Resto

Ένας Σαλός Λαγός μόλις εμφανίστηκε στην Κυψέλη

Με μπίρες cocktail αποστάγματα και νόστιμα μεζεδάκια, όλα σε υπέροχες τιμές

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σαλός Λαγός μόλις άνοιξε στην Κυψέλη
Ο Σαλός Λαγός είναι το νέο ρακάδικο της Κυψέλης

Ο Σαλός Λαγός είναι το νέο ρακάδικο-ποτοπωλείο στην Κυψέλη

Το “Lapin Agile” ή -στα ελληνικά- ο έξυπνος λαγός είναι ένα από τα πιο φημισμένα καμπαρέ του Παρισιού. Τον 20ο αιώνα σύχναζε εδώ όλο το καλλιτεχνικό ρεύμα της εποχής, από τον Picassο μέχρι τον Modigliani. Σήμα κατατεθέν του; Ο περίφημος πίνακας του Andre Gill που απεικονίζει ένα λαγό να βγαίνει από την κατσαρόλα κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί. Από αυτόν τον ίδιο πίνακα εμπνεύστηκε και ο Μάκης Σουρτζής και πριν μια δεκαετία περίπου άνοιξε τον Σαλό Λαγό, αγαπημένο στέκι των Πετραλώνων (και όχι μόνο). Το «Σαλός» δηλαδή «τρελός» παραπέμπει στην κρητική καταγωγή της γυναίκας του Μάκη, και φυσικά στις κρητικές νοστιμιές που θα βρει κανείς στον κατάλογο.

salos_lagos_2.jpg
Ο Σαλός Λαγός μόλις άνοιξε στην Κυψέλη
Ο Σαλός Λαγός είναι το νέο ρακάδικο της Κυψέλης

Αυτό το στέκι ,μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, μετακόμισε στην Κυψέλη, διατηρώντας τη… «φιλολαϊκή» του φιλοσοφία. Δηλαδή cocktails και ποτά σε πολύυυ χαμηλές τιμές παρέα –αν το ζητήσεις- με νόστιμα μεζεδάκια. Ας πούμε, το κοτόπουλο μπουκιές με πιπεριές και μανιτάρια είναι στα €4, η ποικιλία ρακής (περιλαμβάνει τηγανιά, φάβα, ντολμαδάκια, τηγανιτές πατάτες και σπετσοφάι) στα €5, οι μπίρες αρχίζουν από €2,50, τα ουίσκι από €5, ενώ το mojito έχει μόλις €5,50. Όσο για τη ρακή, αυτή φυσικά και έρχεται από την Κρήτη, με το καραφάκι (125ml) να έχει €3.

Αν, λοιπόν, ψάχνεις ένα τίμιο στέκι για το καλοκαίρι, πάρε όλη την παρέα και απολαύστε τα νόστιμα μεζεδάκια του τρελού αυτού λαγού. Μαζί με όλα εκείνα τα ποτά που κάνουν το καλοκαίρι ακόμα πιο δροσερό και με θέα στην περατζάδα της πλατείας Κυψέλης.

salos_lagos1.jpg

Φαιδριάδων 2, Πλατεία Κυψέλης, 210 8695036, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-02.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ