Resto

Gigifioggos, το νέο wine bistro στο Περιστέρι

Brunch, φαγητό και κρασί στο καινούργιο ατμοσφαιρικό στέκι της πόλης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 703
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gigifioggo-interior-night-17.jpg

Ο Gigifioggos είναι ένα νέο wine bistro στο Περιστέρι, που σε περιμένει από το πρωί για brunch και καφέ για να συνεχίσει με νόστιμο finger food και κρασί ως το βράδυ

Η μπάρα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγει η πόρτα. Από πάνω της κρέμονται λευκά λουλούδια, vintage φωτιστικά της δίνουν φως και χάρη, σε τραβάει σαν μαγνήτης. Το δεύτερο που προσέχεις είναι το κόκκινο βελούδο. Υπάρχει παντού. Στις κουρτίνες, στους καναπέδες, στις πολυθρόνες. Απλίκες φωτίζουν τα οβάλ πορτρέτα στους τοίχους, άνθρωποι που μπορεί να έχεις συναντήσει σε μια άλλη ζωή, μπορεί κι όχι, σίγουρα θες να πιεις μαζί τους όμως ένα ποτήρι κρασί. Και τα δύο –πορτρέτα και τοίχους– τα έχει ζωγραφίσει η Έλενα Καραγιάννη. Αυτός είναι ο «Gigifioggos»: ένα νέο, ατμοσφαιρικό wine bistro στο Περιστέρι.

gigifioggo-interior-night-7.jpg

«Η ιδέα ήταν» λέει ο ιδιοκτήτης του Τάκης Ζαχαρόπουλος «ένα μαγαζί που θα έμοιαζε με τα bar του Παρισιού τη δεκαετία του ’20. Τότε που οι συγγραφείς συναντιόντουσαν με τους χαμάληδες στο ίδιο μέρος». Ο Gigifioggos ανοίγει από τις 10 το πρωί για καφέ και brunch (στα «οπωσδήποτε» τα αυγά bio καγιανά και το βελούδινο scramble) το οποίο κρατάει μέχρι τις 16.00. Το απόγευμα αλλάζει η κάρτα του μενού και τη θέση του παίρνει ένας κατάλογος με μεσογειακή προσέγγιση και αρκετά finger food, που μπορείς να συνοδέψεις με το κρασί σου. Αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο στον Gigifioggo: μια ωραία λίστα κρασιών (περίπου 65 ετικέτες) που έχει επιμεληθεί o Βασίλης Παπαδόπουλος. Λίστα ταξιδιάρα, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά φέρνει στο τραπέζι σου κρασιά από όλη την Ευρώπη που δεν θα βρεις εύκολα αλλού, ειδικά σε αυτές τις τιμές.

gigifioggo-dishes-1.jpg
gigifioggo-dishes-26.jpg

Το κρασί έχει τον βασικό ρόλο, αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το φαγητό είναι δευτεραγωνιστής. Το μενού επιμελείται η Αριστέα Βλάχου και έχει όλη τη νοστιμιά που ζητάς. Δοκίμασα την πράσινη σαλάτα με σύκα, ρόδια, ξηρούς καρπούς, αχλάδι και chevre (€8), πεντανόστιμες και άκρως τραγανές κροκέτες με jamon Serrano και μανιτάρια (€8), γαρίδες σε τραγανή κρούστα μυρωδικών με tartare sauce και σαλάτα mesclun (€12), αλλά και υπέροχα νιόκι (μάλλον από τα πιο νόστιμα που έχω πετύχει στην Αθήνα) γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι και λευκή σάλτσα τρούφας (€9). Υπάρχουν επίσης ωραία πλατό τυριών και αλλαντικών για να συνοδέψεις το κρασί σου.

gigifioggo-dishes-30.jpg
gigifioggo-dishes-29.jpg

Πολύ δυνατή και η μπάρα που δημιουργεί ανατρεπτικά, ευχάριστα cocktails.  Φιλόξενη και ατμοσφαιρική θα σε κρατήσει κοντά της για ακόμα μία Gigi Margarita ή ένα αρωματικό τζιν τόνικ με ιβίσκο. Όσο για τη μουσική – βασικό μέρος στην υπόθεση Gigifioggos, λέει ο Τάκης- καλύπτει όλα τα γούστα. Στην κυριολεξία. Γιατί μπορεί να ακούσεις Frank Sinatra και το επόμενο λεπτό Τζένη Βάνου. Όπως και να έχει, ένα wine bistro (με μουσική που δεν γνωρίζει όρια και ωραία πιάτα) έλειπε από το Περιστέρι, ο Gigifioggos όμως είναι εδώ για να κάνει μια (νόστιμη) αρχή.

gigifioggo-interior-night-17.jpg

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ