Εσύ τι θα έκανες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής;

Οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουϊζίδου, Πέγκυ Σταθακοπούλου πρωταγωνιστούν στο έργο «The children» της Λούσι Κίρκγουντ στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια, με φόντο έναν κόσμο που ζει τις συνέπειες μιας πυρηνικής έκρηξης.

Εσύ τι θα έκανες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής;

Οι Ρένια Λουϊζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου πρωταγωνιστούν στο «The children» της Λούσι Κίρκγουντ. Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Ιλίσια -από 26 Οκτωβρίου- και μας φέρνει αντιμέτωπους με την πιθανότητα μιας πυρηνικής καταστροφής σε πρώτο πλάνο, με την περιβαλλοντική παρακμή αλλά και την παρακμή του ίδιου του ανθρώπινου είδους σε δεύτερο. Τους τρεις ηθοποιούς πρώτης γραμμής καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Νικορέστης Χανιωτάκης, ο οποίος ξεχώρισε την προηγούμενη σεζόν με τα «Κάθε Τρίτη με το Μόρι» και «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν». Τη μετάφραση υπογράφουν οι Μακή Μαρσέιγ και Γιωργής Τσουρής, ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Γιάννης Μαθές.

Εσύ τι θα έκανες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής; - εικόνα 1

Η μόλις 35 ετών διακεκριμένη με Βραβείο Ολίβιε συγγραφέας του έργου, Λούσι Κίρκγουντ, εμπνεύστηκε το «The children», όταν άκουσε την αληθινή ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα το 2011. Το έργο, που βρίθει κοινωνικών και πολιτικών προεκτάσεων, μιλάει για τους ανθρώπους που διανύουν μικρές αποστάσεις, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, όπως σημειώνει η συγγραφέας. Όλα ξεκινούν, λίγο μετά την έκρηξη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα. Ένα ισχυρό τσουνάμι κάνει την θάλασσα να μοιάζει με «γάλα που βράζει», οι διακοπές ρεύματος διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από την ραδιενέργεια. Η Χέιζελ (Ρένια Λουϊζίδου) και ο άντρας της Ρόμπιν (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) έχουν καταφύγει στο απομονωμένο εξοχικό τους σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν, με πολλές ελλείψεις βασικών παροχών, κάνοντας γιόγκα και προσευχές. Η απρόσμενη άφιξη της Ρόουζ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) αναμοχλεύει το κοινό παρελθόν των τριών παλιών φίλων και επιστημόνων, η οποία καταλήγει σε μια τρομακτική πρόταση. Το ζήτημα είναι ποιος θα σηκώσει στους ώμους του το βάρος της ευθύνης αυτής της πρότασης απέναντι στο μέλλον, απέναντι στα «παιδιά», πνευματικά και βιολογικά.

Το «The children» έκανε πρεμιέρα στο Royal Court Theatre του Λονδίνου το 2016, ενώ πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο Manhattan Theatre Club στο Μπρόντγουαιη, με πολύ καλές κριτικές.

© φωτογραφιών: Αγγελική Κοκκοβέ

i«The children» | Θέατρο Ιλίσια | Από 26 Οκτωβρίου | Προπώληση μέσω viva.gr | theatroilisia.gr

Περισσότερες πληροφορίες

The children

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η έκρηξη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα φέρνει τρεις ανθρώπους αντιμέτωπους με την περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και την παρακμή του ανθρώπινου είδους.

Ιλίσια

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.