Resto

Wok Box: τέλεια noodles στο Κουκάκι

Αυθεντικό ασιατικό street food στις παρυφές της Ακρόπολης

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_dsc0351.jpg

Για noodles στο Wok Box, στην αγαπημένη street food γωνιά στο Κουκάκι

Το Κουκάκι είναι από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας. Αθάνατα στέκια, ωραίοι δρόμοι, η Ακρόπολη δυο βήματα μακριά. Πάντα ζωντανό και φιλόξενο, είναι το ιδανικό σημείο για βόλτες στην πόλη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που δεν κρατιόμαστε με τίποτα μέσα. Σε μία από αυτές τις βόλτες, αξίζει να ανακαλύψεις και το Wok Box, τη νέα αγαπημένη street food γωνιά της γειτονιάς.

_dsc0431.jpg
_dsc0325.jpg

Το Wok Box θα το βρεις στην πλατεία Τσώκρη, στις παρυφές της Ακρόπολης και το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι τον επιδέξιο σεφ στην ανοιχτή κουζίνα να μαγειρεύει στο wok του. Φρέσκα ελληνικά λαχανικά και κρεατικά, χειροποίητες σάλτσες, μυστικές συνταγές και οι μυρωδιές να σε ταξιδεύουν στις υπαίθριες ασιατικές αγορές. Το φαγητό εδώ, όμως, εκτός από απίστευτα νόστιμο είναι και ιδιαίτερα οικονομικό. Με μόλις €3,90 μπορείς να απολαύσεις ένα πιάτο με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι, ενώ μεταξύ 17.00 με 19.30 έχει happy hour και με μία παραγγελία μάς χαρίζει ακόμα μία.

_dsc0260.jpg
_dsc0324.jpg

Η διαδικασία έχει ως εξής: πρώτα διαλέγεις τη βάση που θες (ρύζι basmati-jasmin ή noodles με φρέσκα λαχανικά και αυγό). Έπειτα προσθέτεις τα αγαπημένα σου υλικά (θα βρεις πολλές επιλογές) και τη χειροποίητη σος που προτιμάς (θα βρεις 6 διαφορετικές σος) και τέλος τα toppings (φιστίκι, τραγανό κρεμμύδι, τραγανό σκόρδο, μαύρο & λευκό σουσάμι ή φρέσκο κόλιανδρο). Θες βοήθεια να επιλέξεις; Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την πικάντικη black hoisin pepper sauce του Ντέιβιντ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού!

_dsc0457.jpg

Αν δεν μπορείς να πας μέχρι το Κουκάκι, το Wok Box κάνει delivery σε Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Καλλιθέα, Κουκάκι, Κολωνάκι, Πετράλωνα και στο ιστορικό κέντρο. Αλλά γιατί να μην κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά της Ακρόπολης απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα ξέχειλο box με τέλεια noodles;

Λεμπέση 9, Κουκάκι, 2109227722, www.wokbox.com.gr, FB: wokbox.com.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ