Κοσμος

Τον βρήκαν νεκρό στη λίμνη μέσω Google maps 22 χρόνια μετά

Η λεπτομέρεια στην αεροφωτογραφία με το βυθισμένο ΙΧ που δεν πρόσεξε κανείς για 12 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον βρήκαν νεκρό στη λίμνη μέσω Google maps 22 χρόνια μετά
Τον βρήκαν νεκρό στη λίμνη μέσω Google maps 22 χρόνια μετά

Πώς μια φωτογραφία του Google maps με ένα βυθισμένο σε λίμνη ΙΧ οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης εξαφάνισης από το 1997.

Με τη βοήθεια του... Google Maps εξιχνιάστηκε η υπόθεση εξαφάνισης ενός άνδρα στις ΗΠΑ. Τα ίχνη του Γουίλιαμ Μολντ, από την πόλη Λαντάνα της Φλόριντα, είχαν χαθεί στις 7 Νοεμβρίου 1997. Ο άνδρας είχε πάει να διασκεδάσει σε κλαμπ και δεν επέστρεψε ποτέ. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του είχαν αποβεί άκαρπες. Από εκείνη την ημέρα κανένας δεν είχε δει ή ακούσει κάτι για εκείνον. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεται.

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται... 22 χρόνια μετά. Τον περασμένο Αύγουστο, ένας πρώην κάτοικος της πόλης διαπίστωσε με έκπληξη την παρουσία ενός βυθισμένου αυτοκινήτου σε φωτογραφία του Google maps από λίμνη της περιοχής. Ο άνδρας ειδοποίησε έναν γνωστό του, ο οποίος διαμένει στην πόλη Λαντάνα. Χρησιμοποιώντας ένα δικό του drone, ο κάτοικος επιβεβαίωσε αυτό που είχε διαπιστωθεί στη φωτογραφία και ειδοποίησε τις αρχές.

Google maps: Η δορυφορική εικόνα με το βυθισμένο ΙΧ σε λίμνη της Φλόριντα

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος προχώρησαν στην ανάσυρση του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό του ΙΧ βρέθηκαν υπολείμματα σκελετού. Η εξέταση DNΑ ήρθε να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για τον εξαφανισμένο άνδρα.

Η λεπτομέρεια στην αεροφωτογραφία που δεν πρόσεξε κανείς 

Σύμφωνα με το Charley Project, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για άλυτες υποθέσεις στις ΗΠΑ, η δορυφορική φωτογραφία στο Google Earth ήταν διαθέσιμη από το 2007. Ωστόσο, χρειάστηκε να φθάσουμε στο 2019 για να γίνει αντιληπτή η λεπτομέρεια.

Ο Γουίλιαμ Μοντ εξαφανίστηκε το 1997, σε ηλικία 40 ετών
Ο Γουίλιαμ Μοντ εξαφανίστηκε το 1997, σε ηλικία 40 ετών/© BBC

Ο 40χρονος τότε Μολντ φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στη λίμνη. «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου Γης και τώρα βρέθηκε» ανέφερε πάντως σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τερέζ Μπαρμπέρα.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ