Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανεβάζει «Όρνιθες»

Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο το γευστικό έργο που ανεβαίνει εδώ και λίγο καιρό με την υπογραφή του γνωστού σεφ στη Νέα Ερυθραία.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανεβάζει «Όρνιθες»

Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο το γευστικό έργο που ανεβαίνει εδώ και λίγο καιρό με την υπογραφή του Γιώργου Στυλιανουδάκη στη Νέα Ερυθραία. Πρωταγωνιστής το αγαπημένο όλων κοτόπουλο, κατά 90% φρέσκο, βιολογικό και ελευθέρας βοσκής. Ο γνωστός σεφ πραγματικά κυκλώνει το κυρίως θέμα παρουσιάζοντας το μαγειρεμένο με πολλούς τρόπους και διευρυμένη γεωγραφική αντίληψη, από ψημένο στη ροτισερί μέχρι sous vide γεμιστό με σπανάκι και από γαρνιτούρα σε μαλακά μεξικάνικα tacos μέχρι παντρεμένο με κινέζικα noodles.

Την αρχή μπορείτε να κάνετε με μια σαλάτα Όρνιθες με κοτόπουλο, μανούρι, μανιτάρια και βινεγκρέτ μηλόξυδο, ενώ δεν λείπουν κι άλλες προτάσεις σε έθνικ ύφος σαν τα bao buns με χοιρινό ή τα μπιφτέκια γαλοπούλας με πλιγούρι και πουρέ σελινόριζας. Για το τέλος παίζει τσιζκέικ με μαρμελάδα φράουλας και μους σοκολάτας με σιρόπι εσπεριδοειδών και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.