Ο Βέλιτς στον Athletic Radio 104.2: “Χαρούμενος για την επιστροφή μου στο νησί”

Για την επιστροφή του στο νησί, το πέρασμα του από ΟΦΗ και Εργοτέλη, αλλά και για την Εθνική Ελλάδος μίλησε στον Athletic Radio 104.2 o Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο νέος τεχνικός της Επισκοπής μίλησε στην εκπομπή “Derby” του Μανώλη Θέμελη και Κώστα Παπαδόπουλου και αναφέρθηκε για τον στόχο του στην ομάδα του Ρεθύμνου, ενώ εξέφρασε και ένα μικρό παράπονο για το παρελθόν σε καταστάσεις που ήταν έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΟΦΗ.

– 24/7 Customer Service με Υπηρεσία Call Back*, Email, Live Chat και Viber

Παράλληλα θυμήθηκε τα χρόνια του στον Εργοτέλη και τους παίκτες που ανέδειξε από εκείνη την πορεία του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στο νησί: “Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κρήτη όπως χαιρόμουν τις προηγούμενες στιγμές. Ευχάριστο γεγονός στο να βρίσκομαι τη νέα χρονιά στην Κρήτη αφού εδώ έχω φίλους”.

Για την συμφωνία του με την Επισκοπή: “Βρισκόμουν στην Πορτογαλία και έχω δεχτεί αρκετές κλήσεις από τον πρόεδρο για την επιστροφή μου στο παρελθόν, δεν ήταν τότε κατάλληλη στιγμή όπως και με άλλες ομάδες της Ελλάδας. Πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ποιοτικές αποφάσεις, έχω πείσει στον εαυτό μου ότι ή θα δουλέψω σε top επίπεδο που θα αξίζει να παλεύεις ή θα δουλέψεις κάπου που θα αισθάνεσαι ευχάριστα, δημιουργικά και να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι αξιόλογο μαζί με την διοίκηση, όπως είναι στην Επικσοπή και θέλουν να κάνουν κάτι καλό για την ομάδα τους. Αυτό σαν στοιχείο υπάρχει στην Επισκοπή και νομίζω πως πρέπει να μπουν βάσεις και προτεραιότητες για να αποκτήσει η Επισκοπή για τη νέα χρονιά”.

Για τον στόχο της νέας χρονιάς: “Έχουμε βάλει προτεραιότητες στην ομάδα και σίγουρα είναι και ο πρωταθλητισμός. Δεν μπορώ να λειτουργήσω αλλιώς. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός  και με τον εαυτό μου για να γίνονται τα πράγματα καλύτερα κάθε μέρα”.

Για το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική: “Οι ομάδες και η Επισκοπή θα πρέπει να έχουν όραμα και να θέσουν προτεραιότητες για να εκπληρωθούν τα οράματα και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Δεν είναι ευκολότερο αλλά θα παλέψουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Για το σκοπό του στην Επισκοπή: Το ζητούμενο είναι η Επισκοπή να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα έχει φιλοδοξία με παίκτες που έχουν προοπτικοί. Το τελευταίο πέρασμα μου από τον Εργοτέλη είχαμε δημιουργήσει ρόστερ με παίκτες που δεν έδινε κανείς σημασία και από εκείνη την ομάδα κάποιοι έπαιξαν ψηλά ακόμα και στην Εθνική. Αυτό πρέπει να κάνουμε και στην Επισκοπή και μέσα από αυτό να προσφέρω στους παίκτες και να τους κάνω καλύτερους μέσα”.

Για τον ΟΦΗ: “Πάντα παρακολουθώ τον ΟΦΗ! Αν θέλω να εκφράσω το παράπονο στον ΟΦΗ για την αντιμετώπιση μου αφού υπήρχαν πολλές φορές κάποιες προσεγγίσεις και φαινόταν ότι ήταν κοντά η συνεργασία μας, όμως για διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν και αυτό δεν μου άρεσε”.

Βέβαια έχω απεριόριστη αγάπη από τον κόσμο του ΟΦΗ και γενικά της Κρήτης και εγώ ο ίδιος πάντα έδειχνα την αγάπη για την ομάδα και στο παρελθόν έχω δώσει πολλά στον ΟΦΗ. Με χαροποιεί ότι βρήκε τον δρόμο του. Είναι σημαντικό γεγονός ότι παρέμεινε στην Α’ Εθνική αφού δεν θα χαθεί καμία χρονιά για την επιστροφή του ΟΦΗ.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πονέσει την ομάδα και έχουν την ικανότητα να την πάνε μπροστά. Είναι αξιόλογοι άνθρωποι και με τη νέα ιδιοκτησία θα τα πάνε καλά και μπροστά του είναι ένα λαμπερό μέλλον και με οδηγό τις ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του 80′ θα πάει μπροστά η ομάδα.

Υπάρχει όραμα και μέσα σε αυτό το όραμα θέλω να πιστεύω ότι είναι η Ευρώπη και το υψηλό επίπεδο. Πρέπει να κάνουν σωστή δουλειά να πάρουν σωστές αποφάσεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους αφού ο ΟΦΗ είναι σύλλογος με ταυτότητα. Στο χέρι τους είναι να εκμεταλλευτούν αυτό που πρέσβευε στο παρελθόν ο ΟΦΗ και να κάνουν ακόμα καλύτερο και λαμπερό”.

Για την Εθνική Ελλάδος “Τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα παρότι ξεκίνησε τα προκριματικά με καλύτερες σκέψεις και στόχους. Νομίζω είχε υποτιμηθεί η ομάδα της Φιλανδίας που για εμένα ήταν δεύτερο φαβορί μετά την Ιταλία. Έχουν γίνει άσχημες εξελίξεις στην Ελλάδα. Σίγουρα δυσκόλεψαν τα πράγματα και αυτή την στιγμή μοιάζει δύσκολο να περιμένει κανείς κάτι θετικό άμεσα. Να εκτιμήσουν την κατάσταση και να κάνουν το restart προσπαθώντας να δομήσουν πιο σωστά όλο το σκηνικό για να υπάρχει καλύτερο μέλλον.

Για τον Εργοτέλη: Έχω αγωνιστική εικόνα από την ομάδα και νομίζω ότι γίνεται μια καλή δουλειά.  Μου άρεσε η εικόνα της ομάδας σε όσα παιχνίδια την είδα. Νομίζω ότι ήταν πάνω από τις προσδοκίες η πορεία της φετινής χρονιάς. Υπάρχει καινούργιος ιδιοκτήτης και εύχομαι τα πράγματα να είναι σε καλύτερο επίπεδο από όταν ήμουν εγώ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook