Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας στις 7 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής « Η Αγία Βαρβάρα» και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου για την αξία της πρόληψης και την προτεραιότητα που δίνει ο δήμος στα θέματα προάσπισης της υγείας των πολιτών. Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα Αργυρώ Χρυσάγη αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των τριών φορέων και στη σημαντικότητα της εξέτασης για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δ/ντής του κέντρου Υγείας Νίκαιας κ. Γεώργιος Σολωμός, ο οποίος εξήρε το νέο πλαίσιο συνεργασίας των τριών φορέων στο επίπεδο της πρόληψης.

Στις νέες οδηγίες σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκαν οι ομιλητές κ.κ.: Ειρήνη Πετινέλη-Βιοπαθολόγος, Σωκράτης Γεωργίου- ιατρός Κυτταρολόγος, Αναστασία Κάπου- Παιδίατρος, Πολυχρόνης Οικονομίδης- Ιατρός Γυναικολόγος οι οποίοι εκπροσώπησαν το ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Η σταθερή συνεργασία των τριών φορέων πρόκειται να συνεχιστεί με την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εξετάσεων HPV DNA test και Test Παπανικολάου στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας.