Resto

Ψωμολαδέα: Το καλύτερο μέρος στα Κύθηρα για τέλειο φαγητό, ατμόσφαιρα και σέρβις

Ωραίο νησιώτικο εστέτ concept στο αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_5839.jpeg

Την «Ψωμολαδέα» στον Αυλέμονα την τρέχει η Ελίνα, αδερφή της Άβας Γαλανοπούλου – και δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω για το μαγαζί αλλά επειδή είναι σπάνιο, ιδιαίτερο και εξαιρετικό μαζί: έχει πολύ νόστιμα πιάτα, φιλικότατο σέρβις, ωραίο νησιώτικο, εστέτ concept και κυρίως…. ιδανική θέση. Κατά μια άποψη, οτιδήποτε στα Κύθηρα έχει ιδανική θέση (=τα Κύθηρα).

img_5851.jpeg

Ο Αυλέμονας όμως είναι το αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου, τουλάχιστον σύμφωνα με τους Τσιριγώτες, κι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τον κόσμο, που το ζηλεύει ως μέρος και πολύ θα ήθελε να ήταν εκεί. 

img_5845.jpeg

«Ψωμολαδέα» είναι η τοπική χορταστική σαλάτα των Κυθήρων και μπορείτε να την παραγγείλετε στο εστιατόριο. Αν έχει κόκορα κρασάτο, μην τον χάσετε. Το κοτόπουλο με κουμ-κουάτ είναι σούπερ αν σας αρέσει το γλυκό/αλμυρό ως γεύση, και το ταλαγάνι με πέστο βασιλικού είναι ασυναγώνιστο.

img_5859.jpeg

Ο μάγειρας λέγεται Νίκος Συκαράς και κάνει θαύματα με απλά υλικά – έχει πολλά πιάτα vegan και vegetarian, μια και ο Αυλέμονας είναι η πατρίδα του γιόγκι. Δοκιμάστε ένα από τα αρωματικά κρασιά της Μονεμβασιάς, τσίπουρο ή φατουράδα, και παραδοσιακή λεμονόπιτα για καπάκι.

img_5835.jpeg

Με τραπεζάκια στον κήπο ή πάνω στη θάλασσα, δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό στέκι από την «Ψωμολαδέα»…

«Ψωμολαδέα», Αυλέμονας, Κύθηρα, 6986520617.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ