back to top
19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Χαμηλές ταχύτητες έως και αυτή την ώρα στην άνοδο του Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία, από την Πειραιώς έως την Αχαρνών, λόγω ακινητοποιημένου οχήματος νωρίτερα αλλά και της εξόδου που έχει κάθε Παρασκευή μεσημέρι. Στην κάθοδο πυκνή ροή οχημάτων από τη Λυκοβρυση έως το Αιγάλεω. Αυξημένη κίνηση και περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά.

Από 15 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου η υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώνει έως και κατά 50% τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των εργαζομένων, καλύπτοντας το 60% του μισθού που χάνεται. Πλήρης κάλυψη των μισθολογικών απωλειών για όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό. Ο εργοδότης δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Για τις αεροπορικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα συνδέεται με τον κλάδο, η κάλυψη των μισθολογικών απωλειών θα είναι υψηλότερη του 60%, οι εισφορές θα καλυφθούν από το κράτος, ενώ ο μηχανισμός στήριξης θα λειτουργήσει έως το τέλος του έτους. Μείωση κατά 25% του ημερήσιου ωραρίου για εργαζόμενους γονείς έως της λήξη του σχολικού ωραρίου.
Περισσότερα και αναλυτικότερα στο www.athina984.gr.

“Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία, στήνεται ο εργαζόμενος λαός στα 6 μέτρα”, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις φιέστες που ετοιμάζει η Τουρκία έξω από την Αγιά Σοφιά ανήμερα της Άλωσης, εξέφρασαν με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Πέτσας και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει ακόμη «πρωτοβουλία από πλευρά της κυβέρνησης, να εκπονήσουμε μια εθνική στρατηγική», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο MEGA αναφερόμενος στην Τουρκική προκλητικότητα.

“Με αφορμή τον Μεγάλο Περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην πρώτη του εκπομπή του στον 9.84 “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο”. Είναι ένα ζωντανό έργο το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά πολύ σύντομα με ήπιες παρεμβάσεις. Όλοι θα το περπατήσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας να το αξιολογήσουμε – Δεν είναι έργο το οποίο σχεδιάζεται πίσω από κλειστή πόρτα – το αντίθετο είναι ένα έργο το οποίο ανοίγεται στην κοινωνία.

Επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου το ανοιχτό κολυμβητήριο στο Γουδή. Η χρήση του κολυμβητηρίου για τον μήνα Ιούνιο είναι δωρεάν και θα επιτρέπονται δύο επισκέψεις εβδομαδιαίως.

«Αρχείο, παύση διώξεων και απαλλαγές για τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών για τα κομματικά δάνεια και τα δάνεια των κολλητών μετά από κόλπα της κυβέρνησης με τις προθεσμίες». Έτσι σκιαγραφεί τη σχέση της κυβέρνησης τραπεζιτών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρης Τζανακόπουλος με ανάρτησή του στο FACEBOOK .

Tην αναγκαιότητα να διεξαχθούν άμεσα αρχαιρεσίες στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της και να μην υπάρξει διορισμός προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο, έθεσε στον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο Αντώνης Αντανασιώτης, επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους του προεδρείου της Ένωσης, κατά τη συνάντησή τους. Έκανε λόγο για μεθοδεύσεις από ορισμένα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. «Τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημά τους», εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Να αφεθεί ελεύθερος και να μην επιστρέψει στις φυλακές αφού δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον γυμναστή Νίκο Σειραγάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου και άρα δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Γρεβενών είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια,10 μήνες και 25 ημέρες.

Και ο καιρός,
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα