το LOT 51 είναι το αγαπημένο all day στέκι στα Ιλίσια
Στο brunch πρωταγωνιστής είναι το αυγό

Στο LOT 51 υπάρχουν δυο μπάρες. Η μια θα σε μυήσει στα μυστικά του καφέ, σερβίροντας τα μοναδικά χαρμάνια του brand Area 51. Επιλεγμένες ποικιλίες απελευθερώνουν πρωτόγνωρα αρώματα που σε ταξιδεύουν στα εξωτικά μέρη απ’ όπου προέρχονται: Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Αιθιοπία, Κένυα… και το ταξίδι ανοίγει την όρεξη. Σε all day φιλοσοφία και το μενού, διαπιστώνεις, που σχεδίασε ο Αργύρης Κοντραφούρης. Λαχταριστές επιλογές για brunch που «ανοίγει» από τις 10 το πρωί, πρωταγωνιστής το αυγό, αλλά και δροσερές σαλάτες, burgers, wraps, σπαγγέτι και ριζότι στο lunch break. Και αν είναι ώρα για ποτό, η δεύτερη μπάρα ακολουθεί την πορεία του ήλιου που δύει και σου προτείνει διαλεγμένα κρασιά, μπύρες, ξεχωριστές ετικέτες σε spirits και άφθαστα κοκτέιλ που θα απολαύσεις «τσιμπώντας» pizzetti ή ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, με θέα το μικρό παρκάκι της Μιχαλακοπούλου.   

lot51athens-travelfoodpeople.jpg

Έχεις πολλούς λόγους να καθίσεις στο LOT 51. Από τα αρώματά του, τις γεύσεις του, τις μουσικές του, τη χαλαρή του διάθεση, το νεανικό του πρόσωπο, την προσωπική επαφή που επιδιώκει με τον κόσμο του. Και αν η μέρα σε παρασέρνει στους γρήγορους ρυθμούς της, η κόκκινη επιγραφή θα σου θυμίζει πάντα πως τα πράγματα είναι απλά: καφές, φαγητό, ποτό.  

*Παπαδιαμαντοπούλου 24Β & Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια, Fb: LOT51

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ