back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊου καθώς και η προκλητική και ανιστόρητη απόφαση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αναμένεται να κυριαρχήσουν στη δημόσια συζήτηση αυτή την εβδομάδα. Κρίσιμη και για τα δύο θέματα είναι η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιηθεί 17 και 18 Ιουλίου..

Τα νέα δεδομένα της πανδημίας θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθως, στις 12 το μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα έχει σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ..

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμού εισόδου στη χώρα, από τα σύνορα του Προμαχώνα. Κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία του. Ταυτόχρονα, σε 24 ώρες μειώνεται o ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού ταξιδιώτη. Εντατικοί παραμένουν οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

31 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνοριακών ελέγχων, ενώ ακόμη τρεις τουρίστες προσήλθαν οικειοθελώς για έλεγχο. Έξι κρούσματα προστέθηκαν στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη, πέντε στην Ημαθία, έξι στην Κοζάνη, ένα στην Καστοριά και ένα στη Χαλκιδική.

Στο μεταξύ, η Ουγγαρία, από την Τρίτη απαγορεύει την πρόσβαση στο έδαφος της όλων των υπηκόων που προέρχονται από τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Πρόσβαση υπό τον όρο να υποβάλλονται σε test covid-19 και να παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα 5 ημερών θα έχουν οι πολίτες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, καθώς και κάποιων ευρωπαϊκών χωρών. Στην πράσινη λίστα ελεύθερης πρόσβασης βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες. Σε νέα καραντίνα έθεσαν οι ισπανικές αρχές την πόλη Λέριδα, στην Καταλονία.

 

Στην διπλωματική ατζέντα

Με κεντρικό θέμα τις συνολικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, θα θέσει στους ομολόγους του και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ στο περιθώριο των εργασιών, θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόζεφ Μπορέλ και τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκαι, ο κ Δένδιας ανέφερε εξάλλου ότι η Αθήνα θα ζητήσει από την Ευρώπη να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Άγκυρα παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Την Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 17 και 18 Ιουλίου.

Οι περαιτέρω ενέργειες πολιτείας και εκκλησίας αναφορικά με την ‘’βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί’’ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Κυριακή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media, η Αθήνα να στείλει μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας..

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 3, 17, 27, 32, 40 και τζόκερ το 16

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Και στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 1 – 3 και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 0-1

Πρωταθλητής βόλευ μετά από 14 χρόνια ο Παναθηναϊκός. Επικράτησε του Ολυμπιακού με 3 – 1 σετ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα