Μια «Όμορφη πόλη» στο Μοναστηράκι

Ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φίλιππα αποτελεί την έδρα του ολοκαίνουργιου ολοήμερης λογικής καφεστιατορίου στο Μοναστηράκι.

Μια «Όμορφη πόλη» στο Μοναστηράκι

Ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φίλιππα αποτελεί την έδρα του ολοκαίνουργιου ολοήμερης λογικής καφεστιατορίου στο Μοναστηράκι. Αν και σχετικά σύντομη, η κάρτα που υπογράφει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος προσφέρει ενδιαφέρουσες ιδέες για τσιμπολόγημα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος: φάβα με σκουμπρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, κεφτεδάκια με κρέμα ρεβιθιού και κόλιανδρο, ευφάνταστες σαλάτες.

Μια «Όμορφη πόλη» στο Μοναστηράκι - εικόνα 1

Αν πεινάτε κομμάτι παραπάνω, στα κυρίως σας περιμένουν από ματσάτα Φολεγάνδρου με κατσικάκι Νάξου, ματζουράνα και τυρί τσαλαφούτι ή χυλοπιτάκι με κόκορα και σπασμένο ανθότυρο μέχρι ψαρονέφρι πρασοσέλινο και λαβράκι φρικασέ με χόρτα εποχής, αγκινάρα και σάλτσα λεμονιού. Ρίξτε μια ματιά και στον μαυροπίνακα όπου αναρτώνται τα πιάτα ημέρας όπως ο σπιτικός καβουρμάς από ζυγούρι αλλά και στο σπέσιαλ καταλογάκι με ενδιαφέροντες μεζέδες για το τσίπουρο και το ούζο – οι κατανύξεις ξεκινούν από νωρίς τόσο στα τραπέζια που βγαίνουν στον πεζόδρομο όσο και στη δροσιά της ψηλοτάβανης σάλας φουλ της πέτρας και του ξύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.