back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμος Αχαρνών: «Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς»

Διαβάστε επίσης

Στην πιο σημαντική υπηρεσία των δήμων αναδεικνύει η παρούσα κατάσταση, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για την ανακούφιση αδύναμων, ηλικιωμένων και ατόμων σε καραντίνα.

Ολοένα και περισσότεροι δήμοι ενισχύουν τα πρόγραμματα τους ή δημιουργούν υπηρεσίες εξυπηρέτησης κατ΄οικον για τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών τους.

Δήμος Αχαρνών: «Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς»

«Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς» διαμηνύει  ο δήμος Αχαρνών στις ευπαθείς ομάδες των δημοτών του και το εννοεί.  Ενισχύει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δίνοντας  τη δυνατότητα ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με τις υπηρεσίες του, για διανομή κατ΄οίκον ειδών πρώτης ανάγκης,  αλλά και τη διεκπεραίωση αιτημάτων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και συνταγογράφηση.  Εν τω μεταξύ αναμένεται να ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα διανομής κατ΄οίκον 400 γευμάτων ημερησίως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση», λέει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός «οι πολίτες που αδυνατούν να βγουν έξω, μας  παίρνουν τηλέφωνο για ότι χρειάζονται, φάρμακα , τρόφιμα, συνταγογράφηση κλπ., οι εργαζόμενοι του δήμου αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών και  την διανομή στα σπίτια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.  Η διανομή γίνεται εντός μιάς ή δύο ημερών. Αν αυξηθεί η ζήτηση είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υπηρεσία με περισσότερους εργαζόμενους. Παράλληλα γίνεται και η καταγραφή των ανθρώπων, που έχουν ανάγκη βοήθειας. Σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσουμε και την διανομή, κατ΄οίκον, 400 γευμάτων ημερησίως σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Οι δημότες Αχαρνών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2132123132 – 2132123137, από τις 09:00 έως τις 15:00 ή να στείλουν email στα: [email protected] και  [email protected].

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα