Κοσμος

Ξανά κατηγορούμενος ο «Τζάκο» για σεξουαλική κακοποίηση;

Χάρη σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix ανοίγει εκ νέου η υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικλ Τζάκσον
Μάικλ Τζάκσον / © EPA/MICHAEL MARIANT

Εφετείο στην πολιτεία της Καλιφόρνιας αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την εκ νέου εκδίκαση των αγωγών που έχουν καταθέσει οι Wade Robson και James Safechuck.

Εφετείο στην πολιτεία της Καλιφόρνιας αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την εκ νέου εκδίκαση των αγωγών που έχουν καταθέσει οι Wade Robson και James Safechuck σε βάρος του εκλιπόντος βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον. Οι δύο άνδρες κατηγορούν τον «Τζάκο» για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν δύο μικρά, ανήλικα αγόρια και λάτρευαν σαν θεό τους τον Μάικλ. Πρόκειται για τους δύο άνδρες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ παραγωγής Netflix «Leaving Neverland» και διηγούνται την ιστορία της κακοποίησής τους.

Η υπόθεση των Wade Robson και James Safechuck είχε απορριφθεί το 2017 λόγω παραγραφής. Ωστόσο, νέος νόμος στην Καλιφόρνια επέκτεινε το διάστημα παραγραφής για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων.

Οι νέες καταγγελίες των δύο αντρών βασίστηκαν στον νέο νόμο που θεσπίστηκε στην Καλιφόρνια, βάσει του οποίου επεκτάθηκε κατά πολύ το χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποίησης έχουν το δικαίωμα, να καταθέσουν τις καταγγελίες τους.

0_rlp_mdg_16086jpg.jpg
Wade Robson και James Safechuck / © BBC


Η επέκταση του χρόνου παραγραφής θεωρείται βέβαιο από τις αρχές της Καλιφόρνιας, ότι θα προσφέρουν κίνητρο σε πολλά θύματα, να καταγγείλουν τους δράστες των αποτρόπαιων αυτών πράξεων και η δικαιοσύνη να κινηθεί εναντίον τους.

Leaving Neverland (2019) | Official Trailer | HBO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ