back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση με τους νέους περιορισμούς εισόδου στη χώρα, από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, που τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη 15 Ιουλίου. Κάθε εισερχόμενος πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό test covid-19 των τελευταίων 72 ωρών, το οποίο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο εργαστήριο της χώρας προέλευσης, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με πλήρη στοιχεία του εισερχόμενου.. Οι περιορισμοί δεν αφορούν Έλληνες πολίτες.

Στο μεταξύ, από τα 41 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, τα 26 είναι εισαγόμενα, κυρίως από χώρες της Βαλκανικής.

Έκκληση να ‘’επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης και να τηρούμε ΌΛΑ τα μέτρα” για τον κορωνοϊο, απηύθυνε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλειστή είναι από σήμερα η Αγία Σοφία.. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο μνημείο θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την μετατροπή του μνημείου σε τζαμί. Σύμφωνα με το μουσουλμανικό θρησκευτικό πρωτόκολλο, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να καλυφθούν οι τοιχογραφίες και τα χριστιανικά σύμβολα, ενώ το δάπεδο θα επενδυθεί με χαλί..

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι αποτέλεσμα της θέλησης του έθνους μας και των δικαιωμάτων μας, όπως κάναμε στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού’’ δήλωσε ο Ρετζέπ Ερντογάν και συμπλήρωσε προκλητικά: ’’Αυτοί που δεν αντιδρούν έναντι στην ισλαμοφοβία στις χώρες τους, επιτίθενται κατά της βούλησης της Τουρκίας, να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα’’

Έκκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί απηύθυνε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Για «το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος. Η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε ‘’ένδειξη αποκλεισμού και διχασμού’’ αναφέρει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, εκ μέρους τριακοσίων πενήντα χριστιανικών εκκλησιών ανά το κόσμο.

Κύκλο διεθνών τηλεφωνικών επαφών για το ζήτημα, ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με μήνυμά του στο τουίτερ ο κ Μητσοτάκης έκανε λόγο για ‘’επιλογή προσβολής του μνημείου και του παγκόσμιου πολιτισμού, που επηρεάζει τις σχέσεις της Τουρκίας, με την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά’’. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε ήδη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο μετέφερε τη συμπαράσταση της Αθήνας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media, η Αθήνα να στείλει μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας..

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων:

“ Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία. Είμαστε όλοι προσωρινοί στο πέρασμα της ιστορίας και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, διαπράττει ύβρη. Κληρονομούμε και παραδίδουμε στις επόμενες γενιές τη διαφύλαξη και την προστασία των παγκόσμιων συμβόλων. Η Αθήνα, οικοδέσποινα και θεματοφύλακας της ιστορίας, το γνωρίζει καλά. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εισηγούμαι για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Το μήνυμα που λέει ό,τι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικες απόφασεις είναι, εν τέλει, πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας’’

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι στην Κάρυστο Ευβοίας και η οποία απείλησε σοβαρά τον οικισμό Ραπταίοι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο..

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε δρόμους της Αττικής από το πρωί αύριο έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του οδοστρώματος, στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις και απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας αύριο στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, για την ασφαλή εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας η διακοπή θα γίνει μεταξύ των ωρών από 08:00 έως 12:00.

Στην αθλητική επικαιρότητα

 

Και ο καιρός…

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

….βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

Κυρίες και κύριοι επόμενο δελτίο Ειδήσεων στις 12

Επιστρέφουμε στον Νίκο Λυμπερόπουλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα