Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (6-12 Μαΐου)

Ταύρε, βρίσκεις τα επιχειρήματα για να υποστηρίξεις τον εαυτό σου

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 701
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tavros.jpg

Διάβασε τις προβλέψεις εβδομάδας και μάθε πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου. Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Επιφανειακά κέρδη, βαθύτερες αποκοπές στα ερωτικά και την καριέρα σου
Ο Ερμής στον Ταύρο (6) αφενός φέρνει καλά μαντάτα για την τσέπη σου υπό τη μορφή επαγγελματικών προτάσεων, διαπραγματεύσεων ή ιδεών. Αφετέρου ίσως στοιχίζει περισσότερα απ’ όσο αξίζει, καθώς σε φέρνει μάλλον βιαίως αντιμέτωπο με αυτά που πρέπει να κάνεις για να εξυγιάνεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση και τα συναισθήματά σου σε κάνουν ανυπόμονο και να θέλεις να μηχανευτείς πώς ακριβώς θα πάρεις ό,τι έχεις ανάγκη. Είναι σχεδόν αδύνατο να συγκρατηθείς. Είτε το ρίξεις στο έξω, στις εκδρομές, είτε σε κάποια εκστρατεία προσωπικής βελτίωσης κι ανανέωσης ή εξομάλυνσης των σχέσεων με τον συγγενικό κύκλο, δεν πηγαίνεις πολύ μακριά. Σκοντάφτεις και πάλι στα βαθύτερα ζητούμενά σου σε σχέση με τη συντροφικότητα, τη σεξουαλική σου ζωή και το συναισθηματικό και οικονομικό μοίρασμα και την υπερπροσπάθεια που απατούν. Εξίσου καθοριστικές είναι οι επιπτώσεις από τις δύσκολες αλλαγές στην καριέρα και τα οικονομικά σου εγχειρήματα ή η επίδραση από τη μεταβολή στα εισοδήματα του συντρόφου σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Βρίσκεις τα επιχειρήματα για να υποστηρίξεις τον εαυτό σου
Ό Ερμής στο ζώδιό σου (6) παύει μεγάλο κομμάτι του θορύβου στο μυαλό σου. Φλερτ, σεξ, δημιουργικότητα, διασκέδαση κι ό,τι χρειάζεσαι για να αισθανθείς συναισθηματικά ικανοποιημένος σε βοηθούν να δώσεις τέλος στα διλήμματα. Οι εξελίξεις σε εστιάζουν στις προσωπικές σου επιθυμίες. Μη γίνεις εγωιστής, ξεροκέφαλος και διαδικαστικός, βρες λίγη ευελιξία. Τα θέματα της δουλειάς και της προσωπικής σου καθημερινότητας συνεχίζουν να είναι παράγοντας άγχους και δυσφορίας. Είτε πρόκειται για σωματικές ενοχλήσεις, είτε για εργασιακό παρασκήνιο, είτε για λεπτομέρειες της προσωπικής σου καθημερινότητας, η ανάγκη να γίνει η αρχή του τέλους σε ό,τι σε βασανίζει είναι τεράστια και κοστίζει. Από έξοδα για να διευθετήσεις υποθέσεις με οργανισμούς και τράπεζες, να χρηματοδοτήσεις εγχειρήματά σου, μέχρι συναισθηματικό ξόδεμα εξαιτίας μοτίβων συντροφικότητας, σεξουαλικότητας και συναισθηματικής ανταπόκρισης, όλα παίζουν. Πάντως με το καλό ή με το άγριο, σίγουρα βλέπεις και πόσο έχεις προχωρήσει σαν άτομο, στην επιμόρφωσή σου, στις σχέσεις σου με τους συγγενείς σου, σε επαγγελματικές συνεργασίες.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ανανέωση με κάθε κόστος για να μην ασχολείσαι με παράπονα κι απογοήτευση
Ο κυβερνήτης σου Ερμής στον Ταύρο (6) τείνει να δεσμεύσει πολλή από την ευελιξία σου. Υιοθετείς περιορισμένη οπτική γωνία που εστιάζει σε προσωπικές επιθυμίες και προσδοκίες που δεν ικανοποιήθηκαν. Είτε αφορά το σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, είτε τη σχέση σου, είτε το παρασκήνιο, οι κουβέντες, οι σκέψεις, ο νους σου καλό θα ήταν να κολλήσουν στο βαθύτερο αίτιο παρά στη δυσαρέσκεια και την αυτολύπηση για να περιορίσεις και την πιθανή σωματοποίηση της δυσφορίας σου. Όσα έχουν γίνει στα ερωτικά και τη σχέση με τα παιδιά σου υπογραμμίζουν την ανάγκη για μία νέα, ποιοτικότερη αρχή. Αποζητάς περισσότερο χρόνο με φίλους, χόμπι, ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο σκέψης. Στη σχέση σου και την κοινωνική σου ζωή επιστρέφεις σε προηγούμενα σημεία που φαινόταν ότι ήσουν καλά. Η ουσία όμως είναι οι άμυνες, η καχυποψία, η δυσπιστία και οι πολύ δραστικές μεταβολές που συμβαίνουν ή χρειάζονται στον τρόπο που μοιράζεσαι, από χρήματα και ευθύνες στη δουλειά, μέχρι τον εαυτό και την καθημερινότητά σου προσωπικά.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Εισπράττοντας συμπεριφορές που δεν σου αναλογούν
Με ανανεωμένη προσήλωση σε καλύτερη ποιότητα στον ελεύθερο σου χρόνο, τις φιλίες και τα σχέδιά σου για το μέλλον σε ενδυναμώνει ο Ερμής στον Ταύρο (6). Επανεμφανίζονται γνωριμίες που έκανες, ξανασυζητιούνται προτάσεις, μπαίνουν στο τραπέζι ζητήματα που εκκρεμούσαν. Θετικό εκ πρώτης όψεως, αρκετά απαιτητικό σε δεύτερη ανάλυση, καθώς τα πράγματα τελικά τραβάνε σε πολύ διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι νόμιζες. Σε θέματα καριέρας και γάμου δεν σε χωράει ο τόπος και έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη να δεις έστω κάτι να πηγαίνει όπως σου χρειάζεται. Όσο αυτό δεν σε οδηγεί στην απραξία ή σε παλιές επιβλαβείς για την υγεία σου συνήθειες, όλα καλά. Προσπάθησε να μη γίνεις υπέρμετρα ανυπόμονος και παιδιάστικα επίμονος γιατί είναι πολύ πιθανό προσωπικά ο σύντροφός σου να σου φανεί ανεπαρκής, επαγγελματικά οι συνεργάτες σου και να βρεθείς πάλι να επιφορτίζεσαι χίλια δύο πράγματα που δεν είναι κατά βάθος δική σου υπόθεση. Μπορεί να ανακουφιστείς πρόσκαιρα, ωστόσο έχεις ήδη μετατοπιστεί και η επιστροφή είναι πιο κουραστική από ό,τι νόμιζες.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Υπερβολική αισιοδοξία ή υπερβολική ανησυχία; Και τα δύο
Σοβαρεύεις με τον Ερμή στον Ταύρο (6) καθώς οι οικονομικές προοπτικές που ανοίγονται στην καριέρα σου, έστω υπό μορφή κουβέντας, απαιτούν την προσήλωσή σου. Προσωπικά, παρομοίως σε απασχολούν αυτά που ρεαλιστικά πρέπει να γίνουν για να είσαι υλικά και συναισθηματικά περισσότερο ικανοποιημένος στο μέλλον. Το μόνο που πρέπει να αποφύγεις είναι να γίνεις στείρα διαδικαστικός, δεν είσαι έτσι εσύ κι ούτε πρέπει. Άλλωστε το αλατοπίπερο της διασκέδασης, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, εκδρομών και επαγγελματικών ανοιγμάτων και προτάσεων είναι δυναμικά παρόν κι εξυπηρετεί την ανάγκη σου για ανανέωση. Φρόντισε να μη σε κάνει να τεμπελιάσεις στα ερωτικά ή τη σχέση με τα παιδιά σου θεωρώντας ότι τα πράγματα γίνονται από μόνα τους. Η υπερβολική αισιοδοξία είναι αυτό, υπερβολική. Απόφυγε και το άλλο άκρο της υπερβολικής προσπάθειας να ελέγξεις λεπτομέρειες ρουτίνας μήπως και αισθανθείς πιο ήσυχος για τις αλλαγές στο σπίτι, την οικογένεια, τη δουλειά, στο σώμα σου. Ασχολήσου με αυτό που ζητάει άμεσα την προσοχή σου κι άσε τα μεγαλόσχημα εγχειρήματα για μία άλλη φορά.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Μεγαλύτερη σιγουριά αλλά και μεγαλύτερες ενοχές για ό,τι καταφέρνεις
Μειώνεται το άγχος και το δράμα με τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Ταύρο (6) αν και όχι ο παράγοντας της έκπληξης ή του σοκ. Επαγγελματικά ανοίγεις καινούριο κεφάλαιο και προσωπικά συνειδητοποιείς ότι είσαι ένα βήμα παρακάτω. Ωστόσο η ρουτίνα και η λεπτομέρεια του πράγματος δεν είναι καθόλου αυτό που περίμενες και η αναπροσαρμογή που υπαγορεύει είναι μάλλον απαιτητική. Οφείλεις να δεις διαφορετικά τα σχέδιά σου για προσωπική εξέλιξη κι επιμόρφωση, τις παρέες και τους συγγενείς σου και τελικά το ότι η πράξη απέχει πολύ από τη θεωρία. Χρειάζεσαι άφθονη συναισθηματική κι ερωτική στήριξη και πολλά «ναι» για να μην αισθάνεσαι ζήλεια, απογοήτευση, θυμό. Όσο λιγότερο πιέζεις και πιέζεσαι τόσο το καλύτερο για σένα, όμως αρκεί να μη φτάσεις να κάνεις ότι όλα είναι καλά χωρίς να είναι. Έκανες πολύ δρόμο στη σχέση με τα παιδιά, τον σύντροφο, τον έρωτα, τη δημιουργικότητά σου, τη διασκέδαση, καλό θα ήταν να μη νιώθεις ενοχές και να μην υπερπιέζεσαι για να δικαιολογήσεις την αλλαγή. 


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Πρακτικές λύσεις γιατί κατά τα άλλα δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις
Με το μεθεόρτιο καταλάγιασμα της κοινωνικής σου ζωής και τον Ερμή στον Ταύρο (6) βουτάς στα βαθιά των οικονομικών και ερωτικών σου εγχειρημάτων. Επειδή ο νους σου πάει να κολλήσει μη χαρακτηριστικά για σένα σε πολύ συγκεκριμένες κι εγωιστικές επιθυμίες, προετοιμάσου για τη σχετική ζήλεια, σεναριολογία, σκληρότητα και δαπάνη, συναισθηματική ή οικονομική. Διακρίνεις βέβαια τι χρειάζεται ανασύνταξη στη συντροφικότητα και τα μοιρασμένα οικονομικά για να είσαι χαρούμενος. Φρόντισε η ανάγκη σου για σχέση, συνεργασία και κοινωνικότητα να μη σε κάνει να καταπίνεις και να αγνοείς χαρωπά την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας, ή να χρυσώνεις γνωριμίες και προτάσεις. Είναι σαφές το τι χρειάζεσαι από τον απέναντι, σύντροφο, συνεργάτη, γνωστό και δεν ωφελεί ιδιαίτερα το να κάνεις ότι το παίρνεις από καταστάσεις που δεν έχουν τις απαραίτητες βάσεις και συστατικά. Ειδικά όπου ανακατεύονται το σπίτι, η οικογένεια, η παρούσα σου κατάσταση και το πόσο ασφαλής συναισθηματικά ή οικονομικά αισθάνεσαι, οι εκπτώσεις είναι απατηλές και η ποιότητα που παίρνεις είναι αυτή που πληρώνεις.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κινείσαι σε άκρα, όμως σίγουρα, τώρα, δεν σε ωφελεί ένα «όλα ή τίποτα»
Ο Ερμής στον Ταύρο (6) και τον ζωδιακό σου άξονα δίνει σαφέστερη κατεύθυνση στις σκέψεις και κινήσεις σου όσον αφορά τη σχέση, κοινωνική ζωή και τις συνεργασίες σου. Ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις από τον απέναντι είτε πρόκειται για οικονομικά εγχειρήματα και πάρε δώσε με οργανισμούς, είτε για τις ερωτικές πιθανότητες στον κύκλο σου. Περιόρισε τη σκληρότητα, το διαδικαστικό και το υπερπρακτικό για να εξυπηρετήσεις τους σκοπούς σου, τουλάχιστον προσωπικά. Άλλωστε τα όσα έγιναν στη σχέση σου, εμπειρία, τραύματα, εκκρεμότητες υπαγορεύουν την ανάγκη να ανανεώσεις τελείως τη ρουτίνα σου. Όσο πιο έξυπνα αντιμετωπίζεις την καθημερινότητά σου, από τις αγγαρείες, ως τη δουλειά, την υγεία και τη σωματική άσκηση, τόσο το καλύτερο. Υπερχαλαρότητα και υπερανωτερότητα σε σχέση με τις συναισθηματικές και υλικές σου ανάγκες ούτε χρειάζεται, ούτε την μπορείς πραγματικά. Δεν σου κάνουν τα πάντα και όλοι, ούτε όμως τίποτα και κανένας. Εφάρμοσε τα κριτήριά σου χωρίς να το πολυσκέφτεσαι ή ξαναδοκίμασε ό,τι έχεις ήδη κάνει κι απέτυχε.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Πρακτικές υποθέσεις και η στάση σου που τελικά διαμορφώνει το αποτέλεσμα
Η επάνοδος στην καθημερινότητα και ο Ερμής στον Ταύρο (6) κατευθύνουν την προσοχή σου σε πιο ρουτινιάρικα θέματα της δουλειάς και της σχέσης σου. Το πρακτικόν του θέματος σε κάνει να μη θέλεις να κάνεις τίποτα ή να κολλάς σε ιδανικές καταστάσεις στο μυαλό σου, πράγμα που κάνει την εύρεση λύσης δύσκολη. Χρειάζεται σίγουρα ρεαλισμός για τις υποχρεώσεις, την υγεία, τη δουλειά και τελικώς τις σχέσεις σου. Καλό θα ήταν να μην είναι σκληρά και μονοκόμματα ο ρεαλισμός που σε βολεύει. Άλλωστε τα νέα δεδομένα κι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή σου δεν σ’ αφήνουν να κολλήσεις σε τίποτα για πολύ. Η ανάγκη σου για ανανέωση στο φλερτ, τον έρωτα, τη διασκέδαση, τη σχέση με τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου, εξυπηρετείται. Απλώς μην κάνεις τις βοήθειες που έχεις άλλοθι για να τεμπελιάζεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα φτιάξουν διά μαγείας. Έξυπνο παιδί είσαι, αξιοποίησε τα μαθήματα του παρελθόντος, όχι τις φοβίες του.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Επιστροφή στα παλιά σου κόλπα λόγω σοκ και η συνεπακόλουθη κούραση
Άγγελος πολλών κι ευχάριστων μπορεί να γίνει ο Ερμής στον Ταύρο (6) καθώς κάνεις βήματα μπροστά στη ρουτίνα, τη δουλειά, τις υποχρεώσεις σου. Η καθημερινότητά σου εμπλουτίζεται κι αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι τον έρωτα, τη διασκέδαση, τη χαλάρωση, ό,τι καλό έχεις στη ζωή σου. Το δύσκολο είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ απότομα και να βρεθείς ξαφνικά να συνειδητοποιείς τις ανάγκες σου για ηρεμία, συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια με έναν τρόπο που επιτάσσει ριζικές τομές. Ειδικά αν ανακατεύεται το οικογενειακό σου περιβάλλον, το σπίτι και γενικώς το παρόν πλαίσιο της ζωής σου, χρειάζεσαι οδυνηρά σχεδόν μία αλλαγή. Μη θεωρήσεις πρόωρα ότι αυτή έφτασε κι ότι βγήκες από το παλιό. Άλλο να καταλαβαίνεις κάτι θεωρητικά, άλλο το να το βιώνεις. Εδώ φρόντισε να μην πεις ψέματα στον εαυτό σου για την πρόοδο που έχεις ήδη κάνει στις σχέσεις, τις φιλίες, τα σχέδιά σου και επιστρέψεις στα παλιά σου κόλπα. Ή κάν’ το, αλλά γνωρίζοντας ότι είναι προσωρινό.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Μεταφορική επιστροφή στο σπίτι, ενώ φαίνεται να προχωράς ταχύτατα
«Κάθεται» η ενέργεια, η κινητικότητα, το μυαλό σου με τον Ερμή στον Ταύρο (6). Η επιφανειακή και βαθύτερη διάσταση των ερωτικών σου και ο τρόπος που συνδυάζεις τη δημιουργικότητα με τις οικονομικές απολαβές επαγγελματικά, δημιουργούν προβληματισμό τον οποίο κουβαλάς στο σπίτι, το οικογενειακό σου περιβάλλον και μέσα σου. Επιμένεις εγωιστικά και μάλλον ψυχρά σε αυτά που θέλεις αλλά βρίσκεσαι προ εκπλήξεως γιατί τελικά η ανταπόκριση είναι διαφορετική από ό,τι συνήθως. Το μόνο που βεβαιώνεις είναι ότι τα πράγματα ανασυντάσσονται δραστικά στις βάσεις της ζωής σου. Παρ’ όλα αυτά η ανάγκη σου για ποικιλία και πιο ταιριαστά πράγματα από τις συζητήσεις, ως τις εξόδους και τις προτάσεις σου, ικανοποιείται τρόπον τινά, αφού κάτι έχεις κάνει για να συνδυάσεις το καινούριο με το ήδη υπάρχον, ιδιαίτερα στο οικογενειακό επίπεδο. Μη χαλαρώνεις υπερβολικά όμως και γυρνάς σε φιλίες, σχέδια και δραστηριότητες απλά και μόνο γιατί σου είναι βολικές. Οι στόχοι σου σε οδηγούν σταθερά σε ένα τέλος εποχής κι αυτό δεν αναιρείται.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Προτάσεις, έξοδοι, γνωριμίες που οδηγούν σε πλουσιότερα νερά
Ο Ερμής στον Ταύρο (6) συγκεντρώνει το νου και τις ενέργειές σου σε κουβέντες, προτάσεις, εκδρομές και στο τι θέλεις ακριβώς από τη σχέση με τον περίγυρο. Αφορμή τα γεγονότα στο σπίτι, τη σχέση, τις συνεργασίες, την κοινωνική σου ζωή. Διατήρησε τα ποιοτικά σου κριτήρια και μην κολλάς σε τελείως γειωμένες και γειωτικές καταστάσεις. Χρειάζεσαι να αρχίσεις να εισπράττεις συναισθηματικά και οικονομικά και ακριβώς το παραπάνω αλισβερίσι στο εξασφαλίζει αν ισορροπείς το πρακτικό και την πιο ευαίσθητη και ιδεαλιστική σου διάσταση. Τα αποτελέσματα φαίνονται στην καριέρα, τον γάμο σου και το πού βρίσκεσαι όσον αφορά τα σχετικά ζητούμενα. Να θυμάσαι μόνο ότι ακόμη δεν έχεις φτάσει και να μη γίνεσαι μοιρολάτρης, συν Αθηνά και χείρα κίνει. Άλλωστε τώρα αρχίζουν να φαίνονται και οι ποιοτικές αλλαγές στα σχέδια, τις φιλίες, τις ελεύθερες δραστηριότητές σου. Φρόντισε να μην πνιγείς στην ενοχή, αν δεν προσπαθείς όσο προσπαθούσες, ούτε να νιώθεις θύμα όταν δεν κάνεις τίποτα για να αλλάξεις το πλαίσιο που σε θυματοποιεί.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ