Follow us

Φάρμα Παλυβού: παράδοση στην παραγωγή κρεάτων στα Στύρα

Με αρχή από το 1950, η φάρμα Παλυβού είναι γνωστή στην Εύβοια -και όχι μόνο-, για τα ποιοτικά κρεατικά της, που μπορεί κανείς να παραγγείλει και για το σπίτι…

Φάρμα Παλυβού: παράδοση στην παραγωγή κρεάτων στα Στύρα

Έχετε ακούσει για τα περίφημα κατσίκια Καρύστου. Αναζητώντας τα, βρήκαμε τη φάρμα Παλυβού, μια μονάδα εκτροφής ζώων και παραγωγής κρέατος με παράδοση από το 1950, στα Στύρα Ευβοίας. Ο παππούς Γιώργος Παλυβός ξεκίνησε τότε με λίγα μοσχάρια και αρνιά, για να πάρει τα ηνία το 1980 ο γιός του Νίκος ενώ σήμερα η επιχείρηση έχει περάσει στα χέρια των εγγονών, Γιώργου και Γιάννη.

Η καθετοποιημένη μονάδα εκτρέφει 400 μοσχάρια και 3000 αμνοερίφια, με τρόπο που οι ίδιοι τον χαρακτηρίζουν “παραδοσιακό”. Μεταξύ τους και αρνιά ελευθέρας βοσκής και τα περίφημα κατσίκια Καρύστου. Διαθέτει 2 χιλ. στρέμματα βοσκοτόπων και 5 στρέμματα στεγασμένων χώρων, μύλο όπου αλέθονται οι πρώτες ύλες των ζωωτροφών και εκσυγχρονισμένο σφαγείο.

Φάρμα Παλυβού: παράδοση στην παραγωγή κρεάτων στα Στύρα

Γνωρίζοντας ότι η σωστή διατροφή των ζώων εξασφαλίζει την ποιότητα, επισημαίνουν ότι οι τροφές που χρησιμοποιούν είναι φυσικές, χωρίς ορμόνες και χημικά πρόσθετα, όπως σανός βρώμης, καλαμπόκι, πίτουρο και κριθάρι, που αλέθονται στον μύλο της φάρμας. Ο άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το ήπιο κλίμα της περιοχής, που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για παραγωγή υψηλής ποιότητας κρέατος.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ! Η επιχείρηση ακολουθεί τον καταναλωτή στο σπίτι, διαθέτοντας δύο καταστήματα πώλησης των προϊόντων της στα Στύρα και στα Νέα Στύρα, και επί πλέον του τα προσφέρει και έτοιμα στο πιάτο, με ισάριθμες ταβέρνες πλάι στα καταστήματα, στα χνάρια της παραδοσιακής “χασαποταβέρνας”: στα Νέα Στύρα στην ταβέρνα Palivos Meat Grill και στην πλατεία των Στύρων στην ταβέρνα Παλυβού, με σπεσιαλιτέ το λουκάνικο, όλα τα κρεατικά στη σχάρα, αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι.

Η πώληση είναι λιανική και χονδρική και η φάρμα τροφοδοτεί και καταστήματα της Αθήνας αλλά δέχεται και παραγγελίες για το σπίτι. Το φορτηγό-ψυγείο έρχεται μια φορά την εβδομάδα στην Αθήνα. Μια εκδρομή στα Στύρα δεν είναι κακή ιδέα, αλλά αν θέλετε και τα κρεατικά σας για τις γιορτές μπορείτε να τα παραγγείλετε στο τηλ. 22240 41532.

Κρεοπωλείο Παλυβός | Επαρχ. οδός Λεπουρών-Καρύστου 39 | 22240 41532