Resto

Το Chez Lucien είναι και πάλι μαζί μας

Το αγαπημένο γαλλικό bistrot των Πετραλώνων βρήκε νέο σπίτι στο Bios

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chez-anoigma.jpg

Η ομάδα του θρυλικού Chez Lucien σε περιμένει στο Bios

Άνοιξε το 2002 και υπήρξε το πρώτο γαλλικό μπιστρό της Αθήνας. Γρήγορα έγινε στέκι στη γειτονιά του, τα Πετράλωνα, μια και τα φιλόξενα τραπέζια του ήταν το μοναδικό μέρος όπου μπορούσες να βρεις αυθεντική (και κυρίως προσιτή) γαλλική κουζίνα. Ήταν με λίγα λόγια ένα bistrot, από εκείνα τα μικρά και οικεία που βρίσκεις σε κάθε γωνιά του Παρισιού. Όταν έκλεισε, άφησε κενό μεγάλο πίσω του και δεκάδες θαμώνες που στερήθηκαν τις σωστά ψημένες του entrecôte. Για λίγο όμως.

Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου
Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου

Ο Lucien και η ομάδα του μαζεύτηκαν και πάλι και μας περιμένουν στον πρώτο όροφο του Bios μαζί με όλο το κλασικό, γνώριμο, νόστιμο γαλλικό μενού του. Για όσους λαχταρούν ένα φιλέτο πάπιας με σος πιπεριού, για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν μια αυθεντική κρεμμυδόσουπα ή πατάτες gratin dauphinois, αλλά και για αυτούς που ονειρεύονται ακόμα τις τρομερές entrecote, το Chez Lucien ήρθε για να μείνει.

chez-lucien-at-bios-.jpg

Αν σας αρέσει η γεύση και η ζεστασιά των γαλλικών bistrot κάντε μια βόλτα από την Πειραιώς. Για μια πιο ολοκληρωμένη φθινοπωρινή στιγμή, σπάστε με το κουτάλι την καραμελένια κρούστα της κρεμ μπρουλέ-απίθανη!

Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου
Φωτογραφία: Μαντώ Σταματίου

Σαλαμίνος 13& Πειραιώς 84 (στον 1ο όροφο), 210 3425335, Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη ως Παρασκευή: 19.00-00.00, Σάββατο: 14.00-01.00, Κυριακή: 14.00-23.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ