Resto

White Owl, μια αυλή με πεύκα, ωραίο μενού και θέα την Πάρνηθα

30’ από την Αθήνα η σοφή κουκουβάγια ξέρει πώς να σε κάνει να περνάς καλά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
white-owl-anoigma.jpg

Το White Owl είναι ένα υπέροχο all day bar-restaurant στους Θρακομακεδόνες

Πάνω από την πλακόστρωτη αυλή υψώνονται τα πεύκα, έτσι που όσο πίνεις τον καφέ σου μυρίζεις το άρωμά τους. Όχι, δεν βρίσκεσαι στην πλατεία κάποιου απομακρυσμένου ειδυλλιακού χωριού. Στα αλήθεια, είσαι στο ζεστό σπιτικό μιας άσπρης σοφής κουκουβάγιας και σε λίγο θα πάρεις το πρωινό σου στη φύση. Από τον ορίζοντα, όμως, σου γνέφει η Πάρνηθα και το κέντρο της Αθήνας είναι μόλις ένα μισάωρο μακριά.

img_1519.jpg

Το White Owl άνοιξε πριν ένα περίπου χρόνο στους Θρακομακεδόνες και έγινε γρήγορα το στέκι όλης της ευρύτερης περιοχής. Ξυπνάει από τις 07.30 για να σου φτιάξει πλουσιοπάροχα πρωινά και καφέ που δεν θα βρεις αλλού (το συγκεκριμένο χαρμάνι φτιάχνεται αποκλειστικά για το White Owl), από τις 08.00 έως τις 10.00 μάλιστα υπάρχει happy hour και όλοι οι καφέδες κοστίζουν μόλις €2. Το πρωινό σερβίρεται 09.30-11.30 και περιλαμβάνει τα πάντα: κρουασάν με διάφορες χειροποίητες κρέμες (όλες φτιάχνονται εδώ) και γιαούρτι με granola και μέλι, γεμιστό κουλούρι ολικής, κέικ ημέρας, και πληθωρικά σάντουιτς (δοκιμάστε το Rustico Φάρμας με κασέρι, creamy coleslaw, ψωμί με λιναρόσπορο και κεχρί, ομελέτα και ζαμπόν μπούτι).

img_0915.jpg
img_1525.jpg

Αυτά τα νόστιμα συμβαίνουν το πρωί, αυτή η κουκουβάγια όμως δεν σε αφήνει παραπονεμένο ούτε το μεσημέρι. Στον εσωτερικό χώρο του White Owl, θα βρεις μια ήσυχη γωνιά για να δουλέψεις (υπάρχει δωρεάν WiFi), να διαβάσεις απερίσπαστος το βιβλίο σου ή να πραγματοποιήσεις κάποιο επαγγελματικό ραντεβού. Και όταν σου ανοίξει η όρεξη, στον κατάλογο θα βρεις πολλές νοστιμιές, που ξεκινούν από τα ελαφριά σνακ και φτάνουν μέχρι την πίτσα, τις αχνιστές μακαρονάδες (στα οπωσδήποτε βάλε την carbonara με ταλιατέλες) και το burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200γρ., τσένταρ, bacon, smokey mayo και χειροποίητη κέτσαπ. Το πιάτο που προτιμούν οι περισσότεροι θαμώνες είναι το χορταστικότατο club sandwich που αντίθετα απ’ ότι έχεις συνηθίσει εδώ έρχεται σε 5 κομμάτια και συνοδεύεται από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

img_0544.jpg
img_0523.jpg

Το απόγευμα φυσικά και θα έρθεις για γλυκό, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις έστω και μία φορά το τρομερό Moelleux σοκολάτας ή το θρυλικό cheesecake. Αν πάλι προτιμάς, μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί μαζί με κάποιο finger food όπως τα πουγκάκια με τυρί, τις φλογέρες με αρωματικά χόρτα και τα πλατό αλλαντικών και τυριών. Οι νύχτες κυλάνε όμορφα με χαλαρή μουσική (συχνά guest djs αναλαμβάνουν τα decks) και signature cocktail, ενώ είναι πολύ πιθανό να πετύχεις και κάποιο live. Για τις μουσικές βραδιές μπορείς να ενημερωθείς από τη σελίδα του White Owl στο facebook.  

img_1205.jpg
img_1399.jpg

Τα Σαββατοκύριακα είναι μεγάλη υπόθεση για την κουκουβάγια. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 09.30 έως τις 13.30 σε περιμένει για δυνατό brunch με αφράτα pancakes, scrambled eggs, ομελέτες, sandwich με χωριάτικο ψωμί και πολλά ακόμα. Ένα brunch που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια… Το White Owl ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς μέσα στην τεράστια αυλή του υπάρχει και παιδική χαρά. Είναι επίσης pet friendly, οπότε όταν λέμε «όλη την οικογένεια», φυσικά εννοούμε και τα τετράποδα μέλη της! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψάχνετε μια έξοδο για όλους, σκεφτείτε τη σοφή κουκουβάγια  και τα βουνά από pancakes και μπείτε στο αμάξι.

img_0832.jpg
img_0591.jpg

Αριστοτέλους 65, Θρακομακεδόνες, 210 2432613, fb: @whiteowlcafe, instagram: whiteowlcafe

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ