Μαγικός ΠΟΑ “άλωσε” τις Αρχάνες!

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι με αρκετές συγκινήσεις ο ΠΟΑ πήρε ένα τεράστιο διπλό στις Αρχάνες κερδίζοντας τον Γιούχτα με 3-1 κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Στα πρώτα λεπτά αυτού του πολυ σπουδαίου παιχνιδιού επικρατούσαν οι σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και τα αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων.
Με το που άρχισε να παίρνει ρυθμό το παιχνίδι ο Γιούχτας ήταν αυτός που απείλησε, όταν ο Τριανταφύλλου πέρασε τον Βρεττό έβγαλε την σέντρα και ο Πολύζας παραλίγο να στείλει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με ένα σουτ του Σαμουηλίδη να πιάνει ένα σουτ με την μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από την εστία του Κόλλια.
Ο Γιούχτας μετά το 32ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο… παραθυράκι του Μανουσάκη με τον νεαρό πορτιέρο του ΠΟΑ να δείχνει την αξία του και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Από εκεί και μετά ξεκίνησε το εντυπωσιακό πεντάλεπτο του ΠΟΑ που κατάφερε να βρει δύο γκολ σε ισάριθμες φάσεις.
Πιο συγκεκριμένα στο 40ο λεπτό ο Πλουσής περνάει μια “ονειρική” μπαλιά στον Καϊμακαμούδη, ο οποίος εκτέλεσε άριστα τον Κόλλια κάνοντας το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΟΑ όχι μόνο κλείστηκε πίσω για να κρατήσει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν ο Πατηνιώτης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του “εκτελώντας” στην συνέχεια τον τερματοφύλακα του Γιιούχτα κάνοντας το 2-0, που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου!

 

Με την επανάληψη ο ΠΟΑ μπήκε και πάλι δυνατά χάνοντας ευκαιρία με τον Κόλλια να νικάει τον Καρλίτο κρατώντας το 2-0. Στο 53ο λεπτό οι Γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Βαρούχας εκτέλεσε κόρνερ με τον Ραπτάκη να παίρνει την κεφαλιά από κοντά και τον Μανουσάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 57ο λεπτό ο ΠΟΑ “καθάρισε” το παιχνίδι, όταν ο Κορτσινίδης έκανε λάθος ο Καρλίτο πήρε την μπάλα και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 3-0!
Ο Γιούχτας βγήκε όλος μπροστά να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας το στο 63ο λεπτό, όταν ο Βαρούχας εκτέλεσε κόρνερ και ο Κορτισνίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-3!
Η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει στο ματς με τον Φραγκιαδάκη να κάνει πέναλτι, τον Ηλιόπουλο να το εκτελεί και τον Μανουσάκη να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στον Κρουσώνα πιάνοντας και αυτό!
Από εκεί και μετά είχαμε αρκετές διακοπές στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα! Όσο περνούσε η ώρα ο Γιούχτας απειλούσε και έχασε ακόμα μια μεγάλη φάση με τον Βαρούχα να σουτάρει και τον Μανουσάκη να διώχνει εντυπωσιακά.
Από εκεί και μετά δεν έγινε τίποτα σημαντικό στις Αρχάνες και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Σωτηριάδη βρήκε νικητές τους Ατσαλενιώτες που πήραν σαφέστατο προβάδισμα για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ από την άλλη ο Γιούχτας έμεινε πίσω στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο την παραπάνω κατηγορία.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες τελείωσαν με δέκα παίκτες, καθώς από τους γηπεδούχους αποβλήθηκε ο Βαρούχας και από τον ΠΟΑ ο Κερμενίδης!

 

Mπείτε στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook