Resto

Για θαλασσινά γραμμή στην ταβέρνα του Ντάγκλα

Η πιο αυθεντική ψαροταβέρνα της Ερμιονίδας

119965-275894.jpg
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
daglkas-a.jpg

Η ταβέρνα του Ντάγκλα είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη, το επίνειο του Κρανιδίου.

Η ταβέρνα του Ντάγκλα είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη, το επίνειο του Κρανιδίου, της κωμόπολης που μαζί με τα δύο κοντινά νησιά, την Ύδρα και τις Σπέτσες χάρη στους στόλους τους, έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Δίπλα στο λιμάνι και μπροστά από τα καΐκια της Κοιλάδας, ο Τάκης Μπασιμακόπουλος ο επωνομαζόμενος Ντάγκλας δημιούργησε την πιο αυθεντική ψαροταβέρνα της Ερμιονίδας!

mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4016.jpg

Πηγή της αυθεντικότητας ο ίδιος ο Ντάγκλας, ο οποίος μέχρι και την όψη του μαγαζιού μετέφερε κατά την τελευταία μετακόμιση του καταστήματός του! Το εσωτερικό της ταβέρνας φτιαγμένο με το λαϊκό γούστο του Τάκη ξαφνιάζει από τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και το όμορφο στήσιμο των διακοσμητικών αντικειμένων. Παλιές μαυρόασπρες φωτογραφίες της Κοιλάδας, μία έγχρωμη του γιού του με μια συναγρίδα 20 κιλών, κουμπούρια της επανάστασης, πηδάλια καϊκιών.

mezedopoleio-ntagklas-ermionida-dsc_4002-823x549.jpg

Στο σερβίρισμα ο Τάκης έχει τον τρόπο του. Με το που κάτσεις έρχεται ένας δίσκος με τους πρώτους μεζέδες. Φάβα, μελιτζανοσαλάτα, γίγαντες κοκκινιστοί, γαύρος ξιδάτος, ψευτοκεφτέδες κ.λ.π. Μετά τα ορεκτικά η παραγγελία δίνεται στον Τάκη ο οποίος τις περισσότερες φορές υποδεικνύει στους πελάτες τι να φάνε! Αρκεί να απαντήσουν στο ερώτημα: κρέας ή ψάρι;

Το δυνατό του σημείο βέβαια είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, γιατί ο κόλπος της Κοιλάδας είναι πλούσιος σε μπαρμπούνια, καλαμαράκια μικρά, καλαμάρια, κόκκινες γαρίδες της Κοιλάδας και βέβαια πρώτα ψάρια. Περισσότερα.

*Για τα Αρχοντικά στο Κρανίδι διαβάστε εδώ.

**Για το Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας διαβάστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ