Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα;

Κοντά 15 νέες αφίξεις υποδέχεται η πρωτεύουσα σε μιαν άκρως ενδιαφέρουσα εαρινή σύναξη νέων εστιατορίων. Περισσότερα εντός.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα;

Εκεί που παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα γαστρονομικά μας ραντάρ στρέφονταν στα πρώτα νέα από τα μεγάλα νησιά και τους λοιπούς καλοκαιρινούς προορισμούς, οι μεγάλες στιγμές που ζει η πρωτεύουσα αποτυπώνονται και σε ένα μεγάλο κύμα εστιατορικών αφίξεων που θα κορυφωθεί μέχρι τον Μάιο. Χρυσοσκουφάτοι και βραβευμένοι σεφ τους οποίους χαιρόμασταν κυρίως εκτός των τειχών συσφίγγουν τις σχέσεις του με το κλεινόν άστυ, επιτυχημένα concepts ισχυροποιούν την παρουσία τους και ολοκαίνουργια κάνουν την εμφάνισή τους από τη γευστικά ταλαιπωρημένη Πλάκα μέχρι τα ήσυχα βόρεια προάστια, ενώ τα ξενοδοχειακά εστιατόρια μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι.

Ας πιάσουμε να ξετυλίγουμε το νήμα από το παραλιακό μέτωπο και τη χερσόνησο του Αστέρα που μόλις υποδέχτηκε το «Four Seasons Astir Palace». Σε συνέχεια της κομψής τρατορίας «Mercato» και του θαλασσινού εστιατορίου «Pelagos», το λαμπερό resort βάζει κι άλλα κομμάτια του γευστικού του παζλ στη θέση τους καθώς τα Helios και Taverna 37 ανοίγουν λίγο πριν από το Πάσχα πάνω στη θάλασσα. Με λατινοαμερικάνικες γεύσεις το πρώτο και ελληνικό φαγητό το δεύτερο, φέρουν το σχεδιαστικό άγγιγμα των δικών μας Κ-Studio.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα; - εικόνα 1
Ο Ολιβιέ Καμπανά επιστρέφει δριμύτερος στην Αθήνα

Τα πολυσύνθετα «σπονδυλωτά» πιάτα του Ολιβιέ Καμπανά ήταν από τα πιο ωραία και πρωτότυπα στιγμιότυπα της γαστρονομικής Αθήνας, και χαιρόμαστε πολύ που εντός ολίγου θα τα απολαύσουμε ξανά, αυτήν τη φορά στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Glyfada Riviera». Στα σκαριά έχει ωραίες ιδέες τόσο για το pool bar-restaurant και το wine-lounge bar όσο βεβαίως και το fine dining εστιατόριο Maraveal όπου θα ξεδιπλώσει πλήρως το ταλέντο του.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα; - εικόνα 2
Κομψό σκηνικό και μοντέρνες γεύσεις στο ολοκαίνουργιο «Grand by Interni»

Πιάνοντας τον ανήφορο για το κέντρο, κάνουμε μια στάση στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt» που ρίχνεται στη γευστική αρένα με όχημα το Grand by Interni και μοντέρνα κουζίνα στο rooftop, και φύγαμε για Κολωνάκι. Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η ριζική ανακαίνιση της κλασικής Λυκόβρυσης στην πλατεία, όπου ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης υπογράφει ένα all-day μενού που θα έχει comfort ύφος, συνδυάζοντας τις ιταλικές και τις μεσογειακές γεύσεις.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα; - εικόνα 3
Η Σταυριανή Ζερβακάκου φέρνει μανιάτικο αέρα στην Πλάκα

Πάμε τώρα σε ακόμη μία ριζική ανακαίνιση, αυτήν του κλασικού Ερμείον στην Πλάκα που θα έχει πλέον στο τιμόνι της κουζίνας του τη βραβευμένη Σταυριανή Ζερβακάκου. Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ έχει κατά νου μιαν ενδιαφέρουσα αναβίωση της αστικής κουζίνας, χωρίς μοντέρνα φτιασιδώματα αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες και υπολογίζει να είναι έτοιμη τον Μάιο. Βγαίνουμε για λίγο στη Μητροπόλεως που είναι στα πάνω της, καθώς οσονούπω καταφτάνουν ακόμα ένα Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου στο signature ύφος που έχουν τα ψαρο-αδερφάκια του, αλλά και η νέα πρόταση της δραστήριας Φωτεινής Παντζιά («By the Glass», «Boccanegra»), η οποία έχει στα σκαριά ένα all-day μαγαζί με ιταλικό γευστικό πρόσημο.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα; - εικόνα 4
Τη νέα του πρόταση στον Κεραμεικό προτετοιμάζει παράλληλα με το «Masterchef» o Σωτήρης Κοντιζάς

Εντωμεταξύ, Κουκάκι ψηφίζει ο Ηλίας Μπαλάσκας για το παρεΐστικο θαλασσινό στέκι Seawolf που ανοίγει λίγο πριν από το Πάσχα και Κεραμεικό ο Σωτήρης Κοντιζάς για το καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζει με την ομάδα του «Nolan» και θα βρίσκεται μεσοτοιχία με το παλιό «Funky Gourmet». Θα είναι μια προχώ πιτσαρία; Θα έχει ξυλόφουρνο; Για το γευστικό concept δεν αποκαλύπτει πολλά, πέρα από το ότι θα σερβίρει το φαγητό που θα ήθελε να βρίσκει όταν τρώει έξω.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα; - εικόνα 5
Δημιουργίες με το ιδιόχειρο αποτύπωμα του Γιάννη Μπαξεβάνη στο ανανεωμένο «Kool Life»

Πάμε τώρα προς τα βόρεια, καθώς ο μισελενάτος σεφ Alain Parodi ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες να… φρεσκάρει τα γαλλικά της πόλης με το Veritable στο χώρο του πρώην «Polly Maggoo» στο Νέο Ψυχικό. Τα πρώτα δείγματα έχουμε, όμως, και από τη συνεργασία του Γιάννη Μπαξεβάνη με την bluegr Hotels & Resorts, αρχής γενομένης από το εστιατόριο Kool Life στο «Life Gallery» της Εκάλης, όπου λανσάρεται από μέρα σε μέρα το ολοκαίνουργιο μενού με σπεσιαλιτέ στο γνώριμο ελληνικό ύφος του πολυβραβευμένου σεφ.

Ποια νέα εστιατόρια φέρνει η άνοιξη στην Αθήνα; - εικόνα 6
O Γιώργος Στυλιανουδάκης υπογράφει ένα διαφορετικό concept με θέμα το κοτόπουλο

Πυρετωδώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο Wood που θα πάρει τη θέση του «Εν Ελλάδι» στη Νέα Κηφισιά, με concept όλα στη φωτιά για τις ανάγκες του οποίου ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας ψήνει ωραία κατάσταση με αντικριστιέρες ειδικής κατασκευής, ξυλόφουρνο, γάστρα που θα θάβεται στα κάρβουνα, ωριμαντήρια και άλλα πολλά. Τέλος, Όρνιθες ετοιμάζεται να… ανεβάσει ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο χώρο του «Gatsby» στη Νέα Ερυθραία. Το αν μη τι άλλο πρωτότυπο concept είναι αφιερωμένο στο κοτόπουλο (κατά 90% φρέσκο, βιολογικό και ελευθέρας βοσκής) με ρεπερτόριο που θα ανοίγεται από ένα κλασικό κοτόπουλο λεμονάτο μέχρι τις tex mex εκδοχές του και θα το γνωρίσουμε λίγο πριν από το Πάσχα.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Grand by Interni

(ξεν. «Grand Hyatt Athens»), Λεωφ. Συγγρού 115, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Lykovrisi

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

VeriTable

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Seawolf

Δημητρακοπούλου 35, Kουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".