Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω κατά Δημήτρη Μπίρμπα

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω κατά Δημήτρη Μπίρμπα, μετά την απόφαση του Δημάρχου να ασκήσει έφεση προκειμένου να ανακληθεί η αρχική απόφαση του δικαστηρίου για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

Η Athenswest με παλαιότερο δημοσίευμά της είχε αναφερθεί στο ζήτημα και την στάση του Δημάρχου να προχωρήσει σε έφεση , με τους εργαζόμενους να ζητούν την μη άσκηση εκ μέρους του Δημάρχου Δημήτρη Μπίρμα ένδικων μέσων. Ειδικότερα , η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, κινητοποιήσεις με αίτημα την αποδοχή της δικαστικής απόφασης και την ανάκληση των  ένδικων μέσων:

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων
  • Επιστολή Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Μαζική παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα την ανάκληση της έφεσης που άσκησε η Διοίκηση.

  • Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 30, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2019 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου (και όποιοι εργαζομένων επιθυμούν) στο Δημαρχείο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι (ηχητικά-πανό).

  • Συγκέντρωση με το προσωπικό της Καθαριότητας για κλείσιμο του γκαράζ του Δήμου.

  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 4, 5, 6, 7 Φεβρουαρίου 2019, στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:00 στο Δημαρχείο. Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 9:00 το πρωί της ίδιας ημέρας. Κάθε ημέρα η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει τις δράσεις του Συλλόγου.

  • Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2018 24ωρη απεργία. Μαζική παρουσία, μεταφορά με πούλμαν όλων των εργαζομένων του Δήμου στην εκδίκαση της δίκης τόσο του Φεβρουαρίου (ΙΔΑΧ) όσο και του Απριλίου (μονίμων).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω διατυπώνεται η απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης :

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω μετά στην απόφαση του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα να τους πάει στα δικαστήρια προκειμένου να ανακληθεί η αρχική απόφαση του δικαστηρίου για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού αποφάσισαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δίκαιο αίτημά τους. Τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι των Δήμων της Δυτικής Αθήνας που δικαιώθηκαν πληρώνονται το «Δώρο», όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση της Ρένας Δούρου πληρώνονται τον 13ο και 14ο μισθό, ο Δήμαρχος Αιγάλεω υιοθέτησε το ρόλο του υπερασπιστή των Μνημονιακών πολιτικών παραπέμποντας τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω ελπίζει πως τα ανώτερα δικαστήρια θα «διορθώσουν το λάθος» και θα καταδικάσουν τους εργαζόμενους.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, κινητοποιήσεις με αίτημα την αποδοχή της δικαστικής απόφασης και την ανάκληση των ένδικων μέσων. Όπως ακριβώς έπραξαν όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής. Συγκεριμένα:

  • Επιστολή Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Μαζική παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα την ανάκληση της έφεσης που άσκησε η Διοίκηση.

  • Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 30, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2019 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου (και όποιοι εργαζομένων επιθυμούν) στο Δημαρχείο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι (ηχητικά-πανό).

  • Συγκέντρωση με το προσωπικό της Καθαριότητας για κλείσιμο του γκαράζ του Δήμου.

  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 4,5,6,7 Φεβρουαρίου 2019, στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:00 στο Δημαρχείο. Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 9:00 το πρωί της ίδιας ημέρας. Κάθε ημέρα η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει τις δράσεις του Συλλόγου.

  • Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2018 24ωρη Απεργία. Μαζική παρουσία, μεταφορά με πούλμαν με ευθύνη του Συλλόγου, όλων των εργαζομένων του Δήμου στην εκδίκαση της Δίκης τόσο του Φεβρουαρίου (ΙΔΑΧ) όσο και του Απριλίου (μονίμων).

  • Η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να κοινοποιηθεί στην Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., στην ΑΔΕΔΥ αλλά και στους Συλλόγους εργαζομένων των όμορων Δήμων, ζητώντας την συμπαράσταση και την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω.

  • Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου, να τροποποιήσει το πρόγραμμα δράσης ή να προκηρύξει επιπλέον Στάση Εργασίας εάν κριθεί αναγκαίο.

Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω και προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα να ακολουθήσει το πολιτικό παράδειγμα άλλων αυτοδιοικητικών που συνεπείς στις πολιτικές τους θέσεις, δεν έσυραν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και στήριξαν το δικαίωμα των εργαζομένων στον 13ο και 14ο μισθό.

Η Γενική Συνέλευση

του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω