Βγήκαν τα ζευγάρια των Προημιτελικών

Ολοκληρώθηκε η φάση των Ομίλων στο “9ο” Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Την Δευτέρα τα ματς, ξεκούραση σήμερα. Με το μεγάλο φαβορί της Διοργάνωσης, την Τουρκία αγωνίζεται η Ελλάδα.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

18.00

Γήπεδο “Θ. Βαρδινογιάννης”  Τουρκία- Ελλάδα

Παγκρήτιο Στάδιο Ιταλία – Ιρλανδία

Γήπεδο Ν. Αλικαρνασσού Γερμανία – Αγγλία

Γήπεδο Αρχανών Ουκρανία – Ρωσία

 

Τα όσα έγιναν το Σάββατο (8/6) στα ματς της 7ης μέρας:

ΓΑΛΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 0-1
Ένα τέρμα από τον Rimmel Sams μόλις με 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα να έχει γράψει το χρονόμετρο για να χαρίσει στην Αγγλία τη νίκη επί της Γαλλίας με 0-1 και ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της Δευτέρας όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Γερμανίας στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό.
Καλύτερη η Αγγλία σε κάθε περίπτωση δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τους Γάλλους οι οποίοι δεν βγήκαν καν από τα καρέ τους για να απειλήσουν την Αγγλία και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα που στέλνει την Αγγλία στην οκτάδα και την Γαλλία εκτός τουρνουά.

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΡΩΣΣΙΑ 3-6
Την πρόκριση τους στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγύρισε και η Ρωσία σε ένα ματς με ανατροπές και πολλά γκολ. Η ομάδα του Ντμίτρι Ιβάνοφ επικράτησε με 6-3 της Πολωνίας στο γήπεδο των Αρχάνων για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.
Το σκορ άνοιξε στο 38’ ο Μπακλάνοφ έκανε το πλασέ, ο Ορλός έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι αυτή κύλησε στα δίχτυα. Στο 42′ ο Γκιμπάσεφ με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Πολωνοί μείωσαν με τον Ανταζίνσκι να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1. Στο 56′ ήρθε η ισοφάριση. Ο Σίτεκ με ένα σουτ πολύ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Προνίτσεφ για το 2-2. Η ομάδα του Πιότρ Όζογκ έκανε την ανατροπή στο 67′. Ο Ανταζίνσκι εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους μέσα στην περιοχή και κατέληξε στα δίχτυα του Προνίτσεφ για το 3-2. Η Ρωσία ξαναπήρε το προβάδισμα άμεσα. Στο 77′ ο Μπακλάνοφ ισοφάρισε πλασάροντας στον Ορλός και στο επόμενο λεπτό με τον ίδιο τρόπο έκανε το 4-3. Στο 85′ ο Γρομπέλ άφησε την Πολωνία με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στις καθυστερήσεις, οι Ρώσοι κλείδωσαν τη νίκη με τα γκολ των Ζανέγκιν και Βορονίν.
Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν την Ουκρανία στο γήπεδο των Αρχανών (10/6, 18:00).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 3-0
Με τους Γερμανούς να δείχνουν από την αρχή πόσο θέλουν την πρόκριση το σκορ ανοίγει στο 15΄ του πρώτου ημιχρόνου ο Κ. Μπάγερ με πλασέ ανοίγει το σκορ για την Γερμανία με 1-0. Ο Μπεργκ στο 60΄ κερδίζει φάουλ και φέρνει το δεύτερο γκολ για τους Γερμανούς. Το τελικό 3-0 καταφέρνει με πλασέ ο Ν. Μπλάνκε.
Η Κροατία προσπάθησε να βρει αντιστάθμισμα αλλά στο 88΄ έχασε πέναλτι με την μπάλα του Μεντιμουρετς να καταλήγει στο δοκάρι. Το σκορ θα μπορούσε να κλίνει περισσότερο προς την νικήτρια Γερμανία αφού έχασε δυο δοκάρια στο 81’ με τον Νοβαρκ και στο 84’ με τον Πίτερς.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ 2-0
Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι αλλά με αρκετό αγωνιστικό ενδιαφέρον, η Ουκρανία έκανε το 3χ3 με νίκη επί των Σουηδών που είχαν αποχαιρετίσει το τουρνουά πριν καν αρχίσει το παιχνίδι. Τα δυο γκολ ο Στάτιφκα, με απευθείας φάουλ στο 14′ το 1-0 και στο 70′ με σουτ το τελικό 2-0 υπερ της Ουκρανία

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook