Ο «Βασίλαινας» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα στο βραβευμένο εστιατόριο των Ιλισίων θα θυμίζει οικογενειακό τραπέζι με ένα ειδικό μενού που ενθαρρύνει τη λογική της μοιρασιάς.

Ο «Βασίλαινας» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Από τις 24/11, τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια θα θυμίζει οικογενειακό τραπέζι. Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση και μοιράζονται, και προέρχονται από ένα ειδικό μενού που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση και σερβίρεται από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Η αρχή γίνεται για παράδειγμα με προζυμένιο ψωμί από τον ξυλόφουρνο, τσιγαριαστά χόρτα εποχής με παντζάρι και ψητό μανούρι, και μια ξεχωριστή φάβα Φενεού με σουτζούκι και πίκλες κρεμμυδιού, κι από εκεί και πέρα σειρά παίρνουν το αρνάκι Βόνιτσας με χειροποίητες παπαρδέλες, τα σουτζουκάκια σχάρας με ψητές πιτούλες και χαρίσα, το λεμονάτο κοτόπουλο που σερβίρεται με βουτυράτο πουρέ πατάτας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".