Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτησε πρόσφατα, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που μόλις έκανε πρεμιέρα.

Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από 15 χρόνια στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα «Κουρδιστή Μαϊμού» και μόλις έκανε πρεμιέρα. Ο χώρος απηχεί τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, τόσο στη διακόσμηση –από τα τραπέζια-βαλίτσες και τα βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους μέχρι τα χειροποίητα χαλιά και τα πολλά δικά του αντικείμενα από διάφορα ταξίδια στην Ασία και την Αφρική- όσο και στην κουζίνα που «τσιμπολογάει» γεύσεις από διάφορες κουλτούρες.

Θα βρεις ένα «ρυζάκι της Ινδοκίνας στο γουοκ με γαρίδες και λαχανικά», το «μοσχαράκι του Pandeli» (ένα χουνκιάρ μπεγιερντί εμπνευσμένο από το εμβληματικό πιάτο του ομώνυμου εστιατορίου στην Αγορά των Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, όπως και ορισμένα classics του «Cosa Nostra», όλα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού. Μια πίτσα ή ένα πλατό καντονέζικων ορεκτικών είναι ό,τι πρέπει αν προτιμήσετε τον μεγαλύτερο πλέον χώρο του μπαρ όπου ετοιμάζονται πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ με τη σφραγίδα της Barphilosophy.

Αυτήν την Κυριακή (14/4) μάλιστα, η «Κουρδιστή Μαϊμού» κάνει επίσημα εγκαίνια με ένα μεσημεριανό πάρτι, μπουφέ και το συγκρότημα κρουστών Batala στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας.

iΑγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.