6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

Η μοντέρνα οπτική της παράδοσης

#1 «Μονοκατοικία»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 1

Τολμηρά διακοσμημένη, με το γυμνό τούβλο να λειτουργεί ως θερμός σουρεαλισμός. Έμφαση στη μοιρασιά, οπότε έχεις φάβα Φενεού με λεμονόχορτο, γραβιέρα ψητή με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ρακόμελου, μανιτάρια στη σχάρα με πετιμέζι, βαλσάμικο και θυμάρι αλλά και κοντοσούβλι από χοιρινό λαιμό μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, με κρέμα φέτας και τηγανητές πατάτες.

#2 «Μπεμπέκα»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 2

Γοητευτική ποπ νοσταλγία και ατμόσφαιρα γειτονιάς σε μια παλιά μονοκατοικία. Δικαίως ονομαστά τηγανητά κολοκυθάκια, εξαιρετική και σπάνια σκορδάτη σπλήνα, τυροπιτάρι αξιώτικο φουρνιστό, κυκλαδίτικοι ντοματο­φαβατοκεφτέδες, μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο, κόκορας ελαφρώς κρασάτος με χοντρό μακαρόνι αλλά και μους λεμονιού, μια ωραία πινελιά για το τέλος.

#3 «Βραστό»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 3

Σαν σαλόνι σπιτιού αλλά και με μοντέρνο ύφος στην πράσινη αυλή του. Φανταστικό μπιφτέκι, μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά, τραγανιστό τυροπιτάκι με ανθότυρο, τουλουμοτύρι, φέτα, άνηθο και μαγειρευτά που εναλλάσσονται: αρνάκι φρικασέ, μοσχαροκεφαλή σιγοψημένη, πατσάς, λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή, ξινούτσικη σάλτσα και το περίφημο βραστό μοσχάρι.

Γευστικός ethnic-ισμός

#4 «Ancho Mexican Grill»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 4

Αυτό το νεανικό, casual μεξικάνικο στέκι εκπέμπει θέρμη και οικειότητα και, χάρη στο συνδυασμό προσεγμένων υλικών και προσιτών τιμών, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Οι τορτίγιες και οι σάλτσες είναι χειροποίητες και αυτό είναι ατού για burritos, tacos, quesadillas, nachos και σαλάτες – διαλέγεις τη βάση και προσθέτεις τα παρελκόμενα που θέλεις.

#5 «Pink Elephant»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 5

Εδώ έχεις την Ινδία σε συσκευασία τσέπης, με σύγχρονο ντεκόρ κι έντονα χρώματα. Εκτός από τα κλασικά, δοκιμάστε botti mouton (αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και αρωματικά ινδικά βότανα), μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ή ακόμη ένα πληθωρικό biryani και χαρείτε τις ωραίες χειροποίητες σάλτσες.

#6 «Saipan»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 6

Απωανατολίτικη πολυτέλεια και κινέζικη κουζίνα, που διευρύνεται με σούσι και κάποιες φαντεζί σπεσιαλιτέ με φρούτα. Shanghai roll σε φύλλο ρυζιού με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι νουντλ, νόστιμη crispy duck, Pataya shrimps με σάλτσα ανανά, λίτσι και λέμονγκρας, γλυκόξινο χοιρινό σε σάλτσα με ανανά και κοτόπουλο με κάσιους.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.