Καλυκάκης: “Είναι τιμή και για μένα και για την Κρήτη”

Ο έμπειρος προπονητής, Μιχάλης Καλυκάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την νέα του ομάδα, τον Μοχό, αλλά και την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προπονητών ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Σύλλογος Προπονητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Καλυκάκης έχει περάσει μία ζωή στα γήπεδα αλλά δεν λέει να το βάλει κάτω και συνεχίζει να κρατάει… πολλά καρπούζια σε μία μασχάλη.

Ο έμπειρος προπονητής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την νέα του ομάδα, τον Μοχό, αλλά και την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προπονητών ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Σύλλογος Προπονητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά όσα είπε o Μιχάλης Καλυκάκης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προπονητών

«Βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον Δημήτρη Κόκκινο και αποφασίσαμε να δώσουμε υποψηφιότητα μετέχοντας στην εκλογική διαδικασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προπονητών. Εκλέχθηκα στο διοικητικό συμβούλιο με 35 ψήφους σε σύνολο 52 και ο Δημνήτρης στην εξελεγκτική Επιτροπή. Είναι τιμή και για μένα και για την Κρήτη ενώ και τρείς συνάδελφοι από τα Χανιά τα κατάφεραν και αυτοί (Μπρόκος, Αθουσάκης, Παπαδογιάννης). Είναι η πρώτη φορά που ο Σύνδεσμος Προπονητών Ηρακλείου εκλέγει μέλη σε Πανελλήνιο επίπεδο. Θα πρσπαθήσουμε να προωθήσουμε τα θέματά μας και η πόλη μας θα έχει φωνή σε Πανελλήνιο επίπεδο. Είναι κάτι που μου αρέσει, είμαι 22 χρόνια στο Δ.Σ του συνδέσμου μας και θα προσπαθήσω για το καλύτερο για τον Σύνδεσμό μας”.

Για την συμφωνία του με τον Μοχό

“Πέρυσι συνειδητά δεν δούλεψα. Επέλεξα να ξεκουραστώ. Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και ξανά μπήκε το… μικρόβιο του προπονητή. Γέμισα τις μπαταρίες μου αφού μετά από 43 χρόνια (26 χρόνια ως προπονητής και 17 ως παίκτης), πέρυσι έκατσα σπίτι μου και αποτοξινώθηκα. Ο Μοχός έχει αφήσει το… στίγμα του τα τελευταία χρόνια στο τοπικό ποδόσφαιρο, Υπάρχουν ταλέντα στην περιοχή και είναι έντονο το τοπικό στοιχείο στην ομάδα. Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή της ομάδας στην Α2. Υπάρχει πλάνο και θα κάνω οτι περνάει από το… χέρι μου για να πάμε καλά. Έχουμε χρόνο. Πέρυσι τερματίσαμε 4οι αλλά φέτος μπορούμε καλύτερα”.

Για τον προκατοχό του Μαϊκ Παρθενάκη

“Θα μιλήσω μαζί του τις επόμενες μέρες. Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο και ήταν και παιχταράς, έπαιζε με μυαλό. Έφυγε με φιλικό τρόπο από τον Μοχό”.

Για τον Σύλλογο Προπονητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου

“Κάναμε μία πετυχημένη Ημερίδα πριν λίγες μέρες. Έχουμε νέα διοίκηση και έχουμε μοιράσει αρμοδιότητες. Στο Δ.Σ βρίσκονται άνθρωποι με όρεξη, έγινε καλή επιλογή, και είμαι σίγουρος οτι στο τέλος δεν θα μείνουμε πάλι.. 4 να τρέχουμε για όλα. Θέλω να καυτηριάσω ένα θέμα με τους προπονητές μας. Δεν μου αρέσει που… σνομπάρουν” τον Σύνδεσμο και τον κοιτούν μόνο για να πάρουν βεβαιώσεις. Έχουμε 206 μέλη και ψήφισαν μόνο 67 και αυτο΄με πολλά τηλέφωνα. Δεν γίνεται να είναι μακριά από τον Σύνδεσμο. Δεν πρέπει να παρατάμε το… σπίτι μας. Πάντως εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και διαγραφές μελών με οτι αυτό συνεπάγεται. Είναι οδηγία της UEFA. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Μόνο να κερδίσουν έχουν όσοι δεν μας ξεχνάνε. Πρέπει να ενημερώνονται. Επίσης όσοι βρίσκονται στον πάγκο ομάδων του τοπικού θα πρέπει να έχουν όλοι διπλώματα προπονητή. Αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα. Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Θα υπάρξουν κυρώσεις για τις ομάδες. “Ας ψαχτούν” αυτοί που πρέπει. Δεν μου αρέσει να.. χαϊδέυω αυτιά και αυτό είναι γνωστό. Θα πρέπει να δίνεται μία βεβαίωση στους προπονητές και όχι δύο”.

Για το Εuro 2016 και την Εθνική Ελλάδος

“Το Ευρωπαϊκό είναι μία από τα ίδια. Κάτι σαν το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά με παίκτες κουρασμένους. Και προπονητικά δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Η Εθνική μας δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα που δεν είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Δεν έχουν νοοτροπία νικητή. Θα είναι δύσκολο το έργο του Σκίμπε. Για να δούμε πως αυτή την ομάδα, που στα προκριματικά του Euro δεν είχε αρχή και τέλος, πως θα την… σουλουπώσει”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook